Uitterhoevestraat 11, Haaksbergen

Prijs
  • Vraagprijs : Prijs op aanvraag
  • Status: beschikbaar
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 753 m3
  • Woon opp.: 220 m2
  • Perceel opp.: 771 m2
Rondom
  • Schuur/berging: 1 vrijstaand steen
  • Garage: vrijstaand steen  (2)
  • Tuin: 771 m2
  • Hoofdtuin: 363 m2 , noord
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: geschakelde woning
  • Bouwjaar: 1973
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: dubbel glas
  • Dak: plat dak
Indeling
  • Verdiepingen: 2
  • Kamers: 7
  • Slaapkamers: 6
  • Badkamers: 2
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

Op grote kavel nabij het centrum
Kubistische woning met ruimte, rust en privacy

De ruime vrijstaand-geschakelde woning aan de Uitterhoevestraat 11 draagt onmiskenbaar de handtekening van architect Hans Hesse. De kubistische vormgeving, lichte gevelsteen, ramen die doorlopen tot het maaiveld en donkere kozijnen. Een niet-alledaags huis, zeker voor de tijd (1973) dat het is gebouwd door een plaatselijke aannemer. Het is gelegen op een flinke kavel vlakbij het Haaksbergse dorpshart, waar rust en privacy de boventoon voeren. Dat de laatste bewoner op deze plek is geboren (en getogen) maakte het voor hem extra bijzonder… Aan onderhoud is de ‘blokkendoos’ niets tekort gekomen. Zo’n 25 jaar geleden is de voorgevel uitgebouwd, uiteraard in stijl. Dat heeft op de begane grond een mooie werkkamer opgeleverd en op de bovenverdieping onder meer een handige bergruimte. De gevels staan keurig in de (lichte) muurverf en ook het buitenhoutwerk zit goed in de (donkerbruine) verf.

Hal & werkkamer
Via de voordeur beland je in de hal, belegd met donkergrijze leisteen. Hier bevinden zich de toiletruimte en (eigentijdse) meterkast. Vanuit de hal is de aan de voorzijde gelegen ruime werkkamer bereikbaar. Dankzij een lichtkoepel en raampartijen een ruim en licht vertrek, met plek om te werken én bezoek te ontvangen. De centraal gelegen hal geeft eveneens toegang tot de living (links) en de halfopen keuken (rechts). Deze met elkaar in verbinding staande vertrekken zijn in de vorm van een U rondom de hal gesitueerd.

Living
Eerst de living. Oorspronkelijk was dit een zitkuil, enkele treetjes diep. Een paar jaar geleden is deze door middel van een houten constructie ‘gelijkvloers’ gemaakt en belegd met pvc. Dit speciaal voor de op hoge leeftijd zijnde bewoner. Een ingreep die eenvoudig in oude staat is te herstellen. De living kenmerkt zich door veel glas dat doorloopt tot het maaiveld. Aan de voorzijde is de raampartij omzoomd door een houten kast-op-maat. De aanvankelijk houtgestookte open haard is omgebouwd op gas. Ook de achtergevel is glasrijk en biedt een fantastisch uitzicht op de diepe tuin en de monumentale windmolen De Korenbloem.

Keuken
Nu naar de halfopen keuken. De rechte keuken, uitgevoerd in strak-moderne stijl, bevindt zicht tegen de zijgevel. In een bijpassend wandmeubel is de inbouwapparatuur geïntegreerd. De fronten zijn licht, de design afzuigkap is van rvs en verder is er een licht getint stenen werkblad. Koken gebeurt elektrisch. Verder behoort tot de keuken er een vaste houten provisiekast in notenkleur. Een flink raam boven het aanrecht zorgt voor veel daglicht. Aangrenzend is plek voor de eettafel. Vanuit de keuken is de bijkeuken bereikbaar. Hier staan de wasautomaat en droger. Ook is er een uitstortgootsteen. En heel handig: een behoorlijke koelcel voor het (op 6 graden) bewaren van verse groente, fruit en andere levensmiddelen. Via een openslaande deur in de bijkeuken kom je op het klinkerpad naast de woning. Dit leidt – via een afsluitbare poort - naar de voorzijde én de achtertuin.

