Klaashuishof 2, Haaksbergen

Prijs
  • Prijs op aanvraag
  • Status: beschikbaar
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 498 m3
  • Woon opp.: 114 m2
  • Perceel opp.: 381 m2
Rondom
  • Schuur/berging: 1 vrijstaand steen
  • Garage: aangebouwd steen  (1)
  • Tuin: 381 m2
  • Hoofdtuin: 126 m2 , noordwest
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: vrijstaande woning
  • Bouwjaar: 1996
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas
  • Dak: zadeldak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 2
  • Kamers: 4
  • Slaapkamers: 3
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

Vlakbij het centrum én het buitengebied
Levensloopbestendige vrijstaande woning

Met de pensioenleeftijd in zicht zocht het Haaksbergse echtpaar een leuk huis waar ze nog heel lang zouden kunnen wonen. Er waren wat voorwaarden: een slaapkamer en een badkamer op de begane grond. Een zonnige tuin waar het goed toeven is. En – heel belangrijk – logeerruimte van de kinderen en kleinkinderen. Alles op hun wensenlijst vonden ze in 1996 aan de Klaashuishof 2. Nou ja… op de bouwtekening dan. Want het nieuwbouwproject op de voormalige tuinderij bestond toen alleen nog maar op papier. Wat hen verder aansprak was de logische indeling van het huis. En niet te vergeten: de locatie. De Klaashuishof is een rustige (doodlopende) straat waar alleen bestemmingsverkeer komt. Vlakbij het Haaksbergse winkelhart, terwijl het buitengebied bijna letterlijk om de hoek ligt. Een fantastische uitvalsbasis voor fiets- en wandeltochten. Kortom: hier zouden ze heerlijk kunnen genieten van hun pensioen.

Oprit & garage
Het vrijstaande huis heeft een vriendelijke uitstraling. Er is een bescheiden maar speelse voortuin met een gemetselde bloembak tegen de voorgevel. De eigen oprit heeft behoorlijke afmetingen. “Er was zelfs plek voor de caravan.” Deze eindigt voor de ruime aangebouwde stenen garage, voorzien van een op afstand bedienbare roldeur. Hier staan de wasmachine en de droger. Verder is er een uitstortgootsteen. Een loopdeur in de achtergevel geeft toegang tot de tuin. Bovendien is er een handige achterom.

Hal
Wie aanbelt staat droog onder de overkapping boven de voordeur. In de lichte hal bevindt zich een extra grote toiletruimte, toegankelijk met rollator of rolstoel. Deze heeft een hangend toilet en een fonteintje. Vanuit de hal is de garage binnendoor bereikbaar. De ruimte onder de open trap is ingericht als garderobe. “Ook de hond had zijn eigen plekje onder de trap.”

Living & open keuken
Een deur verder kom je in de ruime living. Dankzij de vele ramen is het er aangenaam licht. Aan de achterzijde is de zithoek ingericht. Een hoekraam biedt hier uitzicht op de tuin. Verder is er een openslaande tuindeur die binnen met buiten verbindt. Aan de straatzijde bevindt zich het eetgedeelte met aangrenzend de open keuken. De keuken heeft veel werk- en opbergruimte. Er wordt elektrisch gekookt. Het geheel is netjes onderhouden, maar gedateerd. Wie hier bezig is kijkt uit over de straat, het groen van tuinen en ziet wie er voor de voordeur staat. De keuken is destijds ingevuld naar wens van de bewoners, maar ruim genoeg om heel anders in te delen.

Slapen & baden beneden
Slapen en baden op de begane grond, dat maakt deze woning levensloopbestendig. Een ruime, aan de achterzijde van het huis gelegen slaapkamer is bereikbaar vanuit de living. Het vertrek is uitgerust met een glasrijke schuifpui. Vanuit je bed kijk je uit over de tuin. De naastgelegen badkamer heeft een douchecabine, een wastafel met badmeubel en een hangend toilet.

Eerste verdieping
De eerste verdieping telt twee (slaap)vertrekken. Eén ervan is écht royaal en ingericht als hobby-/werkkamer. Nummer twee, die een wastafel heeft, kun je gerust ruim noemen. Van hieruit is de zolderberging – een separaat en afsluitbaar vertrek - bereikbaar. Hier is de cv-ketel geïnstalleerd. Achter de knieschotten op deze verdieping is extra bergruimte gecreëerd.

Een tuin waar het goed toeven is…
Aan hun tuin heeft het echtpaar veel plezier beleefd. Deze bestaat uit sierbestrating, bloemperken en een moderne ‘strakke’ vijver. Het perceel loopt toe in een ‘punt’. Een minpuntje zeg maar… Daarvoor is echter een slimme invulling bedacht in de vorm van een tuinhuis. Vertrekkend vanuit deze ‘punt’ heeft een tuinarchitect de tuin ontworpen in een weldoordacht lijnenspel. Het degelijke en ruime tuinhuis is grotendeels geïsoleerd en belegd met plavuizen. Prima plek om te zitten. Of in te richten als atelier. Achterin is een aparte bergruimte gerealiseerd. De glasrijke wand aan de voorzijde is voorzien van dubbelglas en openslaande tuindeuren. Ook onder het zeer brede overstek kun je heerlijk relaxen, met uitzicht op de hele tuin, inclusief vijver. Niet voor niets gaven ze hun tuinhuis de naam Sans Soucis: hier is het onbezorgd genieten… Achter de woning is nog een bescheiden moestuin. Daar staat ook een aluminium kweekkas waarin de tomatenplanten het altijd prima deden. O ja, er is een buitenkraan.

Goed om te weten…
Toen ze dit huis kochten werd het aangeprezen als seniorenwoning. Maar evengoed zou er – eventueel met wat aanpassingen - een gezin in kunnen huizen. Bijvoorbeeld door plaatsing van één of twee dakkapellen zou op de verdieping een extra doucheruimte of kamer kunnen worden gerealiseerd. Het huis is degelijk gebouwd en goed geïsoleerd. Deuren, kozijnen en ramen zijn van hardhout en voorzien van dubbelglas. De topgevels zijn bekleed met trespa. De gehele begane grond – behalve de garage – is belegd met dezelfde plavuizen en voorzien van behaaglijke vloerverwarming. Verder zijn er travertin vensterbanken. De ramen van de living zijn aan de straatzijde voorzien van een elektrisch zonnescherm Aan de achterzijde zitten elektrische screens. Wat de bewoners zo prettig vonden aan dit huis is de lichtinval. Onder meer hoekramen in de hal, keuken en woonkamer laten veel daglicht binnen. En toch kun je – dankzij de situering van de omringende woningen - vrij zitten in de living. Of zoals ze het stel het zelf verwoordde ‘niemand kijkt op je bord.’

De omgeving
Het Twentse begrip noaberschap wordt aan de Klaashuishof in ere gehouden. “Er is een goede sfeer. Op een prettige manier kijken de mensen naar elkaar om.” Ook het feit dat woonzorgcentrum Het Saalmerink in de directe nabijheid ligt biedt voordelen. Je kunt er gezellig een kop koffie drinken, en - tegen vergoeding - eten in het restaurant of meedoen aan allerlei activiteiten. Toen de rollator een must werd bij het lopen bleek nog maar eens hoe fijn het is om op steenworp afstand van het dorpshart te wonen. En dan met name de warme bakker…

Bijzonderheden;
- bouwjaar ca. 1996
- perceeloppervlakte 381 m²
- inhoud ca. 498 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.