Pijperstraat 16, Haaksbergen

Prijs
 • Prijs op aanvraag
 • Status: beschikbaar
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 564 m3
 • Woon opp.: 135 m2
 • Perceel opp.: 402 m2
Rondom
 • Schuur/berging: 1 inpandig
 • Garage: geen garage 
 • Tuin: 402 m2
 • Hoofdtuin: 81 m2 , west
Bouw
 • Soort: bungalow
 • Type: geschakelde woning
 • Bouwjaar: 1972
 • Bouwvorm: bestaande bouw
 • Dak: plat dak
 • Materiaal: bitumineuze dakbedekking
Indeling
 • Verdiepingen: 1
 • Kamers: 4
 • Slaapkamers: 3
 • Badkamers: 2
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: redelijk
 • Onderhoud buiten: redelijk

Gunstige ligging
Patiobungalow met potentie en privacy

Het was vanaf een bouwtekening dat Leo en Trudie deze patiobungalow begin jaren zeventig kochten. In die tijd een behoorlijk vernieuwend ontwerp. Toen vormden ze nog een jong gezin met drie dochters. Ondertussen zijn we bijna vijftig jaar verder. Tot voor kort heeft Trudie er met veel plezier gewoond. Mede omdat alles gelijkvloers is. “Mijn moeder heeft zich hier altijd prettig én heel veilig gevoeld”, laat haar oudste dochter weten. “Juist ook vanwege de beslotenheid van een patio en de ligging aan een rustig hofje. Te midden van mensen die nog omzien naar elkaar.”

Isolatie & airco
Al die jaren hebben de bewoners goed gezorgd voor hun huis. Zowel binnen als buiten zit het prima in de verf. En was er af en toe een defect, dan werd gelijk een vakman ingeschakeld om het te repareren. Enkele jaren geleden is het huis volledig geïsoleerd: spouw, vloer én dak. Ook is het rondom voorzien van dubbele beglazing. In 2018 is een degelijk airco-apparaat geïnstalleerd. “Wat een genot voor mijn moeder! Dát hadden we dus veel eerder moeten doen…”

Open woonkeuken
In het verleden is de hal uitgebouwd aan de voorzijde, waardoor de garage van binnenuit rechtstreeks bereikbaar is. Overigens is de (verwarmde) garage (met wasmachineaansluiting) opgedeeld in twee separate vertrekken, verbonden via een deur. “Mijn vader was een verwoed zendamateur en had er zijn ‘studio’ ingericht.” De hal gaat over in een corridor waaraan alle vertrekken grenzen. Allereerst kijken we rond in de ruime open woonkeuken met aangrenzende living. Het geheel heeft een (doorlopende) vloer uit Noorse leisteen. Heel eerlijk: de landelijke keuken is aan vervanging toe. Wie bezig is bij het aanrecht heeft via een groot raam uitzicht op de voortuin en het hofje. Er komt veel daglicht binnen. De voorgevel is trouwens over de gehele breedte voorzien van elektrische zonwering.

Living
De living heeft een schouw met een op afstand bedienbare sfeergashaard. Omdat het zo gezellig is en snel warmte geeft als het even kil wordt. Dankzij de glasrijke achtergevel kijk je zowel vanuit de living als vanuit de woonkeuken prachtig uit over de patiotuin. Door de schuifpui open te zetten zijn binnen en buiten letterlijk verbonden. Het zitgedeelte is ruim en licht en wordt verwarmd door middel van convectoren. Overigens is de keuken van hieruit aan het oog onttrokken. Een glazen schuifdeur geeft toegang tot de werkkamer. Toen alle drie dochters waren uitgevlogen is hiervoor één slaapkamer opgeofferd. Wie hier zit te werken staat toch in contact met het woongedeelte. Wie meer belang heeft bij een derde slaapvertrek: de werkkamer is vrij eenvoudig terug te brengen in oorspronkelijke staat.

Patiotuin
Via de brede schuifpui loop je het overdekte terras op en vervolgens de patiotuin in. Een brede overkapping strekt zich uit over de volle breedte van de gevel. Deze heeft lichtkoepels met geïntegreerde zonwering en bovendien een elektrisch bedienbaar zonnescherm. De geheel omsloten binnentuin is grotendeels verhard, afgewisseld met verhoogde plantvakken. Een échte patio waar je al vroeg in het seizoen heerlijk vrij en beschut kunt zitten, hetzij in de zon, hetzij in de schaduw.

Berging, toilet & badkamer
Terug naar de corridor. Hieraan grenst eveneens een inpandige berging. En gelijk om de hoek bevindt zich een nette toiletruimte met fonteintje. Achter de volgende deur is de (inpandige) badkamer te vinden. Deze heeft een ligbad en een wastafel met badmeubel. Voor beide vertrekken geldt: keurig en functioneel, maar gedateerd.

Slaapvertrekken
De corridor is voorzien van twee lichtkoepels die daglicht binnen laten en twee dubbele vaste kasten met veel opbergruimte. Aan het eind bevindt zich de masterbedroom met aangrenzend een eigen badkamer. Deze is uitgevoerd in wit met antraciet en heeft een inloopdouche, een wastafel en een zwevend toilet. Ook slaapvertrek nummer twee is prima qua afmetingen. Beide kamers hebben een openslaande tuindeur en kijken uit over de patiotuin. Zoals gemeld kan van de eerder genoemde werkkamer weer een (derde) slaapkamer worden gemaakt.

Garage & achterom
De aangebouwde stenen garage heeft een kanteldeur. Aan de pleinzijde is op eigen terrein parkeerruimte voor twee auto’s. Verder is er een bescheiden voortuin. Ook is er een achterom: een afsluitbare houten deur geeft toegang tot een overdekte ruimte. Handig voor bijvoorbeeld de fietsen en de afvaltonnen. Via een tweede (afsluitbare deur) kom je in de patiotuin. Op verschillende plekken zijn antiklimstrips aangebracht.

Tenslotte…
Pijperstraat 16 is een keurig onderhouden patiobungalow met een vriendelijke uitstraling, maar niet meer helemaal bij de tijd. Dat doet echter niets af aan de pluspunten: de woning is gelijkvloers, levensloopbestendig en fraai gelegen aan een rustig hofje. Dichtbij wijkwinkelcentrum de Veldmaat en eveneens niet ver van het dorpshart. Ook sportaccommodaties en scholen bevinden in de buurt. En je bent snel op weg richting Hengelo en de oprit van de nieuwe N18 richting Enschede en de Achterhoek. Kortom: een woning met alle potentie om hem helemaal naar je zin te maken.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1972
- perceeloppervlakte 402 m²
- inhoud circa 564 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.