Tuinkamer
Terug naar de keuken en vervolgens richting de voormalige tuinkamer aan de achterzijde. Daar kom je via een corridor die aan de tuinzijde geheel is voorzien van glas. Een openslaande deur geeft toegang tot een groot terras en de achterliggende tuin. Aan het eind is de van een schuifdeur voorziene tuinkamer gelegen. Het ruime glasrijke vertrek, dat prachtig uitkijkt over de tuin, is de laatste jaren in gebruik geweest als slaapkamer met aangrenzend een moderne (aangepaste) badkamer. Het geheel is ingericht op gebruiksgemak voor mensen die zijn aangewezen op een rollator of rolstoel. De van inbouwspots voorziene badkamer heeft een inloopdouche, een wastafel en een zwevend toilet. Perfect voor wie op zoek is naar een huis met een dergelijke voorziening. Deze kan echter even goed weer worden omgevormd tot tuinkamer (of een andere bestemming).

Achtertuin
Zoals gemeld is tegen de achtergevel een flink terras aangelegd. Dit buitengedeelte ademt de sfeer van een patio. De diepe achtertuin, ontworpen door een tuinarchitect, kenmerkt zich door symmetrie. De tuin bestaat uit blokken (nauwelijks van echt te onderscheiden) kunstgras, banen grind, sierbestrating van gebakken waalklinkers en plantvakken. Er zijn zowel zon- als schaduwplekken. Helemaal achterin, je komt er via een klinkerpad, bevindt zich een royale vrijstaande stenen (dubbele) garage. Deze is achterom bereikbaar via een oprit naast het muziekgebouw. De garage heeft twee aparte, op afstand bedienbare roldeuren. Een separaat (inpandig) vertrek doet dienst als berging voor de fietsen en tuinspullen. Dit is zowel binnendoor bereikbaar als via een loopdeur in de zijgevel. Er is ook een aparte achterom in de vorm van een afsluitbare metalen poort.

Slapen & baden
Vanuit de eerder genoemde centrale hal voert een massief houten open trap naar de (enige) bovenverdieping. De trap bestaat uit drie gedeelten, steeds onderbroken door een bordes. Aan een lange corridor zijn vier slaapkamers gelegen en een uit twee gedeelten bestaande badkamer. Met meerdere inbouwkasten-op-maat is boven veel praktische bergruimte gecreëerd. De aan de voorzijde gelegen master bedroom heeft een groot balkon. De aangrenzende badkamer is rechtstreeks toegankelijk. Er is een ligbad, een douchecabine, drie wastafels en een toilet. De inpandige badkamer, eveneens bereikbaar vanuit de corridor, is functioneel maar niet meer bij de tijd. Aan de voorzijde van het huis bevindt zich een prima tweede slaapkamer. Deze is via een deur verbonden met een behoorlijke, van een raam voorziene berging. Slaapkamer nummer drie is aan de achterzijde van het huis gelegen. De vierde kamer, ontstaan door twee slaapvertrekken aaneen te trekken, is royaal te noemen. Lange tijd is deze in gebruik geweest als werkkamer. Ook hier geldt: in oorspronkelijke staat te herstellen.

Tenslotte
Deze bijzondere woning is geheel voorzien van dubbelglas en laat veel daglicht binnen. Binnenwanden op de begane grond bestaan deels uit schoonmetselwerk, deels uit stuukwerk. In dit huis was voor iedereen (in de jaren 70 een gezin met drie opgroeiende kinderen) ruimte genoeg om zich terug te trekken. Zo’n vijftig meter verderop aan de Uitterhoevestraat staat een basisschool. Het Haaksbergse winkelhart bevindt zich op enkele loopminuten.

Bijzonderheden:
- collegiaal in de verkoop met Snelder Zijlstra Makelaars
- bouwjaar 1973
- perceeloppervlakte 771 m²
- inhoud 753 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.