Chopinstraat 61, Haaksbergen

Prijs
  • Prijs op aanvraag
  • Status: verkocht
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 580 m3
  • Woon opp.: 149 m2
  • Perceel opp.: 508 m2
Rondom
  • Schuur/berging: 2 aangebouwd steen
  • Garage: carport 
  • Tuin: 508 m2
  • Hoofdtuin: 180 m2 , west
Bouw
  • Soort: bungalow
  • Type: halfvrijstaande woning
  • Bouwjaar: 1971
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie
  • Dak: plat dak
  • Materiaal: bitumineuze dakbedekking
Indeling
  • Verdiepingen: 1
  • Kamers: 4
  • Slaapkamers: 2
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

Gelegen aan een rustig plein:
Comfortabele patiobungalow in strak-moderne stijl

‘Gedateerd en hokkerig’, zo troffen de huidige bewoners deze op een hoekperceel gelegen patiobungalow aan in 2012. Het stel – liefhebber van modern design - wist daar echter door heen te kijken en zag een prachtkans om deze gelijkvloerse woning een rigoureuze make-over te geven in hun eigen uitgesproken stijl: strak, modern, zonder tierlantijnen. “Juist door de gedateerd was het niet pijnlijk om álles eruit te halen.” Al met al een hele klus die driekwart jaar in beslag nam. Tot in detail werd bepaald hoe het allemaal moest worden: de indeling, kleuren, materialen, isolatie, energievoorziening, tuin. Gevolgd door het strippen van de bungalow en de wederopbouw. Waarbij ook alle leidingen zijn vernieuwd. En toen hadden ze aan het gemoedelijke plein hun droomhuis gerealiseerd. Een harmonieus geheel, waar het goed toeven is. Een huis waar alles klopt.

Van het gas af
Voor zover bekend is dit in Haaksbergen een van de weinige bestaande woningen waar van-het-gas-af écht in de praktijk is gebracht. Het huis is rondom voorzien van dubbelglas. Dak, vloer en spouwmuren zijn geïsoleerd. In combinatie met een warmtepomp en 20 zonnepanelen op het dak resulteert dit in een extreem lage energierekening.

Hal, bijkeuken & werkkamer
Je komt binnen in een lichte hal met garderobenis. De toiletruimte heeft een wit zwevend designtoilet en -fonteintje, terwijl het tegelwerk uitgevoerd is in grijstinten. Vanuit de hal is de bijkeuken bereikbaar. Hier is plek voor de wasautomaat, droger en warmtepomp. Verder is er is een klein maar handig aanrechtblok en vaste kastruimte. Een buitendeur komt uit op de oprit. Een fraaie schuifdeur in de hal geeft toegang tot de werkkamer/bibliotheek. Deze staat in verbinding met de aangrenzende open keuken. “Eigenlijk noemen we dit de ‘werkkamer’ omdat de computer er staat. Maar het is een fijne ruimte waar we graag zitten met z’n tweeën.” Een lichtstraat zorgt voor aangenaam veel daglicht. En je hebt zicht op de achtertuin. “Dat geldt voor het hele huis: waar je ook gaat zitten, altijd kijk je de tuin in.” Overigens ligt in zowel de werkkamer, de keuken als de living een grijze gietvloer.

Open keuken & living
De open keuken blinkt uit in stijlvol minimalisme. Fronten zijn uitgevoerd in witte hoogglans, het werkblad (70 cm breed!) bestaat uit zwarte composiet. De keuken van degelijk Duits fabricaat is greeploos. Gekookt wordt op een inductie. Naast de vierpits kookplaat is er een super handige verzonken wokzone. Een recirculatiekap zorgt voor de afzuiging van kookgeuren. In een zwart wandmeubel, bekleed met glasplaten (“Zo kun je hoogglans mooi schoon houden…”), is de inbouwapparatuur (Miele) weggewerkt. Onder meer een heteluchtoven, combimagnetron en koffiemachine. Naast een lust voor het oog, is de keuken ook praktisch, met veel werk- en opbergruimte. Boven het gehele werkblad bevindt zich een raampartij: dubbelglas met geïntegreerde jaloezieën. Er is plek voor een XL eettafel. Overigens is het werk-/kookgedeelte vanuit de living aan het oog onttrokken.

