Buurserstraat 145, Haaksbergen

Prijs
 • Vraagprijs : Verkocht
 • Status: verkocht
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 473 m3
 • Woon opp.: 122 m2
 • Perceel opp.: 1271 m2
Rondom
 • Schuur/berging: 1 vrijstaand steen
 • Garage: geen garage 
 • Tuin: 1271 m2
Bouw
 • Soort: eengezinswoning
 • Type: vrijstaande woning
 • Bouwjaar: 1929
 • Bouwvorm: bestaande bouw
Indeling
 • Verdiepingen: 3
 • Kamers: 6
 • Slaapkamers: 5
 • Badkamers: 1
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: goed
 • Onderhoud buiten: goed

Direct verkocht

Vooroorlogse vrijstaande woning op unieke plek
Rond deze vooroorlogse vrijstaande woning, gebouwd in 1929, ligt een flinke lap grond. Met een weids uitzicht over het boerenland. Ideaal voor een duivenmelker als Bennie die hier is geboren en getogen. “Ja, dit is een prachtige plek”, zegt hij. “Zo veel ruimte en vrijheid. In het weiland verderop zitten kieviten en zie je de fazanten lopen.” Dat hij zijn geboortehuis, waar hij de afgelopen 47 jaar samen met echtgenote Leni woont, in de verkoop doet is niet eenvoudig. Het stel is de zeventig gepasseerd. “We houden van netjes. Maar het werk rondom het huis kost ons steeds meer moeite. Daarom willen we graag wat kleiner wonen.”

Fantastische omgeving
Dit vooroorlogs huis heeft karakteristieke elementen, zoals knipvoegen, een gebroken kap en een typisch driehoekig raampje in de topgevel. Ook de stenen aanbouw met pannendak staat er als vanouds. De windveren en dekstukken zijn van kunststof, ramen, kozijnen en deuren zijn van hout en zitten keurig in de verf. Er is een royale eigen oprit. Verder is het terrein achter de woning geheel afgerasterd zodat hun twee honden niet de straat op kunnen. “Dit is een erg fijne buurt om te wonen”, benadrukt Leni. “Mensen zijn betrokken bij elkaar. De sfeer is gemoedelijk. Onze buurtvereniging bestaat al vijftig jaar.” De weilanden achter en de hoge es aan de overzijde geven je het gevoel midden op het platteland te wonen. Amper tien minuten lopen en je bent in natuurgebied het Buurserzand, terwijl het centrum van Haaksbergen op zo’n kilometer afstand ligt.

Slapen en baden beneden
“Kom maar achterom, hoor!”, nodigt Leni uit. De achteringang bevindt zich in de stenen aanbouw. Hier is de badkamer gelegen, met een douchecabine, wastafel en toilet. Een deur verderop kom je in de bijkeuken/berging. Deze heeft een handige stortbak en een wasmachine-aansluiting. Ook de woonkeuken is ondergebracht in deze aanbouw. De keuken is netjes onderhouden, maar gedateerd. Vervolgens komen we in het woongedeelte dat zich uitstrekt over de volle lengte van de hoofdwoning. De L-vormige woonkamer heeft meerdere ramen, waardoor er veel licht binnen komt. Op vloer ligt laminaat en er staat een knusse pelletkachel. Ook achter de voordeur bevindt zich een hal. Hieraan grenst de voormalige keuken van ‘oma’. “We zijn destijds bij mijn ouders ingetrouwd”, legt Bennie uit. Het vertrek, voorzien van water, is in gebruik als ‘klusjeskamer’. “Je kunt mooi alles laten staan, de deur dichtrekken en klaar.” Verderop is een grote toiletruimte. Ook geeft de hal toegang tot een ruime slaapkamer.

Drie slaapkamers boven
Dan naar de bovenverdieping die drie ruime slaapkamers telt. Op de overloop bevindt zich een flinke vaste kast. “Ons plan was er een inloopkast van te maken. Dat is er niet meer van gekomen.” Het slaapvertrek aan de achterzijde kijkt uit over de weilanden, richting Veldmaat. Er is een grote vaste kast. Een luik in de muur geeft toegang tot een bescheiden bergzolder. De beide slaapvertrekken aan de straatzijde bieden uitzicht over de es en het daarachter liggende stroomgebied van de Buurserbeek. Overigens is het huis zowel beneden als boven voorzien van dubbelglas.

Buiten… wat een ruimte!
Direct achter de woning staat een enorme schuur, opgetrokken uit beton en bekleed met hout: de werkplaats van Bennie. Een aparte ruimte is ingericht als fietsenstalling. Het laatste stuk schuur is open aan de voorzijde. Hier passen met gemak twee auto’s onder. En dan is er nog een houten hondenhok. Er zijn meerdere terrassen aangelegd. Eén pal bij de achterdeur, nabij de keuken. Iets verderop, verscholen achter de beplanting, ligt terras nummer twee. “Daar kun je de avondzon pakken.” Een heel stuk verderop, grenzend aan het boerenland, staat een houten tuinhuis met een brede overstek en een terras. Beide duivenhokken achter op het perceel zijn nog volop in gebruik voor de wedstrijdduiven. Overigens zijn we dan nóg niet aan het einde van de kavel. Achter de duivenverblijven staat een betonnen dierenverblijf, gebouwd door Bennies vader. Er loopt een koppeltje ganzen, wat kippen scharrelen er rond. “Wat een ruimte hè! Wat nu gazon is, was vroeger onze moestuin. En mijn moeder kweekte er bloemen. In latere jaren hebben er al eens dwerggeiten gelopen, een pony, schapen.” Wat beslist genoemd moet worden: het fantastische uitzicht over de weilanden richting dorp en Veldmaat. Kortom: een unieke plek met mogelijkheden voor mensen die van het buitenleven houden.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1929
- perceeloppervlakte 1.271 m²
- inhoud ca. 473 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.