Barber’Ed

Bijzonder pandje toch, die historische Stalling aan de Eibergsestraat 4. Het werd gebouwd in 1920 en deed dienst als paardenstalling. Bijna een eeuw later is er een kapper neergestreken. Of eigenlijk een barbier: Barber’Ed. Exclusief voor mannen. En dus echt iets voor Peter om er even rond te neuzen.

Heleen Lansink

Niet te missen, de protesterende boeren in Den Haag. Ze zijn boos, want ze krijgen de schuld van de stikstofproblemen en de klimaatverandering. Zijn we vergeten dat de boeren al eeuwenlang zorgen voor ons voedsel? Is het nog leuk om boer te zijn? Nicole B vroeg het aan boerin Heleen Lansink.

Brandweer Twente

Lekker wonen, dan denk je aan een fijn huis, aan gezelligheid, aan een dorp met goede voorzieningen. Als makelaar weten wij daar natuurlijk alles van. Maar dat de brandweer ondertussen 24/7 waakt over onze veiligheid, daar sta je niet dagelijks bij stil. De brandweer doet super belangrijk werk.

VVV Haaksbergen

Wat is er toch een hoop te doen in Haaksbergen! Je kunt soms bijna niet kiezen… Hartstikke leuk, niet alleen voor toeristen, maar ook voor de eigen inwoners. En goed voor het dorp die positieve aandacht. Eens even vragen aan Susan Swidde wat al die evenementen doen met Haaksbergen.

Het Hagen

Bij Het Hagen worden heel wat feestjes gevierd. Toevallig hoorden we dat Paul en Saskia Overzee nu zelf iets hebben te vieren. Het horeca-echtpaar staat namelijk vijfentwintig jaar samen aan het roer van het bekende partycentrum. Da’s een felicitatie waard, toch?

De Blanckenborgh

Ibiza Nights? Sharing Dinner? Dat klinkt ons als muziek in de oren. Eens even vragen hoe het team van De Blanckenborgh op dit idee is gekomen. Ondertussen genietend van een verfrissend drankje op hun schitterende terras. De temperatuur is in elk geval al he-le-maal Ibiza.

Roparun

Het pinksterweekeinde = Roparun. Het motto van de estafetteloop: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Na een pauze van drie jaar is er weer een Haaksbergs team in de running. Aanstaande vrijdagochtend vertrekken ze naar Parijs.

HSC’21

Langzaam maar zeker maakt HSC’21 zich op voor zijn eeuwfeest. Met Michel Wentink, directeur van Noordendorp Transport, als kersverse voorzitter. Hij is een echte teamplayer, binnen zijn transportbedrijf, bij de club en op het veld. Een man met een groen-wit hart vol ambities.

Twents Genot

Een half jaartje geleden verruilde Twents Genot een historisch pand aan de Eibergsestraat voor een plek midden in het dorp. Daarmee kwam in een leegstaande winkel weer leven in de brouwerij. Eens even vragen aan eigenaar Lars Weernink of het bevalt op zijn nieuwe stek aan de Spoorstraat.

Burgemeesters

Gerrit Jan Kok heeft onlangs zijn ambtsketen afgelegd. Vanaf woensdag hangt dezelfde glimmende ketting om de schouders van Rob Welten. ’s Ochtends is-ie nog eerste burger van Borne, ‘s middags wordt hij geïnstalleerd als burgemeester van Haaksbergen. Eens even vragen hoe ze deze wisseling ervaren…