Zieneschstraat 13, Haaksbergen

Prijs
  • Prijs op aanvraag
  • Status: beschikbaar
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 514 m3
  • Woon opp.: 126 m2
  • Perceel opp.: 234 m2
Rondom
  • Schuur/berging: 1 vrijstaand steen
  • Garage: aangebouwd steen  (1)
  • Tuin: 228 m2 , zuidwest
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: hoekwoning
  • Bouwjaar: 1979
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: dubbel glas
  • Dak: zadeldak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 3
  • Kamers: 5
  • Slaapkamers: 4
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

Ruimte, rust, privacy
Moderne eindwoning aan een hofje

Deze comfortabele eindwoning in een rij van vijf is gelegen aan een rustig hofje nabij hartje Haaksbergen. Tegelijkertijd ligt het groene Scholtenhagenpark op loopafstand. In 2005-2006 hebben de huidige bewoners hun huis flink gerenoveerd en uitgebouwd. Zowel in als rondom de woning is alles strak modern uitgevoerd en vervolgens prima onderhouden.

Hal & garage
De ‘voortuin’ is verhard met sierbestrating. Op eigen grond is dan ook ruim plek voor twee auto’s. Ook de caravan kan er prima staan. Je komt binnen in de hal. Eerst even rechtsaf naar de aangebouwde stenen garage/hobbyruimte. De garage heeft een bergzolder, een kanteldeur en een aparte loopdeur. Het is een praktische en lichte ruimte voor allerlei doeleinden. De hal zelf heeft een geheel gemoderniseerde toiletruimte, een vaste trapkast en een garderobenis.

Royale living & keuken
Eveneens vanuit de hal stap je – via een eigentijdse deur met gezandstraald glas - de living binnen met aangrenzende open keuken. Tezamen vormen deze een royaal en sfeervol vertrek. Een (kunststof) schuifpui verbindt de living en de achterliggende tuin. Tegen de achtergevel is een groot terras gelegen, voorzien van een elektrisch bedienbaar zonnescherm. Dan de moderne keuken, een hoekopstelling, uitgevoerd in een perfecte combi van donkergrijze en gebroken witte fronten en rvs accenten. Er is veel werk- en bergruimte. Via de buitendeur kom je in de tuin. Overigens is de gehele begane grond - inclusief hal en garage - voorzien van even fraaie als neutrale siergrindvloer in de natuurtinten zand en grijs.

Slapen & baden
Aan de overloop grenzen drie slaapkamers. Twee ervan zijn zonder overdrijven ruim te noemen. Nummer drie, de voormalige babykamer, is wat kleiner, maar nog altijd oké. “Voor de oudste van inmiddels 17 jaar hebben we op zolder een mooie kamer gemaakt. De kinderkamer is toen kastenkamer geworden. Erg praktisch!” Verder is er een moderne tijdloze badkamer. Deze heeft een douchecabine, een dubbele wastafel met een badmeubel in houtlook en een zwevend toilet.

Zolder
De vaste trap naar de geheel met laminaat belegde zolder is voorzien van een deur. Het plaatsen van een kunststof dakkapel heeft op de hoogste verdieping veel ruimte opgeleverd. Zo is hier een groot slaapvertrek gerealiseerd met veel vaste kastruimte. Verder is er een mooi voorportaal waar – keurig aan het oog onttrokken – de wasautomaat en droger staan. Beide vertrekken zijn strak afgewerkt en aangenaam licht. Door het aftimmeren van schuine wanden tot vaste kasten is alle ruimte op zolder optimaal benut.

Eigentijdse achtertuin
Het huis heeft een achterom in de vorm van een houten poort. Aan de zijkant is een zithoek ingericht waar je supervrij kunt chillen. De geheel omsloten achtertuin is strak en modern, heeft speelse niveauverschillen en is verhard met smaakvolle sierbestrating. De tuin is onderhoudsarm en vooral bedoeld om te relaxen. Het is een plek met rust en privacy, mede omdat omringende huizen op enige afstand staan.

En verder…
Het hele huis is voorzien van dubbelglas. Het vele glas maakt deze woning aangenaam licht. De boeien, gevelbekleding en dakkapel zijn van kunststof. Dat geldt ook voor de schuifpui en de meeste kozijnen en ramen. Het weinige (in 2005 vernieuwde) houtwerk dat er is, is in 2015 geschilderd. Recentelijk zijn ook nieuwe zinken goten en regenpijpen aangebracht. In de meterkast is een hedendaagse groepenkast geïnstalleerd. Nog even het vermelden waard: bij de woning hoort een iets verderop gelegen stenen bergschuur. “Wij hebben er voor gekozen dáár onze fietsen neer te zetten in plaats van in de garage.” Verder bevindt zich boven de keuken extra bergruimte, van buitenaf bereikbaar via een luik in de gevel. “Heel handig voor spullen die je niet vaak nodig bent. Zoals de kampeeruitrusting.”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1979
- perceeloppervlakte 228 m²
- inhoud circa 514 m³
- De woning is volledig voorzien van rolluiken zowel handbediend als elektrisch.

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.