Het Hagen

Published by Burbach Makelaars on

Vera Bennink &
Betty Morsinkhof
Geplaatst op:
20 augustus 2019
  Leestijd: 4 minuten

Burbach in gesprek met…. Saskia en Paul Overzee van Partycentrum Het Hagen

Bij Het Hagen worden heel wat feestjes gevierd. Toevallig hoorden we dat Paul en Saskia Overzee nu zelf iets hebben te vieren. Het horeca-echtpaar staat namelijk vijfentwintig jaar samen aan het roer van het bekende partycentrum. Da’s een felicitatie waard, toch? Vera zocht de jubilarissen op in het idyllische Scholtenhagenpark.

Gefeliciteerd met jullie zilveren jubileum!

Saskia: “Dank je! Ja, ik ben hier in februari 1994 gekomen en Paul in oktober. Eigenlijk waren we best jong.”

Veel veranderd in al die jaren?

Saskia: “Nou, behoorlijk! In die tijd hadden we alleen de Twentse bruiloften en de à la carte restaurants. Toen kon je met hard werken een goede boterham verdienen. En nu is het hard werken om je hoofd boven water te houden.”

Klinkt een tikje dramatisch….

Saskia: “O nee, zo is het absoluut niet bedoeld. We hebben er nog steeds plezier in. Maar na de terugloop van grote bruiloftsfeesten hebben we het roer omgegooid. We moeten ons op meerdere markten richten om ook andere doelgroepen naar Het Hagen te trekken. Dat maakt het anders. Zo hebben we samen met Haaksbergse initiatiefnemers de organisatie van een aantal evenementen opgepakt. Factor10!, het GuitarRibs bluesfestival, de Twentse Bandnight, het Zonnestraalfestival, de Tropical Night. Het Hagen is officiële trouwlocatie van de gemeente Haaksbergen. En we zijn een samenwerking aangegaan met Joop Weeink Uitvaartverzorging. De kunst is om een goede balans te vinden.”

Uitvaarten is wel iets anders dan een feestje…

Saskia: “Het gaat natuurlijk wel om gastvrijheid en sfeer. Maar die stap is inderdaad niet over één nacht ijs gegaan. We wilden voorkómen dat mensen bij Het Hagen meteen denken aan rouw en verdriet. Dat ze hier voor hun gevoel niet meer lekker kunnen eten of gezellig feestvieren omdat er herinneringen liggen aan het afscheid van een dierbare. Gelukkig blijkt dat niet op die manier te werken. We krijgen fijne reacties van nabestaanden die bij ons een uitvaart hebben gehouden.”

Gauw een vrolijker onderwerp… hoe gaat het met de festivals?

Saskia: “Organisatorisch is dat écht veel werk. Trouwens, dat ligt ook aan onszelf. Want wij vinden nou eenmaal dat we overal ons gezicht moeten laten zien. Maar goed, de festivals… dat is erg leuk! Het is in 2010 begonnen met Rob Morsink en Derk Wantia en hun dansfeest Factor10! Dit jaar al weer de tiende editie. Datzelfde geldt voor GuitarRibs.” Paul: “Het idee om op Koningsdag hier in het park iets te doen is in 2009 ontstaan. Op Koninginnedag om precies te zijn. Toen Sas en ik met de kinderen in het dorp liepen misten we sfeer en gezelligheid. Eén van onze gasten tipte ons over een bluesfestival in Raalte, Ribs & Blues. We hadden er niet meteen een gevoel bij. En dus zijn we samen gaan kijken. Nou, we waren meteen om. Wat een geweldige sfeer!”

En hoe ging dat verder?

Saskia: “We hebben Jan Wissink benaderd. Hij speelt zelf in een bluesband en kent het wereldje goed. En zo hadden we op 30 april 2010 de eerste GuitarRibs. Een simpele formule met bluesmuziek, bier en een barbecue. En voor de kinderen een springkussen. Beetje fris was het toen buiten. En het zag nog niet zwart van de mensen. Maar de sfeer was super relaxt.” Paul: “De eerste twee, drie edities zijn puur om te kijken of een evenement aanslaat. Gebeurt dat niet, dan gaat de stekker eruit. GuitarRibs is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. En de jongeren kennen ondertussen Factor10! wel.”

Je hebt hier ook een prachtig park in de achtertuin

Saskia: “Ja, een unieke omgeving. Wel is het altijd afwachten wat het weer doet. Gelukkig kunnen we hier uitwijken naar de zaal. Factor10! en de Twentse Bandnight zijn sowieso binnen. GuitarRibs is in principe op het plein voor de muziekkoepel, in het verlengde van ons terras. Afgelopen Koningsdag zijn we toch voor de zekerheid naar de zaal verhuisd. Maar de deuren naar het terras stonden open. Daar stonden onze koks spareribs en hamburgers te grillen.”

En jullie toekomstplannen?

Paul: “We willen graag weer een fair in het park. Ken je de Autumn Fair nog? Dát was een mooi evenement. Samen met een clubje Haaksbergenaren, mensen met ervaring op gebied van organiseren en sfeer neerzetten, smeden we nu plannen voor een nieuwe fair.” Saskia: “Wanneer, dat is een lastige. Want in Haaksbergen en omgeving worden ontzettend véél activiteiten op poten gezet.  En dan vinden sommigen ook nog dat er hier niets is te doen. Onbegrijpelijk… Maar goed, ook de komende jaren zullen mensen met ideeën bij ons komen. En dan ga je samen eens kijken of je er iets mee kunt. Trouwens, onze insteek is om de entree zo veel mogelijk gratis te laten zijn. We willen namelijk dat iedereen kan genieten van gezelligheid en muziek.”

Categorieën Geen categorie