Nachtegaalstraat 150 C, Haaksbergen

Prijs
 • Vraagprijs : Verkocht
 • Status: verkocht
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 491 m3
 • Woon opp.: 144 m2
Rondom
 • Schuur/berging: 2 inpandig
 • Garage: souterrain  (1)
Appartement
 • Soort: maisonnette
 • Bouwjaar: 2005
 • Verdieping: 2
 • Woonlagen: 2
 • Open portiek: nee
Indeling
 • Verdiepingen: 2
 • Kamers: 3
 • Slaapkamers: 3
 • Badkamers: 1
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: goed
 • Onderhoud buiten: goed

Prachtig gelegen in De Veldmaat
Riant appartement (met twee etages) in kleinschalig complex

Het Binnenhof… zo heet dit in 2005 gebouwde complex met acht appartementen in de Veldmaat. De laatste bewoners – zeventigers destijds – maakten een gezellig thuis van dit royale dubbel-laagse appartement, gelegen op de eerste en hoogste verdieping. De ruimte en privacy van de woning, de veilige woonomgeving, de mooie rustige plek omringd door groen en de kleinschaligheid. Dat waren voor hen de pluspunten van het nieuwbouwcomplex. Met het idee dat ze hier de rest van hun leven veilig en comfortabel zouden kunnen wonen. En zo is het ook gegaan. “Mijn ouders hebben hier al die jaren met heel veel plezier gewoond”, aldus één van hun zoons.

Slapen & baden
Niemand kan zomaar binnenlopen in Het Binnenhof. Eerst aanbellen en je vervolgens aankondigen via de intercom. Pas dan zwaait de deur van de prachtige gemeenschappelijke entree open. Je kan kiezen: pak je de lift of de trap naar de eerste verdieping? Beide komen uit vlakbij het appartement met huisnummer 150C. Achter de ‘voordeur’ bevindt zich de L-vormige hal. Net als de living en keuken is deze belegd met een sfeervolle massief eikenhouten vloer. In de hal is een mooie toiletruimte met hangtoilet en fonteintje. Links bevinden zich twee écht ruime slaapvertrekken. De grootste ervan is rechtstreeks verbonden met de badkamer. De badkamer – eveneens toegankelijk vanuit de hal – heeft een douchecabine met glaswanden, twee wastafels met badmeubel en een hangtoilet. Ook is hier de aansluiting voor de wasmachine en de droger.

Living & open keuken
Terug naar de hal: via een van glas voorziene paneeldeur kom je in de royale en aangenaam lichte L-vormige living. Hier is méér dan genoeg ruimte voor het inrichten van een riante zithoek en een eetgedeelte met een XL tafel. Een brede schuifpui geeft toegang tot het grote, grotendeels overdekte balkon. Van hieruit kijk je mooi in het groen van bomen in de buurt. Dan de ruime open keuken: deze is vanuit de zithoek aan het oog onttrokken. De keuken is uitgevoerd met fronten in een combinatie van houtlook en antraciet, met rvs grepen en een werkblad uit zwart gemêleerd graniet. In de living is ook een vide met een fraaie, witte trapopgang naar de bovenverdieping. Overigens levert dit in het woongedeelte een flinke vaste (trap)kast op.

Een extra woonlaag
Dit appartement telt dus twee etages. De bovenverdieping, glasrijk en ronduit royaal, is zeer geschikt als werk-/hobbykamer, logeerruimte of loungevertrek. Via een brede openslaande deur kom je op het dakterras. Op deze deur na is de glaswand voorzien van elektrische rolluiken. Op deze verdieping is eveneens een ruime inpandige berging (hier is de cv-ketel geïnstalleerd). Het realiseren van een toilet en/of badkamer is voorbereid. Zo zou je deze etage als compleet gastenverblijf kunnen inrichten.

Veilige parkeerkelder
Onder het complex bevindt zich een parkeerkelder met een op afstand bedienbare roldeur (met aparte loopdeur) en automatische verlichting. De hellingbaan heeft opritverwarming. Tot elk appartement behoort een privé-parkeerplek én een afsluitbare bergschuur. Vanuit de parkeerkelder zijn zowel de lift (met drie stoppunten: -1, 0 en 1) als de trap makkelijk en veilig binnendoor bereikbaar.

Tenslotte…
Het appartement heeft paneeldeuren, binnenwanden zijn afgewerkt met sierpleister. In alle vertrekken zijn lichte, neutrale kleuren toegepast. Beweegbare ramen zijn voorzien van een draaikiepconstructie. Ook is er een wateronthardingsinstallatie. In het hele complex is recentelijk inbraakwerend hang- en sluitwerk aangebracht, mét kerntrekbeveiliging. Aan de achterzijde strekt zich – over de volle breedte van de eerste verdieping – een overdekte galerij uit. Ook is er op eigen terrein een flinke gemeenschappelijke tuin met een groot gazon en groenblijvers. In de keurig onderhouden tuin is het prima toeven bij mooi weer. De kleinschaligheid van Het Binnenhof wordt door de bewoners als erg prettig ervaren. Verloop is er nauwelijks en dat komt omdat iedereen er gráág woont. “We letten hier een beetje op elkaar, zonder dat het té wordt”, aldus één van hen. Zeker toen de jaren gingen tellen voelde dit voor de laatste bewoners van 150C veilig en vertrouwd. Overigens is het bescheiden maar complete winkelcentrum De Veldmaat vlakbij. Datzelfde geldt voor het groene buitengebied.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 2005
- Woonoppervlakte 144 m²
- Inhoud circa 491 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.