Wolfkaterweg 5, Hengelo

Prijs
 • Vraagprijs : € 350.000,- k.k.
 • Status: beschikbaar
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 747 m3
 • Woon opp.: 206 m2
 • Perceel opp.: 1990 m2
Rondom
 • Schuur/berging: 1 aangebouwd steen
 • Garage: vrijstaand steen  (1)
 • Tuin: 1990 m2
Bouw
 • Soort: eengezinswoning
 • Type: vrijstaande woning
 • Bouwjaar: 1946
 • Bouwvorm: bestaande bouw
 • Isolatie: vloerisolatie, dubbel glas
 • Dak: zadeldak
 • Materiaal: asbest, pannen
Indeling
 • Verdiepingen: 3
 • Kamers: 9
 • Slaapkamers: 6
 • Badkamers: 2
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: goed
 • Onderhoud buiten: goed

Mét mantelzorgwoning
Woonboerderij omringd door rust, ruimte en natuur

De Wolfkaterweg is een 60-kilometerweg die de kerkdorpen Beckum en Bentelo verbindt. Halverwege staat het boerderijtje met huisnummer 5, waar Trees al haar hele leven woont. En Meindert vanaf die dag in 1973 dat hij met haar trouwde. Midden op het platteland, maar niet eenzaam. “Het is prachtig wonen, omringd door bos, weilanden en akkers. Er zitten hier veel vogels. En soms lopen de reeën vanuit het bos aan de overkant de voortuin in”, vertelt het stel. “Er liggen veel fijne herinneringen. Het kost ons moeite om hier weg te gaan. De ruimte, de rust en de natuur gaan we missen.”

Mantelzorgwoning
Het huis is geschikt voor dubbele bewoning. Dat stamt nog uit de tijd dat ze zorgden voor de ouders van Trees. De mantelzorgwoning heeft cv en dubbelglas. Deze bestaat uit een slaapkamer met uitzicht op het groen, een eenvoudige badkamer met een toilet en een douche, een keuken met een vaste provisiekast, en een woonkamer. “Er is een eigen ingang aan de achterzijde. Maar we hebben destijds ook een doorbraak gemaakt om binnendoor bij elkaar te kunnen komen”, vertelt Meindert. “Sinds mijn schoonouders uit de tijd zijn is er aan de mantelzorgwoning niets meer gedaan. Een opknapbeurt kan dit gedeelte wel gebruiken.”

Hoofdverblijf
Het leefgedeelte van Trees en Meindert ligt er keurig bij. De begane grond is bijna geheel voorzien van dezelfde plavuizen en comfortabele vloerverwarming. Je komt binnen in de hal met toiletruimte. En vervolgens in de landelijke keuken. Deze heeft lichte fronten en een antracietkleurig werkblad. Er is een groot raam met uitzicht op het buitengebied. Eén deur verder stap je in de ruime L-vormige woonkamer binnen. Het is er knus en er komt veel daglicht binnen. Je kijkt mooi uit op de voortuin en het bos aan de overzijde van de straat. Het plafond heeft een bijzondere betimmering, strak met een vleugje romantiek. “Dat heeft mijn vader nog gemaakt”, laat Trees weten. De woonkamer geeft toegang tot een flinke hobby-/werkkamer met vaste kastruimte. “Als het zo uitkomt kun je alles laten liggen en de deur achter je dicht trekken. Ideaal.”

Bijkeuken, badkamer en tuinhuis
Baden gebeurt op de begane grond. De keurige van inbouwspots voorziene badkamer is bereikbaar vanuit de bijkeuken. Er is een ligbad, een inloopdouche, een wastafel met badmeubel en een designradiator. In de bijkeuken zelf staan de wasautomaat en vaatwasser. Beide vertrekken hebben vloerverwarming. Binnendoor kom je in het grote en gezellige houten tuinhuis. Er ligt een mooie houten vloer en er is een aansluiting voor de tv en computer. Het tuinhuis is voorzien van cv en dubbelglas met geïntegreerde roeden. Via de openslaande tuindeuren stap je het overdekte en betegelde terras op, dat grenst aan de voortuin. “Je kunt er zó fijn zitten. Hier zijn heel wat feestjes gevierd.”

Boven
De trap naar boven is gerenoveerd en uitgevoerd in eiken. Deze verdieping telt vier ruime slaapkamers, drie ervan zijn voorzien van cv. Kamer nummer één is in gebruik als waskamer. Achter de schuine wand is extra bergruimte gecreëerd. Het tweede slaapvertrek heeft een vaste kast. Nummer drie heeft drie vaste kasten en is voorzien van een dakkapel die een prachtig uitzicht biedt op het boerenland en achterliggende bos. Het vierde en grootste slaapvertrek ligt aan de voorzijde en heeft een vaste kastenwand. “Er is bewust geen verwarmingsradiator. Wij houden van lekker fris en slapen altijd met het raam open.”

Opstallen
Aan de achterzijde van de woning bevindt zich een aangebouwde stenen berging/fietsenschuur. Verder behoort tot Wolfkaterweg 5 een gigantische stenen schuur die het gehele perceel áchter de woning bestrijkt. Ooit was dit het onderkomen voor de kalveren en de varkens. “Daarna hebben we er jarenlang mesthaantjes in gehad. Het voorste gedeelte van de schuur is nu in gebruik als caravanstalling. Het achterste gedeelte staat leeg. Daar moet wél wat aan gebeuren. Maar dat is aan de volgende bewoners.” Het toegangspad naar deze schuur wordt gedeeld met de buren.

Ruimte
De woning ligt op ruime afstand van de weg. Er is een royale voortuin, het domein van Trees die groene vingers heeft. Blikvanger is een betonnen fontein. Er zijn speelse boogjes, een groot gazon met een trampoline voor de kleinkinderen, haagjes en een bloemenborder. Groenblijvende beplanting langs de weg zorgt voor privacy. Op de verschillende terrassen kun je vrij zitten. Verder is er een eigen oprit met parkeerruimte voor meerdere auto’s. Veel plek dus om te spelen en te relaxen. Van de oorspronkelijke boerenwoning uit 1945 zijn enkele authentieke details bewaard gebleven. Zoals een paar stalraampjes en wat knipvoegen. Zowel beneden als boven is het huis voorzien van dubbelglas. In 2018 is het buitenhoutwerk, inclusief het tuinhuis, nieuw in de verf gezet.

Streek met historie
De Wolfkaterweg is een prima uitvalsbasis voor wandel- of fietstochten en ligt nogal eens op de route voor toertochten met oldtimers en antieke tractoren. Trees weet nog dat het een zandpad was. “Op het vennetje daarginds gingen we ’s winters schaatsen.” De omgeving heeft een rijke historie. Landerijen van kasteel Twickel, met enkele monumentale boerenhoeves, strekken zich uit tot in Beckum. De Hagmolenbeek zoekt al meanderend zijn weg door het landschap. Ook de legende van Hutt’nkloas speelde zich af in deze streek. In de buurt staat noaberschap hoog in het vaandel. “We overlopen elkaar niet. Maar in geval van nood staat iedereen als vanzelfsprekend klaar voor elkaar.” Niet ver van hun huis bevindt zich een B-weg richting Delden, een historisch stadje waar ze hun boodschappen doen. De afstand tot Hengelo met zijn stadse voorzieningen is zo’n zes kilometer. Bovendien ben je snel op de A35.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1946
- perceeloppervlakte 1990 m²
- inhoud circa 747 m³
- oppervlakte schuren ca. 348 m2

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.