Kwartelstraat 9, Haaksbergen

Prijs
  • Vraagprijs : € 379.000,- k.k.
  • Status: beschikbaar
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 438 m3
  • Woon opp.: 109 m2
  • Perceel opp.: 238 m2
Rondom
  • Schuur/berging: 1 vrijstaand hout
  • Garage: aangebouwd steen  carport  (1)
  • Tuin: 150 m2
  • Hoofdtuin: 108 m2 , zuidoost
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: 2-onder-1-kapwoning
  • Bouwjaar: 1994
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: muurisolatie, dubbel glas
  • Dak: zadeldak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 3
  • Kamers: 5
  • Slaapkamers: 4
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

Dichtbij het centrum en scholen
Gemoderniseerde helft van een dubbel, rustig gelegen in de vogelbuurt

De uitstraling van de straat sprak hen gelijk aan. “Al die witte huizen op een rij, met leuke groene voortuinen. En nauwelijks verkeer in de straat. Eenmaal binnen waren we het al snel eens: dit is wat we willen!”, vertellen de huidige bewoners. Voor ze er introkken in 2017 (met hun 1-jarige dochter), maar ook daarna, hebben ze hun woning flink onderhanden genomen. Elk jaar een project, tot het tenslotte helemaal ‘hun thuis’ was.

Veel gedaan
We zetten op een rijtje wat er is gedaan. Binnenwanden zijn behangen met glad glasweefsel en afgewerkt met muurverf. Zowel beneden als boven zijn nieuwe laminaatvloeren gelegd. De achtertuin is aangepakt en daar is een houten tuinhuis met overkapping geplaatst. Het dak van de garage is volledig vernieuwd. Dus: dakbedekking, isolatie én plafond. Tegelijkertijd is de vloer belegd met antracietkleurige pvc ‘plavuizen’. In 2021 is een nieuwe keuken geplaatst. Het jaar erop is de zolder uitgebreid met een (kunststof) dakkapel. Dat leverde ruimte op voor een mooie ouderslaapkamer. De toiletruimte (beneden) en de badkamer (boven) zijn in 2023 volledig gerenoveerd. En met de 10 recentelijk geïnstalleerde zonnepanelen (met micro-omvormers) wordt de eigen groene stroom opgewekt. Tegelijkertijd is ook de meterkast vernieuwd.

Eigen oprit met carport
De flinke carport op de eigen oprit is voorzien van inbouwspots. Achter de voordeur is de hal gelegen. Hier vinden we een moderne toiletruimte met hangtoilet en fonteintje, uitgevoerd in een eigentijdse grijsbeige kleur. Onder de trap is de garderobe ingericht. Ook de meterkast (inclusief opbergruimte) is in de hal. Vanuit de hal is de aangebouwde stenen garage inpandig bereikbaar. Maar wij gaan eerst naar de living, toegankelijk via een zwarte industriële (schuif)deur met glas. Overigens ligt op de vloer van zowel de hal, living als keuken hetzelfde laminaat: brede stroken in een lichte houtlook.

Living & open keuken
Aan de straatzijde is de ruime living ingericht. Deze strekt zich uit over de volle breedte van de voorgevel. Een groot hoekraam en een hoog smal venster dat tot de vloer reikt, zorgen voor een mooie lichtinval. De ervaring leert dat je het meubilair op verschillende manieren kunt neerzetten. “Wij hebben nu déze opstelling. Zo is er voor onze inmiddels drie kinderen plek om te spelen.”
Richting achtergevel, nabij de open keuken, staat de eettafel. Hier kijk je op de achtertuin. De keuken, een hoekopstelling, heeft een strak-moderne, minimalistische stijl. De greeploze fronten zijn uitgevoerd in de kleur ‘mat-grèige’, het werkblad in grijs. Er is een brede inductiekookplaat met daarboven een zwarte afzuigkap. In een zwartbruin, eveneens minimalistisch wandmeubel is de inbouwapparatuur geïntegreerd. Kortom: een stijlvolle, eigentijdse combi. Ook fijn: vanuit de zithoek en vanaf de eettafel is het aanrecht aan het oog onttrokken. Een openslaande deur in de keuken geeft toegang tot het terras en de aangrenzende achtertuin.