Living & overdekt terras
Op de overgang van de keuken naar het zitgedeelte is een strakke glazen sfeerhaard ingebouwd. “We zijn weliswaar van het gas af. Maar bij een haard hoort écht vuur vinden wij. Daarom wordt deze gestookt op propaangas dat in een speciale tank zit.” De ruime zithoek heeft zowel aan de voor- als aan de achterzijde dubbele openslaande deuren richting tuin. Over de volle breedte van de glasrijke achtergevel is een overkapping gebouwd, voorzien van regelbare lamellen, op afstand bedienbaar. Perfect bij alle weersomstandigheden.

Slapen & baden
Nu terug naar de werkkamer. Van hieruit bereik je een lange corridor, waaraan twee slaapkamers en de badkamer grenzen. Twee Solatubes voorzien de inpandige corridor rijkelijk van daglicht. Deze geheel met laminaat belegde ‘vleugel’ van het huis is ingericht voor slapen en baden. Buitendeuren aan de patiozijde zijn bewust vervangen door uitzetramen. Het eerste slaapvertrek is ruim en fungeert als logeerkamer. Kamer nummer twee is royaal. Dankzij een even slimme als creatieve indeling is hier een flinke, praktische inloopkast gerealiseerd. Beide kamers kijken uit over de tuin. Aan het eind van de corridor is de badkamer gelegen. ‘Riant’ is niets teveel gezegd voor wat ooit de hobbykamer van de vorige bewoner was. Ook hier vormen wit sanitair en wand- en vloertegels in grijstinten een perfectie combi. Er is een ligbad met aangrenzend twee speelse muurnisjes. Een royale inloopdouche, voorzien van glazen wanden. Een extra brede wastafel met twee kranen, een badmeubel en een verwarmde spiegel. En verder een zwevend toilet, een bidet en dimbare inbouwplafondspots. Net als de bijkeuken en de toiletruimte heeft de badkamer mechanische afzuiging.

De patiotuin, vóór en achter
Voor we rondkijken in de tuin: achter tegen de ‘slaapvleugel’ van de bungalow is een grote houten hobbyschuur gebouwd. Deze is bereikbaar vanuit de tuin. In dit verwarmde vertrek ligt een plavuizenvloer en er is een uitstortgootsteen met warm en koud water. Dan de tuin: “Ook die is destijds helemaal leeg gehaald. Behalve dan de appelboom, een goudrenet. Goeie appels hoor! Voor de appelmoes, taart of appelbeignets…” De geheel omsloten, onderhoudsvriendelijke tuin kenmerkt zich door super strakke vormen, geheel in de sfeer van de woning. XL donkergrijze betontegels, een fraaie waterpartij, verhoogde borders, kunstgras, tuinverlichting…. alles klopt. En niemand die je ziet als je hier bent, terwijl je zelf uitziet op de bomen van het achterliggende Raabos en het openbaar groen langs de Veldmaterstraat. Aan de achterzijde is de Hengelosestraat gelegen. “Ja, die hoor je. De verkeersgeluiden zijn echter voorspelbaar en wennen snel. Verder heerst er rust in deze buurt.” Overigens geeft een brede houten poort toegang vanaf de Veldmaterstraat. Handig als dat af en toe zo uitkomt. We lopen rondom de bungalow richting voorzijde waar een tweede, kleine patiotuin is. Deze is toegankelijk vanuit de living. Én, via een afsluitbare houten poort, vanaf de oprit. Het is er knus, besloten en rustig. Een dakplataan zorgt voor schaduw. Een heerlijke plek! Zichtlijnen verbinden beide tuinen met elkaar.

Het laatste woord…
Tot Chopinstraat 61 behoort een ruime eigen oprit en een van inbouwspots voorziene carport, met aangrenzend een stenen (fietsen)berging. Op de buitengevels is muurverf aangebracht in een wit-met-een-snufje-grijs-tint. Inpandig is de bungalow geheel drempelloos, slechts de buitenuitgangen hebben een lage dorpel. Op de fietsenberging en hobbyschuur na hebben álle vertrekken afzonderlijk regelbare vloerverwarming. Buitendeuren en opengaande ramen zijn voorzien van op maat gemaakte horren. Verder is het huis beveiligd met zowel een brand- en inbraakalarm als camerabewaking. Het is prettig wonen aan dit plein verzekert het stel. “Hier tref je échte noaberschap. Zorg voor elkaar, zonder elkaar te overlopen.” Tenslotte over de ligging: er is een basisschool (2019) in de buurt. Ook winkelcentrum De Veldmaat is dichtbij, evenals een bushalte. En verder ben je van hieruit vlot op weg met de auto richting Hengelo, Enschede (aansluiting N18) en de Achterhoek.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1971
- perceeloppervlakte 508 m²
- inhoud circa 580 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.