Kroonprins 22, Haaksbergen

Prijs
 • Vraagprijs : € 610.000,- k.k.
 • Status: beschikbaar
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 760 m3
 • Woon opp.: 148 m2
 • Perceel opp.: 1455 m2
Rondom
 • Schuur/berging: 1 vrijstaand hout
 • Garage: aangebouwd steen  (1)
 • Tuin: 1265 m2
Bouw
 • Soort: bungalow
 • Type: vrijstaande woning
 • Bouwjaar: 1970
 • Bouwvorm: bestaande bouw
 • Isolatie: dubbel glas
 • Dak: zadeldak
 • Materiaal: pannen
Indeling
 • Verdiepingen: 2
 • Kamers: 4
 • Slaapkamers: 2
 • Badkamers: 1
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: goed
 • Onderhoud buiten: goed

Schitterend gelegen aan de Kroonprins
Markante bungalow op royale kavel met véél privacy

Wat komt deze vrijstaande bungalow (1970), gedekt met vlakke pannen, prachtig tot zijn recht in diens groene omgeving. De degelijk gebouwde woning is gelegen op een royale kavel aan een (doodlopende) zijtak van de Kroonprins. Hier geniet je ongekende privacy. Onder het bijzondere ontwerp staat de handtekening van de Haaksbergse architect HQM Michon. De opdrachtgever, die er tot voor kort heeft gewoond, was er destijds duidelijk in: een (voor die tijd) moderne bungalow, waar kwaliteit en leefcomfort voorop staan. Ook voor het ontwerp en de aanleg van de tuin, haar lust en haar leven, schakelde ze een professional in. Kortom: perfect voor elkaar. In de loop der tijd zijn de keuken en de badkamer gerenoveerd. Onderhoud is steeds nauwgezet uitgevoerd.

Ruimte, groen, vrijheid
De Kroonprins is een geliefde bungalowwijk (de enige in Haaksbergen) die vanaf eind jaren zestig gestalte heeft gekregen. De wijk omvat voornamelijk vrijstaande huizen uit het hogere segment. Op een prachtlocatie kocht de laatste bewoner een dubbele kavel voor haar nog te bouwen bungalow. Deze woning, omzoomd door een uitgestrekte tuin, is gelegen aan een verhard plein. Ruimte, groen en vrijheid zijn hier de kernbegrippen. Op behoorlijke afstand grenzen nóg drie bungalows aan hetzelfde plein. De omwonenden hechten aan privacy, maar ook aan een goede onderlinge verstandhouding en betrokkenheid.

Centrale hal
Alles in deze bungalow is gesitueerd op de begane grond. Vanuit de ruime centrale hal heb je toegang tot verschillende vertrekken. De door glas geflankeerde entree bevindt zich midden in de voorgevel. De donkere leisteenvloer onder de brede overkapping boven de voordeur, loopt door in de hal. Datzelfde geldt voor de bijzondere plantenhoek, verwijzend naar de (groene) passie van de laatste bewoner. De wanden van de hal bestaan deels uit schoonmetselwerk (gele handvormsteen), deels uit een strakke betimmering in een donkere houtsoort. Deze combinatie zien we terug in de living die hierna wordt besproken.

Living
We maken kennis met de riante, glasrijke living, voorzien van airco. Niet alleen is de lichtinval mooi, ook voel je jezelf rondom verbonden met de tuin. Qua vormgeving verdient de living het predikaat ‘speels’. Ook hier is weer een speciale plantenhoek gecreëerd. Verder is er een strakke houten schouw met een elektrische sfeerhaard. De hoge zoldering zorgt voor een fraai ruimtelijk effect. Tegen de zijgevel bevindt zich een glasrijke tuinkamer, belegd met plavuizen. Via de dubbele openslaande deuren (met horren) loop je zó de tuin in. Het royale zitgedeelte is ingericht aan de achterzijde. Prachtig zoals je hier uitkijkt op de tuin en strak-moderne vijver mét waterloop. Exact volgens het originele ontwerp heeft de woning aan de voorzijde een bijzondere indeling. Dat leidt inpandig tot extra ruimte voor het nabij de keuken gelegen eetgedeelte. En in het verlengde daarvan voor een fijn overdekt buitenterras, toegankelijk via een openslaande deur. Het terras eindigt dan weer tegen de eerder genoemde plantenhoek van de living. Over de volle breedte van de voorgevel bevindt zich een elektrisch bedienbaar terrasscherm.

