Hondelink 15, Haaksbergen

Prijs
 • Vraagprijs : Verkocht
 • Status: verkocht
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 439 m3
 • Woon opp.: 115 m2
 • Perceel opp.: 267 m2
Rondom
 • Schuur/berging: 1 aangebouwd steen
 • Garage: carport 
 • Tuin: 170 m2
 • Hoofdtuin: 90 m2 , zuidoost
Bouw
 • Soort: bungalow
 • Type: geschakelde woning
 • Bouwjaar: 1986
 • Bouwvorm: bestaande bouw
 • Bijzonderheden: toegankelijk voor ouderen, toegankelijk voor gehandicapten
 • Dak: zadeldak
 • Materiaal: pannen
Indeling
 • Verdiepingen: 3
 • Kamers: 5
 • Slaapkamers: 3
 • Badkamers: 1
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: redelijk tot goed
 • Onderhoud buiten: redelijk tot goed

Op mooie groenrijke locatie
Levensloopbestendige semibungalow aan de rand van ‘t Wolferink

Deze geschakelde semibungalow, destijds onderdeel van een nieuwbouwplan van vijf vergelijkbare woningen, vertoont qua stijl trekjes van een boerderij. Het ontwerp én de prachtige ligging aan ‘de beek’, dat sprak de eerste bewoners enorm aan. En wat – met het oog op de toekomst - ook meetelde: een slaapkamer met aangrenzende badkamer op de begane grond. Het Enschedese ondernemersechtpaar (met roots in Haaksbergen) voelde aan dat dit dé plek moest zijn waar ze konden gaan genieten van hun pensioen en de rust. Toen ze dit huis in 1986 kochten, bestond het alleen nog maar op papier. Geen moment was er spijt over die keuze…

Eigen oprit, carport & hal
De traditionele bouwstijl met wolfsdak, de eigentijds aangelegde voortuin, deze combi geeft het huis een vriendelijk uitstraling. Er is een eigen oprit met carport. Daar bevinden zich ook de voordeur, de privé-ingang tot de berging/bijkeuken en de afsluitbare houten poort die toegang geeft tot een gang die richting achtertuin voert. De achter de voordeur gelegen hal is vrij ruim en licht. Hier is de nette toiletruimte met fonteintje en de meterkast. Vanuit de hal heb je toegang tot zowel de woonkamer als de badkamer, die dan weer grenst aan de slaapkamer.

Woonkamer
Eerst nemen we een kijkje in de aangenaam lichte en vrij ruime woonkamer. Dé plek waar de hele familie bijeenkwam als er iets te vieren viel. Dat de glasrijke woonkamer zich aan de achterzijde bevindt, ligt voor de hand: wat een mooi uitzicht heb je hier op de eigen tuin die als het ware overgaat in de aangrenzende groene ruimte. Een stukje natuur-in-de-wijk, met bomen, heesters en een waterloop. Groen én heel vrij. Zang- en watervogels zijn hier thuis en niet te vergeten een ijverige eekhoorn. Kortom: puur genieten, iedere dag weer. Via een openslaande buitendeur stap je vanuit de woonkamer zó het terras op. En dat geeft weer toegang tot de achtertuin.

Keuken & bijkeuken/berging
Dan de aangrenzende (dichte) keuken die aan de straatzijde is gelegen. Het is nog de keuken uit de bouwperiode. Deze is redelijk ruim, keurig onderhouden, maar vraagt wel om een update. De hoekopstelling heeft lichte fronten en een licht werkblad. Er is een dubbele spoelbak en een gaskookplaat. Dankzij de raampartij boven het spoelgedeelte kijk je de straat in. En daar is altijd beweging. Een deur verder kom je in de bijkeuken/berging, van buiten toegankelijk vanaf de oprit. De buitendeur met glas laat ruimschoots daglicht binnen. De vloer is belegd met pvc in houtlook. Er is een aansluiting voor een wasmachine en droger.

Slapen & baden op de begane grond
Terug naar de woonkamer en vervolgens naar de naastgelegen slaapkamer. Deze is redelijk ruim en voorzien van een schuifkastenwand. Een deur verder kom je in de nette badkamer, met inloopdouche en wastafel. Ook de wasmachine en droger zijn hier geïnstalleerd. Zoals gemeld is de badkamer eveneens vanuit de hal bereikbaar. Slapen en baden op de benedenverdieping, dat maakt dit huis levensloopbestendig. De laatste bewoner heeft er beslist veel profijt van gehad.

Eerste verdieping
Naar boven nu. Een hardhouten open trap in de hal (met antislip-strips) leidt naar de eerste en meteen ook hoogste verdieping. Mocht de volgende bewoner geen behoefte hebben aan de aanwezige traplift: deze kan uiteraard worden gedemonteerd. Aan de overloop grenzen twee écht ruime slaapvertrekken, een toiletruimte en een inloopkast. In beide slaapkamers is – via een (schuif)deur de opbergruimte achter de schuine wanden bereikbaar. De kamer aan de achterzijde heeft een balkondeur die uitkomt op een platje. Hier kijk je mooi op de groene omgeving. De toiletruimte is vrij ruim. Naast een toilet is er ook een volwaardige wastafel. In de redelijk ruime inloopkast is de cv-ketel ondergebracht en verder is er plek voor het opbergen van spullen. Een luik op de overloop geeft toegang tot een bescheiden vliering.

De achtertuin
De bewoners hielden van hun tuin. Heeft de voortuin drie jaar terug een moderne twist gekregen, de achtertuin is traditioneel aangelegd. Deze loopt terrasgewijs af richting beek die dwars door de wijk loopt. Er zijn borders met bloeiende vaste planten. Beneden aan de waterkant is een gazon met een zitplek. Ook hier is het puur genieten van de natuurlijke omgeving. Het hoofdterras – met elektrisch zonnescherm – bevindt zich tegen de achtergevel van de woning, op nul-niveau dus. Het uitzicht vanuit de hoogte is magnifiek.

Tenslotte…
Hondelink 15 is een leuk en praktisch levensloopbestendig huis, gelegen op een prachtige locatie. Al die jaren is er goed voor gezorgd. Zo zit het buitenhoutwerk prima in de verf. Ook binnen ligt alles er keurig bij, maar gemoderniseerd is er nauwelijks. Het is aan de volgende bewoner om de woning naar diens eigen smaak bij de tijd te brengen. Een kleine suggestie (kunnen we niet laten…): wellicht leidt het aaneen trekken van keuken en woonkamer tot een verrassend resultaat.

Dan over de buurt: ’t Wolferink is een wijk waar jong en oud(er) bijeen wonen. Gezien het levensloopbestendige karakter van deze vijf geschakelde woningen op rij, is dit stukje Hondelink vooral in trek bij zeg maar 60-plussers. Je woont er tussen mensen die naar elkaar omzien en waar nodig een helpende hand bieden. Fijne ondersteuning vanuit de buurt heeft de vorige bewoner persoonlijk mogen ervaren.

Het centrum van Haaksbergen ligt misschien niet echt op loopafstand. Fietsend ben je er in ruim vijf minuten. In de buurt is wel een supermarkt gevestigd, evenals een verzamelpraktijk voor huisartsen. In de wijk is ook een basisschool. De ontsluiting voor autoverkeer is uitstekend geregeld. In een mum van tijd rijd je de ringweg rond Haaksbergen op. En van daaruit kun je vlot alle richtingen op. Ook voor een wandeling op het platteland hoef je niet ver.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1986
- perceeloppervlakte 267 m²
- inhoud circa 439 m³
- energielabel C

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.