Wethouder Voogdgeertstraat 51, Hengelo

Prijs
  • Vraagprijs : € 185.000,- k.k.
  • Status: beschikbaar
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 465 m3
  • Woon opp.: 97 m2
  • Perceel opp.: 145 m2
Rondom
  • Schuur/berging: geen
  • Garage: aangebouwd steen  (1)
  • Tuin: 145 m2
  • Hoofdtuin: 39 m2 , zuid
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: tussenwoning
  • Bouwjaar: 1948
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: dakisolatie, muurisolatie, dubbel glas
  • Dak: zadeldak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 3
  • Kamers: 4
  • Slaapkamers: 3
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

Rustig gelegen aan een groen plein
Geheel gemoderniseerde tussenwoning

Deze tussenwoning, bouwjaar 1948, is gelegen aan een ‘groen plein’ met gras en bomen. Aaron kocht ‘m van de woningcorporatie. Vanwege de ligging aan de rand van Hengelo, vanwege de rustige straat en omdat het huis in zijn budget paste. Het was wel wat gedateerd toen hij in 2016 de trotse eigenaar werd. Na een grondige moderniseringsslag is daar niets meer van te zien! Het dak van de aanbouw is geïsoleerd en voorzien van nieuwe dakbedekking. In deze ruimte is een nieuwe keuken geplaatst. Plafonds zijn vervangen, net als een aantal (kunststof) kozijnen. Wanden zijn behangen met glasweefsel. Op de gehele begane grond is een sfeervolle pvc-vloer gelegd die doorloopt in alle vertrekken, behalve de toiletruimte. Boven is een moderne badkamer gerealiseerd. En natuurlijk is alles geschilderd in eigentijdse tinten. Het interieur heeft dan ook een jonge smaakvolle uitstraling. Overigens was het plaatsen van kunststof kozijnen en ramen eerder al gebeurd. Op de benedenverdieping zijn deze voorzien van dubbelglas.

Hal & living
In de hal is een keurige toiletruimte en een verdiepte kelderkast, een handige koele opbergplek. Via een paneeldeur met glas kom je in de L-vormige living. Aan de straatzijde is een knusse zithoek ingericht. De schouw van weleer heeft een moderne look gekregen en er is een elektrische sfeerhaard geplaatst. Verder is er een vaste kast. Omdat de huizen aan de overzijde op behoorlijke afstand staan is er veel privacy. Het plafond is afgewerkt met een sierlijst en er zijn koven voor de gordijnen. Aan de achterzijde, richting keuken, staat een grote eettafel. Een openslaande tuindeur geeft toegang tot het terras en de achterliggende tuin. Ook hier veel privacy.

Keuken, bijkeuken & garage
Dan de halfopen van inbouwspots voorziene keuken. Deze is uitgevoerd in strakmoderne stijl: witte hoogglans, greeploos, extra brede lades, donkergrijs werkblad, rvs accenten. Er wordt gekookt op gas. In een bijpassend wandmeubel bevindt zich inbouwapparatuur als een magnetron, koelkast en koffiemachine. Een groot raam laat veel daglicht binnen. Een deur verderop beland je in de bijkeuken. Hier is de (twee jaar jonge) cv-ketel geïnstalleerd, evenals als wasautomaat en de droger. Ook is er een spoelbak. Via een openslaande deur loop je de onderhoudsarme achtertuin in. Deze is geheel verhard met XL betontegels en split en opgeleukt met bloembakken. Hier kom je bij de ruime aangebouwde stenen garage met een loopdeur in de zijgevel. De dubbele openslaande deuren aan de achterzijde komen uit op een breed klinker pad dat achter de huizen langs loopt. Verder is er een achterom in de vorm van een afsluitbare houten poort.

Slapen & baden
De trap naar de eerste verdieping is wit geschilderd. Overigens zijn boven de originele paneeldeuren bewaard gebleven. “Wij vinden ze mooi, ze passen bij dit huis.” Aan de overloop grenst een moderne badkamer, uitgevoerd in antraciet en wit. Er is een inloopdouche, een waskom met badmeubel, een zwevend toilet en een designradiator. Verder zijn er drie slaapkamers, alle voorzien van vaste kastruimte. De kleinste kamer is ingericht als knusse babykamer. Een kunststof draaikiepdeur geeft toegang tot het platte dak van de aanbouw. Ook de ruime ouderkamer is aan de achterzijde gelegen. Aan de straatkant bevindt zich kamer nummer drie, prima qua afmetingen. Van hieruit kom je bij de vaste trap naar de zolder. “Aan de zolder hebben we eerlijk gezegd niets gedaan. Dat stond niet bovenaan het prioriteitenlijstje. We gebruiken deze ruimte alleen om spullen op te bergen.”

Tenslotte…
Zoals gemeld is de Wethouder Voogdgeertsraat een rustige straat waar alleen bestemmingsverkeer komt. Gelegen aan de zuidkant van Hengelo ben je in no time op de A35. “Dat je vlot alle kanten op kunt met de auto is echt een voordeel van deze locatie”, vinden Aaron en Bo. “Voor starters is dit een perfect huis.” Zelf behoren ze niet meer tot die categorie. Met hun (piep)jonge gezinnetje zijn ze toe aan een volgende stap.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1948
- perceeloppervlakte 145 m²
- inhoud circa 465 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.