Frankenhuis 38, Haaksbergen

Prijs
  • Prijs op aanvraag
  • Status: beschikbaar
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 413 m3
  • Woon opp.: 114 m2
  • Perceel opp.: 145 m2
Rondom
  • Schuur/berging: 1 vrijstaand hout
  • Garage: geen garage 
  • Tuin: 145 m2
  • Hoofdtuin: 55 m2 , zuid
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: tussenwoning
  • Bouwjaar: 2013
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas
  • Dak: zadeldak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 3
  • Kamers: 4
  • Slaapkamers: 3
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed tot uitstekend
  • Onderhoud buiten: goed tot uitstekend

Op Het Frankenhuis
Moderne tussenwoning (2013) vlakbij het centrum

Deze tussenwoning maakt deel uit van een speels uitgevoerde rij van negen huizen. Deze behoren tot nu nagenoeg voltooide nieuwbouwproject Het Frankenhuis en zijn gebouwd in 2013. Voor Koen en Michelle was het hun eerste koopwoning. “Een nieuw huis, dat zagen we helemaal zitten. En super dicht bij het Haaksbergse centrum. Dat ligt om de hoek.” In het moderne wijkje komt alleen bestemmingsverkeer. Het is er dus rustig. Frankenhuis 38 is mooi gelegen in een bocht. Vanuit de keuken aan de voorzijde kijk je ver weg de straat in.

Hal & open keuken
Via de voordeur kom je de hal binnen, met een toiletruimte en meterkast. De sfeervolle pvc-vloer die er ligt loopt door naar de living en de open keuken. Overigens zijn zowel de gehele beneden- als de bovenverdieping voorzien van vloerverwarming. Zoals gemeld is de open keuken aan de voorzijde gelegen. “Het is een ruime keuken. Ik kook heel graag en je hebt hier fijn alles bij de hand”, vertelt Michelle. Met de handige zes-pits gaskookplaat kan ze zich uitleven. De keuken op zich is uitgevoerd in landelijke stijl, met lichte fronten en een werkblad uit zwart graniet. Recentelijk is een strak modern, zwart wandmeubel geplaatst, waarin de (dubbele) koel- en vriesapparatuur keurig is weggewerkt. Overigens is vanuit de aangrenzende living het aanrecht aan het oog onttrokken.

Living & achtertuin
De living is aangenaam licht. Nabij de keuken staat de eettafel. De zithoek is ingericht aan de tuinzijde. “Dat is een voordeel van een keuken aan de straatkant: het geeft meer privacy in het zitgedeelte.” Bij de aankoop heeft het stel destijds meteen gekozen voor de optie ‘uitbouw van de achtergevel met 1.20 meter’. “Dat scheelt echt. Je hebt er nèt even meer gemak van.” De box in de woonkamer is dan ook geen sta-in-de-weg. De living is uitgerust met een handige vaste provisiekast. Een brede schuifpui verbindt binnen met buiten. “’s Zomers staat hij helemaal open. Heerlijk is dat.” Tegen de achtergevel is een overkapping gebouwd, gedekt met transparante kanaalplaten. Er is dus een overdekt terras. De zonnige achtertuin is onderhoudsarm. Deze bestaat uit kunstgras en XL donkergrijze betontegels. Er staat een houten schuur voor de fietsen en de tuinspullen. Ook is er een achterom.

Slapen & baden
De eerste verdieping telt drie slaapkamers die, net als de overloop, zijn belegd met hetzelfde laminaat. De ouderkamer bevindt zich aan de straatzijde en is het grootst. Aan de achterkant zijn twee prima kinderkamers. De kleinste ervan, ingericht als knusse babykamer, is zeker niet te krap. De tijdloze badkamer, uitgevoerd in wit en antraciet, heeft een inloopdouche met glaswand, een fraaie waskom met badmeubel en een toilet. “De designradiator staat eigenlijk nooit aan. Want de vloerverwarming zorgt er voor dat het altijd behaaglijk is in de badkamer.” De ruime zolder, die een hoge nok heeft, is bereikbaar via een vaste trap. Daglicht komt binnen via een groot tuimeldakraam. Hier staan ook de wasautomaat en de droger. Extra bergruimte is gecreëerd achter de knieschotten. De zolder is geschikt voor het realiseren van een extra (slaap-/werk)kamer.

En dan nog even dit…
Ook is er een waterontharder geïnstalleerd. Het huis heeft houten kozijnen en (draaikiep)ramen met dubbel glas. “Het is goed geïsoleerd en erg behaaglijk.” Iets verderop is een klein plein met openbare parkeerplaatsen voor de wijkbewoners van Het Frankenhuis. Niet alleen de winkels zijn vlakbij. Ook het Scholtenhagenpark, met de kinderboerderij, sportaccommodaties en wandel-/fietsmogelijkheden, bevindt zich op loopafstand. Michelle en Koen wonen te midden van vooral jonge gezinnen. “Er is nu een soort babyboom gaande. Geregeld staat ergens een Nijntje in de voortuin. ’t Laatst bij ons…” Over de buurt is het stel erg te spreken. “In 2013 zijn we hier met z’n allen tegelijk ‘nieuw’ begonnen. Er is een heel fijne sfeer ontstaan. Gezellig, levendig, vertrouwd.. De mensen zijn er voor elkaar. Eerlijk gezegd heeft dát ons lang tegengehouden om dit huis te koop te zetten. Maar we willen nu toch een volgende stap zetten.”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 2013
- perceeloppervlakte 145 m²
- inhoud circa 413 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.