Sweelinckstraat 5, Haaksbergen

Prijs
  • Vraagprijs : Verkocht
  • Status: verkocht
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 410 m3
  • Woon opp.: 115 m2
  • Perceel opp.: 142 m2
Rondom
  • Schuur/berging: 1 vrijstaand steen
  • Garage: geen garage 
  • Tuin: 142 m2
  • Hoofdtuin: 60 m2 , oost
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: tussenwoning
  • Bouwjaar: 2016
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas
  • Dak: zadeldak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 3
  • Kamers: 6
  • Slaapkamers: 3
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

Jong en fris wooncomfort in nostalgische schil
Ruime, piekfijn onderhouden tussenwoning in De Greune Linde

Deze tussenwoning uit een rij van vijf behoort tot nieuwbouwplan De Greune Linde (2017). Een kleine wijk met veertig huizen in eenzelfde rustieke stijl. Kelsey en Robin hadden hun zinnen gezet op juist deze kavel. “De tuin is nét even wat dieper dan bij de andere huizen in deze rij. Je kijkt achter mooi weg in het groen. En er is behoorlijk veel privacy”, leggen ze uit. Het is hun eerste huis samen. “Een perfecte starterswoning voor ons. En omdat het nieuwbouw is, heb je nog wat in te brengen.” Dat werd uitbouw van de achtergevel met 1.20 meter. En in plaats van een houten schuurtje kwam er een gemetselde schuur met overkapping én achterom in de achtertuin. De kleuren en materialen van het interieur zijn met zorg gekozen. Over de puntjes op de i heeft destijds een interieurstylist meegedacht. “Ze kwam met verrassende ideeën die we zelf niet bedacht zouden hebben.” Er is de afgelopen vijf jaar uitstekend gezorgd voor deze woning. Alles oogt strak en fris. Fraai door eenvoud, zeg maar. Kortom: een huis waar je in principe zó in kan.

Voortuin & hal
De onderhoudsarme voortuin valt op door zijn bijzondere vormgeving, naar ontwerp van een hovenier. Precies op de juiste plek heeft hij één subtiel boompje geplant voor de privacy. En omdat de huizen tegenover op aardige afstand staan, is de inkijk minimaal. De hal is licht en belegd met een grijze pvc vloer die doorloopt in de living en open keuken. De toiletruimte (hangtoilet, natuurstenen fonteintje) is, net als de badkamer, uitgevoerd in wit en grijs. Verder is er in de hal een meterkast-met-opbergruimte. Niet-alledaags maar fraai (en sterk) is de trap van gezet blauwstaal. Maar eerst naar de living nu, via een paneeldeur met glas.

Living & open keuken
Uitbouw van de achtergevel heeft hier heel wat extra ruimte opgeleverd. De glasrijke achtergevel met dubbele openslaande tuindeuren laat aangenaam veel daglicht binnen. Inkijk is er niet, terwijl je zelf vrij wegkijkt op openbaar groen, imposante bomen en de achterliggende sportvelden. “De wedstrijdvelden van voetbalvereniging BonBoys. Hinder van geluid of van de veldverlichting hebben wij absoluut niet. Een beetje reuring hierachter vinden we eerlijk gezegd wel fijn.” Verder heeft de living een flinke vaste (trap)kast. Aan de straatzijde bevindt zich de open keuken, uitgevoerd in Scandinavische stijl. De greeploze fronten zijn ijswit, het werkblad uit oersterk composiet is grijs. Koken gebeurt op inductie, met daarboven een superstrakke rvs afzuigkap. Ook is er een kokend-waterkraan. In een bijpassend wandmeubel is inbouwapparatuur als oven, koelkast en vriezer geïntegreerd. Een (draaikiep)raam biedt uitzicht op de voortuin en de straat.

Slapen & baden
En dan nu via de blauwstalen trap naar de eerste verdieping. Op de badkamer na is deze geheel belegd met vinyl. De aan de achterzijde gelegen kleinste slaapkamer – die beslist niet krap is - is het domein van dochtertje Jikke. Slaapkamer nummer twee, eveneens aan de achterzijde, heeft prima afmetingen. De ouderslaapkamer aan de voorzijde is ruim en heeft een vaste kastenwand met houten schuifdeuren. De badkamer (vloerverwarming) is eigentijds en tegelijk tijdloos uitgevoerd in wit en grijs. Er is een ruime inloopdouche met een zwarte glaswand. Het strakke badmeubel heeft een blad in houtlook met twee waskommen en daarboven een groot spiegel. Verder is er een hangtoilet, een draaikiepraam en op afstand bedienbare mechanische afzuiging. Een houten open trap (zwart gelakt) leidt naar de geheel met vinyl belegde zolder (hoge nok). Hier is een separate waskamer, met een wasmachine-aansluiting en de cv-ketel. De rest van de zolder is één ruimte en in gebruik als opslag. Twee Velux tuimeldakramen (met verduisterend rolgordijn) laten ruimschoots daglicht binnen. Voor het realiseren van een extra (slaap-/werk)kamer is genoeg plek. Achter de afgetimmerd knieschotten is opbergruimte gecreëerd.

De achtertuin
De achtertuin bestaat uit keramische buitentegels en enkele borders met vaste planten. Het terras tegen de achtergevel is dé plek voor een ontbijtje in de ochtendzon. Achter in de tuin bevindt zich zoals gemeld een vrijstaande stenen berging met een grote overkapping. “’s Zomers komt daar de avondzon. Je kunt er heerlijk zitten, de barbecue aan...” Ook is er een achterom.

En verder…
Op de gehele begane grond en op de badkamer ligt vloerverwarming. Verder is het huis geheel voorzien van kunststof kozijnen, deuren en (draaikiep)ramen met HR+++ glas. En alle vertrekken hebben ventilatieroosters. Vensterbanken zijn van natuursteen en overal zijn hoge plinten aangebracht. Ook is er een waterontharder.

De leefomgeving
De ligging van deze kleinschalige nieuwbouwwijk ten opzichte van de doorgaande verkeersroutes richting Hengelo, Enschede, Goor en het centrum van Haaksbergen is ronduit handig. De aansluiting op de autoweg N18 (Enschede/Achterhoek) is vlakbij. Verder zijn twee nieuwe basisscholen in de buurt. Net als winkelcentrum De Veldmaat met onder meer een supermarkt, drogist en bakker. “Maar je bent ook zó in het dorp. In de Sweelinckstraat zelf komt alleen bestemmingsverkeer. Het is er heerlijk rustig.” Naast wat veertigers en vijftigers wonen er vooral jonge stellen. “Met z’n allen zijn we destijds vanaf nul begonnen en hebben samen deze buurt gemaakt: leuk, levendig en betrokken bij elkaar. We hebben net een soort babyboom gehad. Er zijn dus altijd kinderen om mee te spelen.” Voor de jongste wijkbewoners is er een speelterrein in de wijk. “Op zich hadden we hier best nog aantal jaren kunnen wonen. We keken wel eens rond naar een huis met meer buitenruimte maar dan wél met dezelfde vrijheid achter die we nu hebben. Zo’n plek ligt niet voor het oprapen, maar wij hebben ‘m nu toch gevonden. En die kans pakken we.”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 2016
- perceeloppervlakte 142 m²
- inhoud circa 410 m³
- energielabel A

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.