Veldmaterstraat 79, Haaksbergen

Prijs
 • Vraagprijs : € 279.000,- k.k.
 • Status: beschikbaar
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 365 m3
 • Woon opp.: 101 m2
 • Perceel opp.: 420 m2
Rondom
 • Schuur/berging: 2 vrijstaand steen
 • Garage: vrijstaand steen  (1)
 • Tuin: 420 m2
 • Hoofdtuin: 280 m2 , noordoost
Bouw
 • Soort: eengezinswoning
 • Type: 2-onder-1-kapwoning
 • Bouwjaar: 1960
 • Bouwvorm: bestaande bouw
 • Isolatie: dakisolatie, gedeeltelijk dubbel glas
 • Dak: zadeldak
 • Materiaal: pannen
Indeling
 • Verdiepingen: 3
 • Kamers: 5
 • Slaapkamers: 4
 • Badkamers: 1
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: goed
 • Onderhoud buiten: goed

In hartje Veldmaat, meerdere opstallen
Helft van een dubbel met verrassend diepe achtertuin

Deze helft van een dubbel is gelegen op een mooie locatie in de Veldmaat, in een groenrijke omgeving met behoorlijk veel privacy. Zowel een zeer compleet (wijk)winkelcentrum als schitterend natuurschoon bevinden zich op steenworp afstand. Ook sportaccommodaties, basisscholen en kinderopvang vind je in de buurt. Dit huis heeft een verrassend diepe achtertuin met nauwelijks inkijk.

Ze waren nog jong toen ze in 1960 deze kavel van ruim 400 vierkante meter kochten. Een groene straat in hartje Veldmaat. Hun huis, dat ontwierp het stel zelf, onder één kap met kennissen die daarmee hun buren werden. Met een mooie handvormsteen bouwde hij, als ambachtelijk bouwvakker, een degelijke woning. Het jaar erop nam het pas getrouwde paar er zijn intrek, om er nooit meer weg te gaan. Trots als ze waren hebben ze altijd uitstekend gezorgd voor hun huis. Echter, de laatste jaren is wel het noodzakelijke onderhoud verricht, maar niet meer gemoderniseerd.

Woonkeuken & living
Op de ruime eigen oprit is plek voor twee auto’s. Via de stoere hardhouten voordeur (met kleine overkapping) gaan we de hal binnen. Hier is een keurige toiletruimte met hangtoilet en fonteintje. Ook de verdiepte kelderkast (met uitzetraam) is bereikbaar vanuit de hal. Een deur met roedeverdeling en glas geeft toegang tot de woonkeuken aan de achterzijde van de woning. De massief eikenhouten keuken, een hoekopstelling, is uitgevoerd in landelijke stijl. Koken gebeurt elektrisch. De vloer is belegd met plavuizen. Een toog scheidt de keuken van de lichte woonkamer die zich uitstrekt over de volle breedte van de woning. De aan de overzijde gelegen huizen, achter een groene bomenrij, staan op behoorlijke afstand. Dat geeft een gevoel van vrijheid. De woonkamer heeft een strakke, gemetselde schouw met een open houthaard. Het grote raam aan de straatzijde is voorzien van een rolluik. Ook in de zijgevel bevindt zich een vrij groot raam. Het plafond van zowel woonkamer als keuken is afgewerkt met een sierlijst.

Slapen & baden
Terug naar de eerder genoemde hal en vervolgens naar de eerste verdieping. Deze etage telt drie slaapkamers, deels voorzien van dubbelglas. Aan de straatzijde bevindt zich een ruim slaapvertrek met een dubbele vaste kast. De aangrenzende kamer is wat kleiner, maar nog altijd prima qua afmetingen. Ook hier een vaste kast. Beide kamers hebben een rolluik. Aan de achterzijde is kamer nummer drie gelegen. Deze is voorzien van een dubbele inbouwkast met schuifdeuren. Ook is er een balkon. Tenslotte de nette badkamer: deze is tijdloos uitgevoerd in wit en grijs. Er is een vrij groot hoekbad, een douchecabine, een wastafel met badmeubel en inbouwspots en een hangtoilet. Het tuimelraam is voorzien van privacy-glas. Ook is er mechanische afzuiging. Via een vaste trap kom je op de geïsoleerde zolder (met dakkapel). Allereerst is hier een licht voorportaal, met de cv-ketel en vaste kastruimte. Verder is er een ruime, verwarmde (slaap)kamer. Enkele luiken geven toegang tot opbergruimte achter de knieschotten. Alle ruimte in dit huis is optimaal benut.