Garage & achtertuin
Nu de aangebouwde stenen garage. Zoals gemeld is deze geïsoleerd en inpandig bereikbaar via de hal. De garage doet dienst als bijkeuken/berging. Op een verhoogd plateau staan de wasmachine en de droger. In de voorgevel (onder de van inbouwspots voorziene carport) zit een brede loopdeur. Een tweede loopdeur in de zijgevel komt uit in de onderhoudsvriendelijke achtertuin. Deze bestaat uit een terras (tegen de achtergevel), gazon en met stapelstenen gebouwde plantperken. Er is een buitenkraan en meerdere stroompunten. Over de pergola groeit een uitbundig bloeiende blauwe regen. De tuin is ingericht om lekker te spelen, maar ook om te relaxen. Achter tegen de erfscheiding staat een groot houten tuinhuis (zwarte rabatdelen). Het ruime open gedeelte vormt een fijne loungeplek. Deze is voorzien van spots. Het aangrenzende dichte gedeelte is in gebruik als bergschuur voor tuinspullen en meer. Het rondje-begane-grond zit erop. Terug naar de hal en via de wit gelakte open trap (met antislip-strips) naar de eerste verdieping.

Eerste verdieping
Op de overloop (ruim en licht) en in alle slaapkamers zien we dezelfde laminaatvloer als beneden. Aan de vrij ruime en lichte overloop grenzen drie slaapkamers en een badkamer. Het kleinste slaapvertrek, dat zeker niet krap is, is ingericht als babykamer. De overige (kinder)kamers kun je gerust ruim noemen. De badkamer is amper een jaar geleden stijlvol gemoderniseerd. Deze is uitgevoerd in fraai combinerende grijstinten met wit sanitair. Onder de schuine wand (met tuimeldakraam) is een ligbad geplaatst. Verder is er een inloopdouche, ook weer in industrial look: een zwart raamwerk met glas. Onder de dubbele wastafel bevindt zich een zwartbruin badmeubel, erboven een spiegelkast. Ook een hangtoilet is aanwezig. De badkamer is aangesloten op het centrale afzuigsysteem.

Zolder
Een houten open trap voert naar de zolderetage. Door het plaatsen van een kunststof dakkapel (tuimelramen met geïntegreerd verduisterend rolgordijn) kon hier een knusse slaapkamer worden gerealiseerd. Deze heeft een hoge zoldering, de houten balken van de kapconstructie zijn zichtbaar. Op de vloer ligt laminaat in een sfeervolle houtlook. De knieschotten zijn voorzien van schuifpanelen, waardoor extra vaste kastruimte is ontstaan. Op de zolder zijn ook de cv-ketel en de technische unit van het centrale afzuigsysteem ondergebracht.

Tenslotte…
Kwartelstraat 9 was onderdeel van een inbreidingsplan met meerdere nieuwbouwwoningen. De
huizen zijn destijds (1994) ontworpen door architectenbureau Perik en gebouwd door Dura Vermeer. Dak, spouwmuren en vloeren zijn goed geïsoleerd volgens de toen geldende normen. Het huis is geheel voorzien van dubbelglas. Er is een centraal afzuigsysteem en alle vertrekken hebben
ventilatieroosters.
Alleen bestemmingsverkeer komt in de Kwartelstraat, die een lus vormt vanaf de Nachtegaalstraat. “De kinderen kunnen hier gewoon op straat spelen.” Het is er rustig wonen, en dát vlakbij het Haaksbergse dorpshart. Op loopafstand bevinden zich meerdere basisscholen. Ook het bescheiden maar complete (wijk)winkelcentrum De Veldmaat is niet ver. In de buurt voelt het gezin zich helemaal thuis. “De sfeer is gemoedelijk. Buurtbewoners zien om naar elkaar. Er is een prettige sociale controle, zonder elkaar te overlopen”, schetst het stel. “Verhuizen is voor ons een hele stap. Maar we kijken naar de toekomst. Op dit moment is het hier écht groot genoeg. Maar tegen de tijd dat onze drie kinderen van die ‘lange tieners’ zijn, zullen we meer leefruimte nodig hebben. En tegen zó’n huis zijn we toevallig aan gelopen.”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1994
- perceeloppervlakte 238 m²
- inhoud circa 438 m³
- energielabel B

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.