Hengelosestraat 94, Haaksbergen

Prijs
 • Vraagprijs : Verkocht
 • Status: verkocht
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 536 m3
 • Woon opp.: 153 m2
 • Perceel opp.: 367 m2
Rondom
 • Schuur/berging: geen
 • Garage: vrijstaand steen  (1)
 • Tuin: 367 m2
 • Hoofdtuin: 120 m2 , noordoost
Bouw
 • Soort: eengezinswoning
 • Type: geschakelde woning
 • Bouwjaar: 1938
 • Bouwvorm: bestaande bouw
 • Isolatie: dakisolatie, muurisolatie, dubbel glas
 • Dak: zadeldak
 • Materiaal: pannen
Indeling
 • Verdiepingen: 3
 • Kamers: 6
 • Slaapkamers: 5
 • Badkamers: 1
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: goed
 • Onderhoud buiten: goed

Uitzicht op het Raabos
Sfeervolle helft van een dubbel, veel privacy

Hun droom om buitenaf te wonen hebben ze destijds laten varen. Maar aan de Hengelosestraat 94 vonden Sandra en Robert een compromis van rust en privacy. En niet te vergeten: een fantastisch uitzicht op het aan de overzijde gelegen Raabos. Het huis, de helft van een dubbel, staat op flinke afstand van de hoofdrijbaan, gescheiden door de voortuin, een ventweggetje en een brede groenstrook met gras en bomen. “Hinder van het verkeer heb je hier niet. Als je in de woonkamer zit is er altijd iets te zien. Het verkeer, fietsers, wandelaars die de hond uitlaten. Van die levendigheid houden we wel. Over het ventweggetje komt nauwelijks verkeer, hooguit wat fietsers. De kinderen konden altijd op straat spelen.” Vanaf 1995 hebben ze hier met veel plezier gewoond. Toen er echter een mooie kans voorbij kwam om een vrijstaand huis te bouwen, hebben ze die gepakt. “Wat we een beetje missen is het uitzicht…”

Verrassend ruim
In wezen is dit huis later aangebouwd bij huisnummer 96 dat verrees in de jaren 30. Deels is het dus vooroorlogs en verder jaren 70. De aannemer die het destijds bouwde heeft er zelf lange tijd gewoond. “Iedereen die hier komt reageert met ‘wat een gezellig huis!”. Dat vinden we zelf ook. En bovendien groter dan je zou verwachten. Want het is méér dan alleen een nieuwe zijvleugel aan het bestaande huis.” In de loop der jaren heeft het stel best veel gedaan aan hun woning. Zo is het platte dak van de aanbouw vernieuwd en geïsoleerd. Nieuwe bestrating is aangelegd, zinken dakgoten zijn vervangen en de windveren zijn voorzien van aluminium dekstukken. Verder is van de vloer in het eetgedeelte, de keuken en de bijkeuken een eenheid gemaakt en meteen is hier vloerverwarming aangelegd. Binnen zijn overal paneeldeuren geplaatst en glas-in-loodramen (voordeur, achterdeur en overloop) zijn ‘opgesloten’ in thermopane. “Het glas-in-lood sluit mooi aan bij de sfeer van het jarendertig huis hiernaast.”

Living & keuken
Door een deur met roedeverdeling en glas is de hal gescheiden van de ruime living. Het eetgedeelte, sluit aan op de dichte keuken. Hier is een knusse schouw met een houtkachel en twee royale vaste kasten. De tegelvloer – uitgevoerd in aardetinten en mét vloerverwarming – loopt door richting keuken en bijkeuken. Het verhoogde van inbouwspots voorziene zitgedeelte heeft een sfeervolle houten vloer en een open houthaard. Het voorste gedeelte bestaat uit een soort vide met in de zijgevel een bijzondere glaspartij. Vanuit de zithoek heb je een mooi uitzicht op het Raabos. Radiatoren zijn fraai weggewerkt achter een houten betimmering die overgaat in brede houten vensterbanken. “Het bruine balkenplafond hebben wij wit geschilderd.” Een raam in de achtergevel loopt door tot het maaiveld en kijkt uit over de achtertuin. “Daar komt de zon op, die vervolgens om het huis draait. Zo valt de hele dag ergens zonlicht naar binnen. Wij vinden dat heel prettig.”

Keuken & bijkeuken
De landelijke keuken heeft lichte fronten en een zwart gemêleerd granieten werkblad. Glas-in-lood zien we hier terug in één van de bovenkastjes. Er wordt gekookt op inductie. Een deur verderop kom je in de bijkeuken. Hier is een aparte ruimte voor de wasautomaat en de droger en een handige uitstortgootsteen. Ook de toiletruimte, met zwevend toilet en fonteintje, grenst aan de bijkeuken, en heeft bovendien een tweede deur richting badkamer. Verder is er een grote werkkast waarin de cv-ketel (2018) hangt. Vanuit de bijkeuken stap je de achtertuin in, via de nieuwe achterdeur met glas-in-loodraam.

Badkamer & slaap-/werkkamer
De badkamer is eveneens bereikbaar vanuit de bijkeuken. Deze heeft een ligbad, een inloopdouche, een dubbele wastafel met badmeubel en ingebouwde spiegels. Een deur verderop kom je in een ruim vertrek dat als slaapkamer en als werkkamer in gebruik is geweest. Er is een nieuw plafond aangebracht. Op de vloer ligt laminaat en een openslaande deur geeft toegang tot de tuin. Baden en slapen op de begane grond is een voordeel van deze woning.

Eerste verdieping & zolder
In de drie slaapkamers op de eerste verdieping ligt laminaat. Het slaapvertrek aan de achterzijde is groot en voorzien van een wastafel en een vaste kast. Een openslaande deur geeft toegang tot het platje/balkon. Slaapkamer nummer twee is ruim en heeft een dubbele vast kast. Aansluiting op de waterleiding is voorbereid. De derde kamer is wat kleiner. Deze is altijd gebruikt als kinderkamer. “Met een halfhoogslaper ging dat prima.” Een vaste trap leidt naar de zolder met een keurig afgetimmerde en geïsoleerde speelkamer. Deze heeft een Velux tuimeldakraam. Daarachter bevindt zich nog een bergzolder, bereikbaar via een luik. Eventueel zijn er mogelijkheden hier een extra slaapkamer te realiseren.

Achtertuin & garage
De geheel omsloten achtertuin, in de sfeer van een binnenpleintje, is grotendeels verhard en omzoomd door een groene rand. Blikvanger is een ronde rietgedekte overkapping. “Dat is een heerlijke plek om te zitten. In de tuin kun je trouwens altijd kiezen tussen zon en schaduw. Ook toen de kinderen klein waren hadden ze hier de ruimte om te spelen met fietsjes, stepjes en een grote trampoline.” Tot het huis behoort een eigen oprit, met plek voor minstens drie auto’s. En een vrijstaande stenen garage. Deze is uitgevoerd in spouw, heeft een betonvloer, een kanteldeur en een aparte loopdeur in de zijgevel. Een houten poort fungeert als achterom. Haaksbergens nieuwste basisschool, IKC De Kameléon, ligt vlakbij op veilige loopafstand. Ook een bushalte en sportaccommodaties zijn in de buurt. Verder ben je snel op weg naar Hengelo en naar de aansluiting met de N18 richting Enschede en de Achterhoek.

Bijzonderheden;
- bouwjaar ca. 1938
- perceeloppervlakte 367 m²
- inhoud ca. 536 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.