Bouwmeester 3, Haaksbergen

Prijs
  • Prijs op aanvraag
  • Status: beschikbaar
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 390 m3
  • Woon opp.: 118 m2
  • Perceel opp.: 126 m2
Rondom
  • Schuur/berging: 1 vrijstaand hout
  • Garage: geen garage 
  • Tuin: 126 m2
  • Hoofdtuin: 61 m2 , zuidwest
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: tussenwoning
  • Bouwjaar: 1998
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: volledig geïsoleerd
  • Dak: samengesteld dak
  • Materiaal: pannen, bitumineuze dakbedekking
Indeling
  • Verdiepingen: 3
  • Kamers: 4
  • Slaapkamers: 3
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

Ruime, praktische tussenwoning in hartje Haaksbergen

Eind 2007 betrokken Coen en Nicole deze tussenwoning aan de Bouwmeester 3. Een huis met verrassend veel ruimte. Mooi om te beginnen met z’n tweetjes dachten ze. En ook nog groot genoeg om een gezin te stichten. Klopte allemaal. Wonen in hartje Haaksbergen bleek bovendien super handig. “Snel even de deur uit voor een boodschap. Trouwens, ook toen onze zoon nog in de kinderwagen lag was dat erg fijn. Zeker weten dat we dát straks gaan missen.” Over de reden van hun verhuisplannen hebben ze geen geheimen. “We willen graag meer ruimte om het huis. Meer tuin eigenlijk. En een flinke schuur. Het liefst zouden we deze woning onder de arm slaan en meenemen. Want het is een erg praktisch leefhuis.”

Tegenover een school
Het stel wist natuurlijk dat ze tegenover Het Assink Lyceum gingen wonen. “Overdag is het best wat drukker, maar omdat we beide werken merken we daar niets van. Vanaf half vier ’s middags wordt het leger en leger. Dan is het geen probleem om je auto te parkeren. In de weekenden en vakanties is het erg rustig. Ook ’s avonds. Nee, wij hebben gewoon geen hinder van de school.”

En dan nu het huis…
Wie aanbelt staat lekker droog onder de overkapping boven de voordeur. In de daarachter gelegen hal is een keurige toiletruimte en een meterkast. Overigens loopt de vloer (linoleum klikpanelen in houtlook) vanuit de hal door naar de lichte living en keuken. De zithoek is ingericht aan de achterkant. “Dat vinden we heel prettig. Je zit hier lekker vrij en hebt zicht op de tuin.” Een openslaande deur geeft toegang tot de achtertuin.
De open keuken, uitgevoerd in moderne stijl, bevindt zich aan de straatzijde. Een groot raam laat daglicht binnen en biedt uitzicht over de Bouwmeester en de school. De fronten zijn licht van kleur, enkele bovenkastjes hebben een grijsgroene tint. Er is ruim voldoende werk- en opbergruimte. De keuken is netjes en functioneel. Er is een vaatwasser en een paar weken geleden is nog een nieuwe combimagnetron ingebouwd.

Slapen & baden
De overloop en de drie slaapkamers op de eerste verdieping zijn belegd met hetzelfde laminaat. Vorige bewoners hebben door het plaatsen van een tussenwand één zeer royale slaapkamer opgedeeld in twee kamers. De kleinste ervan, in gebruik als werkkamer, is nog altijd oké. De andere (kinder)kamer kun je gerust ruim noemen. Beide hebben een Velux tuimelraam met aan de buitenzijde zonwering en een hor aan de binnenkant. De van een tv-aansluiting voorziene ouderslaapkamer aan de straatzijde (=schaduwkant) is ruim. Vanaf het voorjaar tot in de herfst kijk je in het gebladerte van een plataan. Dan de badkamer: deze is in 2012 compleet gerenoveerd en uitgevoerd in wit en antraciet. Er is een inloopdouche met een glazen wand, een hangtoilet, een dubbele wastafel met badmeubel en een designradiator. “Een verwarmde spiegel komt er straks zeker weer. Fijn hoor dat hij nooit beslaat.” Via een vaste open trap bereik je de ruime zolder. Onder de schuine wand is een grote kastenwand met schuifdeuren gemaakt. Dat levert veel ruimte op om spullen op te bergen, mooi aan het oog onttrokken. Enkele ramen laten daglicht binnen. Een deel van de zolderruimte is belegd met plavuizen. Daar staan de wasautomaat en de droger. Verder is er een spoelbak en de cv-ketel (2011).

Tuin
De bescheiden, onderhoudsarme voortuin is afgelopen jaar opnieuw ingericht. “De buxusmot…. We moesten wel. Twee boompjes zijn geplant, zodat niet iedereen gelijk de keuken inkijkt.” Ook de achtertuin vraagt weinig onderhoud. Deze is grotendeels verhard met sierbestrating. Met stapelstenen is een speelse verhoogde border aangelegd. Er staat een houten schuur voor de fietsen en andere spullen. “De houten overkapping hebben we in 2017 gebouwd. Het is een beschutte tuin, waar je al vroeg in het voorjaar kunt zitten.” Aan de achtergevel is een terrasscherm bevestigd.

En verder…
Buitendeuren, kozijnen en ramen zijn in de zomer 2016 nieuw in de verf gezet. De hele woning is geïsoleerd volgens de destijds geldende normen en voorzien van dubbelglas. “Het is een behaaglijk huis. We zitten er ook lekker tussenin natuurlijk.” Het stel is dik tevreden over de buurt. “Het is een heel diverse buurt. Dat maakt het juist leuk. We overlopen elkaar niet. Maar iedereen kent elkaar en er valt goed te overleggen.” O ja, achter de school is een vrij nieuw openbaar speelterrein, met een trapveldje (inclusief goals), schommels en andere speeltoestellen. De kinderen uit de buurt kunnen zich daar prima vermaken.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1998
- perceeloppervlakte 126 m²
- inhoud circa 390 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.