Mozartstraat 68, Haaksbergen

Prijs
  • Vraagprijs : Verkocht
  • Status: verkocht
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 440 m3
  • Woon opp.: 114 m2
  • Perceel opp.: 233 m2
Rondom
  • Schuur/berging: 2 vrijstaand steen
  • Garage: vrijstaand steen  (1)
  • Tuin: 233 m2 , noordoost
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: hoekwoning
  • Bouwjaar: 1972
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: dakisolatie, dubbel glas
  • Dak: zadeldak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 3
  • Kamers: 5
  • Slaapkamers: 4
  • Badkamers: 1
  • Verwarming:
  • Type:
  • Bouwjaar:
  • Energie bron:
  • Eigendom: eigendom
  • Warm water: c.v.-ketel

Eindwoning in een rij, unieke ligging

Deze eindwoning in een rij van vijf is gelegen aan een groen plein, met speelvoorzieningen, een bankje, enkele bomen en bloeiende vaste planten. Tegenover elkaar liggende woningen staan daardoor ver uiteen en dat schept privacy. Vanaf de Wiedenbroeksingel tot aan de Veldmaterstraat ligt een verhard wandelpad, door een houtsingel gescheiden van de museumspoorlijn. “Verkeer komt hier niet. We wonen heerlijk rustig”, vertellen de huidige bewoners. “De buurt is gemoedelijk. We overlopen elkaar niet, maar een groet of een klein praatje kan er altijd af.”

Royale stenen garage
In de omgeving bevinden zich drie basisscholen. Ook het bescheiden maar goed uitgeruste winkelcentrum van de Veldmaat ligt op loopafstand. “En op de fiets ben je zó in het dorp. Maar waar we zes jaar geleden voor vielen was de grote stenen garage. Deze is bereikbaar vanaf de achterzijde, waar overigens veel parkeerruimte is.” Handig is de op afstand bedienbare kunststof roldeur en de aparte loopdeur. Aan de garage grenzen een aparte hobbyruimte met werkbank. En een kleine ‘bijkeuken’, met een aanrechtblokje en een spoelbak. “Ideaal voor frituren of oliebollen bakken.” Aan de tuinzijde zijn de muren keurig bekleed met hout. In het verlengde van de garage is uit Douglashout een ruime maar knusse overkapping gebouwd. Daar is het goed toeven.

Lichte tinten
De - overigens keurig onderhouden – woning uit het bruine tijdperk hebben de huidige bewoners een metamorfose gegeven. Muren, kozijnen, deuren, alles is in lichte tinten uitgeschilderd. Beneden zijn paneeldeuren geplaatst en een nieuwe keuken. Ook de badkamer en de toiletruimte zijn gerenoveerd. Verder is de woning voorzien van dubbelglas, kunststof ramen, kozijnen en deuren. Behalve de stoere voordeur: die is van hout. Voor de ramen, zowel beneden als boven, zijn rolluiken aangebracht, deels elektrisch, deels handbediend. Hang- en sluitwerk hebben het politiekeurmerk. Dat is dus veilig voor elkaar.

Living en keuken
De knusse Z-vormige living is vrij van inkijk. Er is een trapkast met flink wat ruimte. De balken onder het plafond, een mooi stukje ambachtelijk werk, heeft het stel intact gelaten. Aan de achterzijde is de open keuken gelegen. Deze is modern landelijk en uitgevoerd in een lichte tint, met een werkblad in houtlook, rvs grepen en een rvs afzuigkap. Een aantal bovenkasten is voorzien van glas en er is een eetbar. De laminaatvloer loopt door van het woongedeelte naar de keuken.

Boven
De trap en de gehele bovenverdieping zijn twee jaar geleden belegd met antracietkleurige vloerbedekking. Aan de overloop grenzen drie slaapkamers, alle voorzien van dubbele vaste kasten.. De ouderslaapkamer is royaal, de beide andere slaapvertrekken zijn ruim. Die aan de voorzijde heeft bovendien een balkon. De badkamer is prima qua afmetingen. Er is een ruime douchecabine met rainshower, een wastafel en een nostalgisch bad op pootjes. “Wij hebben gekozen voor een ligbad. Maar de aansluiting voor een toilet is voorbereid.” Via een vaste trap kom je op zolder die in gebruik is als was- en droogruimte. Verder is er een extra (werk-/slaap)kamer afgetimmerd, met een vaste kast en een tuimeldakraam. Achter de knieschotten is bergruimte gecreëerd.

Tuin
Wat de voortuin betreft springt Mozartstraat 68 eruit in positieve zin. “Da’s het werk van de vorige bewoner. Dat was iemand met groene vingers.” Ook in de geheel omsloten achtertuin is het genieten geblazen van speelse hoogteverschillen, creatieve sierbestrating, een waterpartij met vlonder en fraaie beplanting waaronder Japanse esdoorns. Buitenverlichting en handige contactdozen ontbreken niet. In het verlengde van de voorgevel staat een houten tuinhuis, dat meteen als schutting fungeert.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1971
- perceeloppervlakte 233 m²
- inhoud ca. 375 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.