Keuken & bijkeuken
De redelijk ruime dichte keuken is bereikbaar vanuit de living én vanuit de bijkeuken. De kersenhouten fronten combineren mooi met het zwartgranieten werkblad. Koken gebeurt op inductie. Er is een dubbele spoelbak met osmosewaterkraan en verder véél opbergruimte. Tegen het grote raam van de achtergevel is een op maat gemaakte halfronde eettafel geïntegreerd. En wéér dat mooie uitzicht op de tuin! De keukenvloer van lichtbeige natuursteen loopt door in de aangrenzende bijkeuken. In dit ruime en lichte vertrek zijn de wasmachine, de cv-ketel en de waterontharder geïnstalleerd. Verder is er een handige spoelbak én veel vaste kastruimte. Overigens is ook de badkamer rechtstreeks bereikbaar vanuit de bijkeuken. Maar daarover later meer. Een openslaande (buiten)deur komt uit op een verhard pad achter de woning. Daar bevindt zich, pal tegen de keukengevel, een brede overstek met een terras. Genieten is het hier aan de vijverkant, van de waterpartij en de omringende achtertuin. Aan de achtergevel is een metalen (sier)fonteintje geïnstalleerd. Handig, want van tuinwerk blijven je handen nou eenmaal niet schoon.

Slaapvertrekken & badkamer
We gaan terug naar de centrale hal. In een weldoordacht scheidingsmuurtje van schoonmetselwerk, haaks op de voorgevel, is een lamellenradiator geïntegreerd. Hierachter bevinden zich de garderobe en de keurig, tijdloos in antraciet en wit uitgevoerde toiletruimte (met fonteintje). Ook de meterkast is in de hal. Verder zijn er twee deuren, ieder leidend naar een slaapvertrek. De kleinste van de beide kamers is nog altijd ruim. In een nis, met een opmerkelijke retro-tegelwand, is een wastafel geïnstalleerd. Het tweede slaapvertrek is royaal. Naast de originele dubbele inbouwkast zien we hier twee luxe, massief houten schuifwandkasten. Echt ambachtelijk vakwerk, op maat gemaakt. Dit slaapvertrek is verbonden met de ruime en-suite badkamer. Deze is gemoderniseerd in 2013 en tijdloos uitgevoerd in antraciet en wit. Er is een luxe whirlpool, een inloopdouche, een brede wastafel met verlicht spiegel en strak-modern badmeubel, een bijpassende vaste kast en een kunstzinnige rvs handdoekenradiator. De van inbouwspots voorziene badkamer heeft elektrische vloerverwarming en mechanische afzuiging. Zoals we eerder al meldden geeft een tweede deur toegang tot de bijkeuken.

Garage
De vrij lange eigen oprit eindigt voor de aangebouwde stenen garage. Hier is ook een buitenkraan. Via een afsluitbare houten poort links van de garage kom je achter de woning. De ruime garage heeft aan de straatzijde dubbele deuren en richting achtergevel een loopdeur. In het voorste gedeelte kan weliswaar een auto staan, maar dit is altijd gebruikt als opslagruimte. Het achterste gedeelte fungeerde jarenlang als ‘klusruimte’. Een groot raam laat ruimschoots daglicht binnen. Hier is ook een loopdeur en een brede overkapping. Nóg een (overdekte) plek om te genieten van de tuin.

Tuin
Over de grotendeels ommuurde tuin valt véél te vertellen. Beter is het om de sfeer zelf te ervaren. In de tuin zijn meerdere plekken waar je fijn kunt zitten, overdekt of in de openlucht. Tussen zon en schaduw valt altijd te kiezen. De tuin bestaat uit bomen, heesters en bloeiende vaste planten, deels groenblijvend. Verder is er een gazon, een behoorlijk grote vijver en sierbestrating (pal tegen het huis). Ook zijn er plantenklimrekken met onder meer clematis, gemetselde bloembakken en plateaus voor kuipplanten. De tuinverlichting werkt sensor-gestuurd. Een hardhouten tuinhuis fungeert als berging voor het tuingereedschap. De beregening van de tuin is prima geregeld. In de garage is een elektrische grondwaterpomp geïnstalleerd. Verspreid over de kavel bevinden zich meerdere aansluitpunten voor de tuinslang.

Tenslotte…
Kroonprins 22 is voorzien van dakisolatie en dubbelglas. Alle buitendeuren, kozijnen en ramen zijn vervaardigd uit hardhout, de boeien uit red cedar. Rondom zitten elektrische zonneschermen voor de ramen. Buitendeuren (driepuntsluitingen) en opengaande ramen zijn uitgerust met inbraak-werend hang- en sluitwerk. Verder is er een bliksemafleider geïnstalleerd. Zoals eerder aangegeven is de bungalow rustig gelegen aan een doodlopende zijtak van de Kroonprins. Winkelcentrum De Veldmaat (met onder meer supermarkt, kapper, bakker, dierenspeciaalzaak) bevindt zich op loopafstand. Ook vlakbij zijn meerdere basisscholen, een huisartsenpraktijk en een poli van het MST. Steek je iets verderop de oude (afgewaardeerde) N18 over, dan ben je gelijk in het buitengebied en vervolgens in het Natura2000-gebied Buurserzand. Via diezelfde oude N18 rijd je met de auto vlot de ringweg rond Haaksbergen op.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1970
- perceeloppervlakte 1.455 m²
- inhoud circa 760 m³
- energielabel D

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.