Bijkeuken/berging
We gaan weer naar beneden, naar de woonkeuken en vervolgens - via een paneeldeur met glas en de achter-entree - naar buiten. Hier valt meteen de verassend diepe tuin op, maar daarover later meer. Eerst naar de stenen schuur, pal achter de woning. Deze is eveneens onder één kap gebouwd met de buren. De behoorlijk ruime schuur, geïsoleerd én verwarmd, is in gebruik als bijkeuken/berging. Wanden en vloer zijn betegeld. De ramen in de zijgevel laten ruimschoots daglicht binnen. Er is een werkblad met een dubbele spoelbak. Ook de wasmachine en droger zijn hier geïnstalleerd. Een luik geeft toegang tot een vliering.

Garage/duivenhokken & werkplaats
Tot dit huis behoort ook een vrijstaande stenen garage, links op de kavel gelegen. Vanaf de oprit is deze bereikbaar via dubbele openslaande deuren: één extra brede deur én een ‘normale’ loopdeur. Deze constructie fungeert meteen als achterom en maakt de achtertuin toegankelijk voor bijvoorbeeld een aanhanger. De stenen garage is voorzien van stroom én krachtstroom. Aan de voorzijde zit een kanteldeur, in de zijgevel een loopdeur. Enkele glaspartijen laten daglicht binnen.
In het verlengde van de garage bevindt zich een langgerekt, houten dierenverblijf, opgedeeld in verschillende hokken. Er ligt een betonvloer en het dak is gedekt met pannen. In het verleden werden hier postduiven gehouden. Dit bouwwerk, al langere tijd buiten gebruik, heeft wat achterstallig onderhoud.
Tot nét voorbij deze houten schuur is het perceel verhard. Om vervolgens over te gaan in een siertuin. Een verhard pad voert - langs de originele waslijn – verder naar achteren. Zo kom je bij de in spouw opgetrokken werkplaats, zeg maar ‘het domein van de bouwvakker’. In de loop der jaren zijn hier heel wat klussen geklaard. Twee grote ramen (dubbelglas) laten daglicht binnen. En er is krachtstroom. Dit behoorlijk ruime vertrek kan ook prima voor andere doeleinden worden gebruikt. Kantoor-aan-huis, chill-room, atelier om maar eens iets te noemen. Overigens is opzij van de werkplaats een overkapping met een houten poort. Van hieruit is de strook eigen grond áchter de werkplaats bereikbaar.

Tenslotte…
Wat was het hier fijn wonen, tot het laatst toe. Met gemoedelijke, betrokken buren om je heen. Die prettige sfeer is gebleven, ook nu er de laatste jaren een verjongingsgolf is geweest. Vlakbij winkelcentrum De Veldmaat, dat was erg handig. En met Het Grintenbosch ‘om de hoek’, waar je een mooi ommetje kunt maken. In dit bos hebben hun destijds jonge kinderen naar hartenlust gespeeld. Zestig jaar later kan dat nog steeds! Basisscholen en kinderopvang zijn vlakbij gelegen. En steek je iets verderop de Enschedesestraat over, dan loop je zó natuurgebied Het Buurserzand in. Kortom: Veldmaterstraat 79 is een ideaal vertrekpunt voor een wandeling of fietstocht.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1960
- perceeloppervlakte 420 m²
- inhoud circa 365 m³
- energielabel E

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.