Jan Steenstraat 32, Haaksbergen

Prijs
  • Prijs op aanvraag
  • Status: beschikbaar
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 402 m3
  • Woon opp.: 119 m2
  • Perceel opp.: 133 m2
Rondom
  • Schuur/berging: 1 vrijstaand hout
  • Garage: geen garage 
  • Tuin: 133 m2
  • Hoofdtuin: 54 m2 , noordwest
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: tussenwoning
  • Bouwjaar: 1967
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: dakisolatie, muurisolatie, dubbel glas
  • Dak: zadeldak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 3
  • Kamers: 5
  • Slaapkamers: 4
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

In de wijk Zienesch
Keurig onderhouden tussenwoning in vriendelijke buurt

Een tussenwoning (in een rij van vijf) met behoorlijk wat ruimte. En met een tuin. Dat was voor de huidige bewoner reden om in 2004 voor dit huis te kiezen. Ze kocht het van de woningcorporatie. “Het was een vrij kaal, sober huis. Voor ik erin kon wonen moest er wel het één en ander gebeuren”, vertelt ze. En dus is destijds een nieuwe keuken geplaatst. Zowel beneden als boven is een laminaatvloer gelegd en bovendien is alles geschilderd. In de loop der jaren is de badkamer gemoderniseerd. Ook is in de achtertuin een houten schuur gebouwd. De toiletruimte beneden is in 2018 bij de tijd gebracht. En op het dak zijn 12 zonnepanelen geïnstalleerd waarmee in de eigen groene stroom wordt voorzien. Zestien jaar heeft ze er met plezier gewoond, maar is nu toe aan een volgende stap.

Hal & living
Wie aanbelt ziet meteen de moderne kunststof voordeur. In de hal bevindt zich de gerenoveerde toiletruimte, uitgevoerd in wit en antraciet. Verder is er een garderobenis in de hal. Een deur verderop kom je in de vrij ruime en aangenaam lichte Z-vormige living. Aan de straatzijde is de zithoek ingericht. “De ochtendzon schijnt daar lekker naar binnen.” Er is een knusse afvoerloze gashaard. “Eigenlijk heb ik die gekocht voor de sfeer. Maar hij geeft nog best veel warmte.” Richting achtergevel, vlakbij de (dichte) keuken staat een grote eettafel, met zicht op de achtertuin. De gestuukte wanden zijn afgewerkt met muurverf. Radiatoren zijn weggewerkt achter strakke panelen. En er is een vaste provisiekast waarin je heel wat voorraad kwijt kunt.

Keuken & achtertuin
Dan de keuken, een hoekopstelling: keurig en tijdloos, maar niet meer volgens de laatste trends. De fronten zijn licht van kleur, het werkblad is uitgevoerd in houtlook. Er wordt elektrisch gekookt. Ook in de keuken komt veel daglicht dankzij een flink raam. Via de buitendeur stap je de zonnige onderhoudsarme tuin in. Deze bestaat uit een strakke vijverpartij en een smalle verhoogde borderrand. Verder is de tuin grotendeels verhard met sierbestrating. “Je kunt hier vrij en beschut zitten.” Achter tegen de erfscheiding staat de eerder genoemde houten schuur, die zich uitstrekt over de volle breedte van de kavel. Deze is eveneens bereikbaar vanaf het (gezamenlijke) pad dat achter de huizenrij is gelegen. Er is dus een achterom. De ruime schuur heeft genoeg plek voor de fietsen en ander spullen.

Eerste verdieping & zolder
De trap naar eerste verdieping is gerenoveerd. Hier zijn vier prima slaapkamers gelegen, alle belegd met hetzelfde laminaat, net als de overloop. In één van de kamers bevindt zich de (met een deur afgesloten) opgang naar de zolder. Deze ruimte wordt gebruikt om de was te drogen en te strijken, maar kan evengoed dienst doen als werk-, speel- of slaapkamer. Dan de eigentijdse badkamer, uitgevoerd in wit en antraciet. Deze is voorzien van vloerverwarming en inbouwspots. Er is een (kwartronde) inloopdouche met glazen deuren, een wastafel en een hangtoilet. Via een vaste trap bereik je de zolderverdieping. In het voorportaal staat de wasautomaat. Achter een tussenwand is ruimte genoeg om een extra kamer te realiseren. Het dak is aan de binnenzijde geïsoleerd en heeft een vrij nieuw kunststof tuimeldakraam.

En verder…
De gehele (onderhoudsarme) woning is voorzien van kunststof kozijnen en (draaikiep)ramen, mét dubbelglas. Ook de voor- en achterdeur en de gevelbekleding zijn van kunststof. De buurt wordt door de huidige bewoner omschreven als ‘vriendelijk en rustig’. Er woont een mix van jonge gezinnen, veertigers, vijftigers, mensen die alleen wonen of met z’n tweetjes. Iets verderop is een mooi speelterrein voor de kids. Ook een basisschool en supermarkt zijn vlakbij, terwijl het Haaksbergse winkelcentrum op loopafstand ligt.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1967
- perceeloppervlakte 133 m²
- inhoud circa 402 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.