De Boorne 1, Haaksbergen

Prijs
 • Prijs op aanvraag
 • Status: verkocht
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 744 m3
 • Woon opp.: 162 m2
 • Perceel opp.: 526 m2
Rondom
 • Schuur/berging: 1 vrijstaand hout
 • Garage: aangebouwd steen  (1)
 • Tuin: 526 m2
 • Hoofdtuin: 220 m2 , oost
Bouw
 • Soort: eengezinswoning
 • Type: vrijstaande woning
 • Bouwjaar: 1980
 • Bouwvorm: bestaande bouw
 • Isolatie: dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas
 • Dak: zadeldak
 • Materiaal: pannen
Indeling
 • Verdiepingen: 3
 • Kamers: 7
 • Slaapkamers: 3
 • Badkamers: 1
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: goed
 • Onderhoud buiten: goed

In de wijk ‘t Wolferink
Degelijke, vrijstaande woning op ruime hoekkavel

Deze degelijke, onder architectuur gebouwde woning (1980) is gelegen op een hoekkavel aan een doodlopend gedeelte van De Boorne. De uitstraling van het huis – ramen met kleine ruitjes en luiken – en de ruime vrije tuin spraken haar aan. Met het oog op de toekomst speelde ook de mogelijkheid tot slapen/baden op de begane grond een rol van betekenis. In 1993 nam Liesbeth haar intrek aan De Boorne 1, waar ze tot op hoge leeftijd met veel plezier heeft gewoond.

Stoer
De afgelopen 27 jaar is huis, uitgevoerd in een landelijke stijl met boerderijelementen, steeds goed onderhouden. In de loop der jaren is de badkamer gerenoveerd en zijn voorzetramen geplaatst. Dat laatste mede om de traditionele ramen met roedeverdeling intact te houden. Verder was Liesbeth in haar sas met het stoere schoonmetselwerk, de robuuste eikenhouten paneeldeuren, het balkenplafond, de stalraampjes en de plavuizenvloer. Van de op afstand bedienbare garagedeur had ze een hoop gemak. Ze kon zó met de auto de inpandige garage inrijden en binnendoor naar de bijkeuken lopen.

Hal, slapen & baden op de begane grond
Via de eigen oprit kom je bij de van een overkapping voorziene (duo)voordeur. Een glaspartij laat daglicht binnen in de achtergelegen ruime hal met gastentoilet. Aan deze centrale hal grenzen een werkkamer met een vaste kast en een ruime slaapkamer met een grote vaste kastenwand. Ook de met licht tegelwerk uitgevoerde badkamer is bereikbaar vanuit de hal. Er is een inloopdouche, een wastafel met badmeubel, een zwevend toilet, designradiator en inbouwspots. Kenmerkend voor de hal zijn de met een handvormsteen opgetrokken binnenwanden en de stoere eikenhouten trap met balustrade. Onder de trap is een flinke voorraadkast. Eveneens vanuit de met plavuizen belegde hal is de woonkamer/open keuken toegankelijk.

Woonkamer & open keuken
De woonkamer (belegd met tapijt) en aangrenzende open keuken (met plavuizenvloer) bevinden zich aan de achterzijde van het huis. Dankzij een haag en heesters in de omringende tuin is hier veel privacy. Dubbele openslaande deuren (met roedeverdeling) in het woongedeelte geven toegang tot het terras. Een plek waar Liesbeth ’s zomers graag haar tijd doorbracht, genietend van de tuin, haar grote passie. Even terzijde: de zomerdag blijft het in huis behoorlijk koel. De schouw, omgeven door gebinthout, bevat een inbouwhouthaard. Het balkenplafond is in een lichte tint geschilderd. Alle ramen zijn voorzien van voorzetramen. Dan de open keuken: dit is nog de oorspronkelijke (ambachtelijke) keuken in landelijke stijl, uitgevoerd in massief eiken. Er is veel werk- en opbergruimte. Een raam boven het werkblad biedt uitzicht op een knusse binnenplaats.

