Hengelosestraat 96, Haaksbergen

Prijs
 • Prijs op aanvraag
 • Status: verkocht
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 537 m3
 • Woon opp.: 132 m2
 • Perceel opp.: 300 m2
Rondom
 • Schuur/berging: 1 vrijstaand hout
 • Garage: geen garage 
 • Tuin: 300 m2
 • Hoofdtuin: 106 m2 , noordoost
Bouw
 • Soort: eengezinswoning
 • Type: 2-onder-1-kapwoning
 • Bouwjaar: 1935
 • Bouwvorm: bestaande bouw
 • Isolatie: muurisolatie, dubbel glas
 • Dak: samengesteld dak
 • Materiaal: pannen
Indeling
 • Verdiepingen: 4
 • Kamers: 5
 • Slaapkamers: 4
 • Badkamers: 1
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: goed
 • Onderhoud buiten: goed

Helft van een dubbel
Jaren-dertighuis met sfeer, ruimte en privacy

Op weg naar haar werk reed Everdine er dagelijks langs. En ineens stond in de tuin van deze jaren-dertig woning een verkoopbord. “Wow, dat huis moeten we zien!”, kwam gelijk in haar op. Echtgenoot Henk was iets minder enthousiast. Het huis sprak ook hem heel erg aan. Maar over wonen aan de drukke Hengelosestraat had hij zo zijn twijfels. Toch deden ze een bezichtiging. En niet veel later was het sfeervolle vooroorlogse huis van hen. “Het is een goede stap geweest! Wat hebben we hier heerlijk gewoond met ons gezin. Nu de kinderen al lang de deur uit zijn willen we toch iets kleiners zoeken. Met pijn in ons hart, maar we moeten reëel zijn.”

Blij
Hengelosestraat 96, de helft van een dubbel, ligt aan ventweggetje op flinke afstand van de hoofdrijbaan. “Van het verkeer hebben we echt geen hinder. En een beetje beweging voor de deur, daar houden we wel van. Maar kijk eens naar het uitzicht! Het Raabos aan de overzijde, dat verdwijnt natuurlijk nooit. Nu zie je het jonge groen van de bomen. Straks staan de rododendrons in bloei. Daar worden wij heel bij van.”

Hal
Het pad naar de voordeur is bestraat met oude gebakken klinkers. Overigens loopt dat pad door naar een afsluitbare houten poort die toegang geeft tot de achterzijde van het huis. De (mogelijk originele) voordeur is in jaren-dertigstijl, met gezandstraald glas in streeppatroon. Daarachter bevindt zich een grote hal. Onder de open trap is de garderobe ingericht. Verder is hier een keurige tijdloze toiletruimte.

Living
Eén deur verder kom je in de ruime L-vormige woonkamer. Hier ligt een massief eiken parketvloer in visgraatverband, mét zwarte bies. De erker strekt zich uit over de volle breedte van de voorgevel en zorgt voor lekker veel daglicht. Het uitzicht is inderdaad magnifiek. Het plafond is – geheel in stijl - strak afgewerkt met sierlijsten. Verder is er een moderne strakke schouw. De op afstand bedienbare gassfeerhaard verdrijft eventuele kilte in een mum van tijd. De wanden zijn bekleed met glasweefsel en begin dit jaar gesausd in eigentijdse rustige tinten.

Woonkeuken
Vanuit de living bereik je de halfopen keuken. De modern landelijke keuken stamt uit 2007 en is uitgevoerd in lichte tinten met een donker gemêleerd werkblad uit natuursteen en rvs grepen. In een aparte bijpassende wand-op-maat is alle apparatuur geïntegreerd, waaronder een oven en een combimagnetron. Handig is ook de apothekerskast. De ‘opkamer’ van weleer is bij de keuken aangetrokken en ingericht als knusse zit-/eetruimte. Overigens zijn een origineel glas-in-loodraam en een vaste kast bewaard gebleven. “En er is een tv-aansluiting. Ideaal deze ruimte. De kinderen zaten er vaak huiswerk te maken terwijl ik het eten kookte. Ook met vrienden en vriendinnen gingen ze hier altijd graag zitten”, vertelt Everdine.

Slapen & baden beneden
De plavuizenvloer van de keuken loopt door in de gang richting achterdeur. Hier vinden we een diepe ruime kelder en een waskamer . Vermoedelijk in de jaren zestig is het huis aan de achterzijde flink uitgebouwd. Dat heeft een slaapkamer én een badkamer opgeleverd. De van inbouwspots voorziene moderne badkamer, uitgevoerd wit en antraciet, heeft een ligbad, een inloopdouche met glaswanden, een extra brede wastafel met badmeubel en een zwevend toilet. Omdat verwarmingsleidingen door de vloer lopen voelt deze altijd behaaglijk aan. Verder is de badkamer uitgerust met automatische verlichting en mechanische afzuiging. De riante lichte slaapkamer heeft een openslaande deur richting terras. “Als we die ’s zomers openzetten stroomt het zonlicht binnen. Dat is zó heerlijk.”

Eerste verdieping & zolder
De eerste verdieping is geheel belegd met tapijt en telt drie slaapkamers. De aan de achterzijde gelegen kamer is royaal en voorzien van een wastafel, een vaste kast en een tuimeldakraam Via een openslaande deur kom je op een dakterras. Ook het slaapvertrek aan de straatzijde is ruim en heeft een dubbele vaste kast. Verder zijn hier vrij nieuwe houten draaikiepramen met dubbelglas. Slaapkamer nummer drie is qua afmetingen het kleinst, maar nog altijd prima. Deze is voorzien van een tuimeldakraam. En een luik met een vlizotrap naar de bergzolder.

Tuin
Zowel de voor- als achtertuin is ontworpen en aangelegd door een hovenier, een combi van sierbestrating en beplanting. Onderhoudsarm, super leuk en perfect passend bij het huis. “Hij heeft goed naar ons geluisterd”, vindt Henk. Achter de woning staat een grote vrijstaande houten schuur. Tegen de achtergevel van het huis is een overkapping gebouwd met transparante dakbedekking. Onderlangs is een druivenrank geleid. “Die geeft in de nazomer van die mooie trossen blauwe druiven. Erg lekker!” Verder is er een pergola waarover zich een geurende klimmer slingert. Dankzij de inrichting van de achtertuin is hier een knusse binnenplaats ontstaan met ongekende vrijheid en aangename rust. “Al vrij vroeg in het voorjaar kun je hier fijn zitten. ’s Zomers kan je kiezen tussen zon of schaduw. Mooi plekje hè? Er zijn hier heel wat feestjes gevierd.”

En verder…
Hengelosestraat 96 is een in alle opzichten degelijk gebouwd en goed onderhouden huis, waarin de aannemer destijds zelf heeft gewoond. De gehele woning is voorzien van dubbelglas. In februari 2019 is spouwisolatie aangebracht. Dat het houtwerk zowel binnen als buiten keurig in de verf zit is het werk van Henk. Niet ver van de woning bevinden zich twee basisscholen, een middelbare school en sportvoorzieningen. Verder ben je super snel op de ontsluitingsweg naar hartje Haaksbergen, Hengelo (uiteraard) en Enschede. Ook een bushalte is dichtbij. “We wonen hier in een prettige buurt waar ze van gezelligheid houden, met tegelijk veel respect voor elkaars privacy. Die buurt en ons mooie uitzicht, dat gaan we best missen.”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1935
- perceeloppervlakte 300 m²
- inhoud circa 537 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.