Larenseweg 27, Lochem

Prijs
  • Vraagprijs : € 235.000,- k.k.
  • Status: beschikbaar
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 335 m3
  • Woon opp.: 85 m2
  • Perceel opp.: 197 m2
Rondom
  • Schuur/berging: 1 aangebouwd steen
  • Garage: geen garage 
  • Tuin: 197 m2
  • Hoofdtuin: 90 m2 , zuid
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: 2-onder-1-kapwoning
  • Bouwjaar: 1954
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: dakisolatie, dubbel glas
  • Dak: zadeldak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 4
  • Kamers: 4
  • Slaapkamers: 3
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

Voormalige arbeiderswoning
Gemoderniseerde twee-onder-eenkapper aan de rand van Lochem

Hij woonde nog bij zijn ouders en keek rond naar zijn eerste eigen huis, toen in 2015 deze helft-van-een-dubbel zijn aandacht trok. Wel een opknapper, maar daar keek Rico – hij heeft twee rechterhanden - doorheen. Hij zag een leuke woning, onderdeel van een serie twee-onder-eenkappers. Deze zijn gebouwd in 1954 door de bekende Lochemse firma Naeff, bedoeld om de fabrieksarbeiders onderdak te verschaffen in tijden van woning-schaarste.

Gerenoveerd
Het huis bood méér dan genoeg ruimte voor het eenpersoonshuishouden dat Rico toen nog vormde. Vóór hij er zijn intrek nam heeft hij de woning volledig gerenoveerd. Zo liet hij kunststof buitendeuren, kozijnen en (draaikiep)ramen plaatsen, met HR++ glas. De complete cv-installatie en alle elektra zijn vernieuwd. De toiletruimte is gemoderniseerd. En de badkamer werd van de begane grond naar de eerste verdieping verplaatst. Verder zijn alle binnenwanden gestuukt en afgewerkt met muurverf. Wat bewaard is gebleven zijn de originele paneeldeuren, zowel beneden als boven.

Hal, open keuken & living
Via de robuuste kunststof voordeur gaan we de hal binnen. Hier vinden we achtereenvolgens de in wit en antraciet uitgevoerde eigentijdse toiletruimte (hangtoilet en fonteintje), de wasruimte en tenslotte een fijne koele kelder (met koekoek voor daglicht). Eén wand van de hal is (heel gaaf) voorzien van metal stuc. De laminaatvloer loopt door richting open keuken en living. Eerst de keuken: deze is tegen de zijgevel gesitueerd. De hoekopstelling heeft zachtgele fronten en een werkblad in houtlook. Er wordt gekookt op gas. Aangrenzend bevindt zich de lichte living. Met aan de achterzijde, nabij de keuken, het eetgedeelte. De eettafel staat voor brede dubbele openslaande deuren die uitzicht bieden op de tuin. De zithoek is ingericht aan de straatzijde. Van hieruit is de keuken aan het oog onttrokken. De living heeft een strakke, eigentijdse uitstraling.

Stenen & houten berging
De aangebouwde stenen berging is handig rechtstreeks vanuit de keuken bereikbaar. In de gevel aan de tuinzijde zit een kunststof loopdeur. Daglicht komt binnen via een smalle glasrand rondom. In de zonnige, geheel omsloten achtertuin staat een flink houten tuinhuis van Douglashout. Het dichte, afsluitbare gedeelte is in gebruik als berging voor de fietsen, tuinspullen en meer. Van het open gedeelte is een knusse loungeplek gemaakt. Verder is er een achterom, aan de zijkant van het huis. Zowel de voor- als achtertuin kunnen wat onderhoud gebruiken.

Slapen & baden
Nu naar boven, via de gerenoveerde trap (greywash houtlook). Aan de overloop op de eerste verdieping grenzen drie slaapkamers. Twee ervan hebben een vaste kast. Door een gedeelte van de grootste slaapkamer op te offeren, is ruimte gecreëerd voor een moderne badkamer. Deze is, in dezelfde stijl als de toiletruimte beneden, uitgevoerd in wit/antraciet. Er is een ruime inloopdouche met glazen wand en rainshower. In een van inbouwspots voorziene nis is een brede wastafel met badmeubel geïntegreerd. Verder is er een hangtoilet, een designradiator en een draaikiepraam met matglas. Overigens zijn alle plafonds op deze etage geïsoleerd.

Tenslotte…
De brede, van klossen voorziene overstek en de witte bovenverdieping geven het huis een karakteristieke uitstraling. Aan de voorzijde is op eigen terrein ruimte voor een auto. Tegenover Larenseweg 27 bevinden zich – op behoorlijke afstand - twee kantoorpanden. “Daar heb je echt geen last van. Overdag werken er mensen, maar vanaf vijf uur ’s middags en in de weekenden gebeurt daar niets.”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1954
- perceeloppervlakte 197 m²
- inhoud circa 335 m³
- energielabel E

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.