Bijkeuken, garage & tuin
Vanuit de keuken kom je in de inpandige bijkeuken waar de wasautomaat en droger staan. Nog een deur verder bereik je de ruime garage. Deze is belegd met plavuizen en heeft een elektrische deur aan de zijde van de oprit. Er is een flinke vaste kast. Een openslaande deur geeft toegang tot de hiervoor genoemde zonnige binnenplaats. Al vroeg in het seizoen kun je hier zitten, heerlijk beschut en vrij. Uitkijkend over het gazon en de keurig onderhouden borders was dit met stip Liesbeths favoriete plek. Overigens staat aan de rand van de binnenplaats een houten tuinhuis, ingericht als berging. Ook is er een achterom in de vorm van een afsluitbare houten poort.

Royale bovenverdieping – in twee delen
De indeling van de royale bovenverdieping behoeft uitleg. Deze bestaat namelijk uit twee afzonderlijke delen. Destijds een bewuste keus van de eerste bewoner. Via een doorbraak op de overloop (daarover straks meer…) zouden deze met elkaar kunnen worden verbonden. In het bouwontwerp is hier destijds al rekening mee gehouden. Kortom: een bovenverdieping met mogelijkheden om bijvoorbeeld slaapkamers, werkruimte of een badkamer te realiseren. Aan de ruimte zal het niet liggen! Maar omdat Liesbeth dit niet nodig had voor zichzelf, heeft ze de wanden van deze vertrekken niet verder afgewerkt.

Deel één
Allereerst nemen we een kijkje in het gedeelte dat wel altijd in gebruik is geweest. Via de eerder genoemde eikenhouten trap in de hal kom je op de overloop, waaraan één grote slaapkamer is gelegen. Deze heeft een balkon en een flinke inloop-/opbergkast onder de schuine dakwand. Het andere gedeelte van de bovenverdieping is (tot nu toe) bereikbaar via een open trap in de garage.

Deel twee
Het vertrek boven deze garage heeft dienst heeft gedaan als was- en hobbyruimte. Van hieruit is de eerste verdieping van het woonhuis toegankelijk. Om te beginnen kom je in een royaal vertrek, waarvan de ramen een roedeverdeling hebben. Dit geeft toegang tot de zolderberging/cv-ruimte. Aan de andere zijde van deze kamer is een doorgang naar de twee overige, onder de schuine dakwand gelegen vertrekken. Het eerste (en kleinste) vertrek is slechts door een muur gescheiden van de eerder genoemde overloop in het andere bovengedeelte. Om deze overloop door te kunnen trekken, zou op dit punt eventueel een doorbraak kunnen worden gemaakt. De volgende kamer is ruim en heeft, net als de eerste, een tuimeldakraam. Overigens is het huis tijdens de bouw deels geïsoleerd (dak en vloer) volgens de toen geldende normen.

Tenslotte…
Verkeer komt er nauwelijks in deze rustige zijtak van De Boorne. In de omgeving staan voornamelijk vrijstaande huizen. Dat betekent ruimte rondom en privacy. Naast senioren wonen er ook gezinnen met opgroeiende jeugd. Het is een buurt waar mensen naar elkaar omzien in de positieve zin van het woord. Voor Liesbeth was het hier dan ook erg prettig wonen. Iets verderop eindigt ‘haar’ straat in een groot, groen speel- en wandelpark met mooie bomen. Overigens zijn binnen de wijk meerdere speelvoorzieningen voor kinderen. Ook twee basisscholen zijn niet ver. En niet te vergeten een supermarkt en een verzamelpraktijk voor huisartsen. Handig ook dat het Haaksbergse winkelhart dichtbij is gelegen (15 loopminuten, 5 fietsminuten). En verder ben je vanaf De Boorne 1 vlot op de nabijgelegen ringweg, van waaruit je alle kanten op kunt: de Achterhoek, Goor, Hengelo en – via de nieuwe N18 – Enschede.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1980
- perceeloppervlakte 526 m²
- inhoud 744 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.