Waandersstraat 6, Haaksbergen

Prijs
  • Vraagprijs : € 325.000,- k.k.
  • Status: beschikbaar
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 505 m3
  • Woon opp.: 141 m2
  • Perceel opp.: 129 m2
Rondom
  • Schuur/berging: 1 aangebouwd steen
  • Garage: geen garage 
  • Tuin: 62 m2
  • Hoofdtuin: 36 m2 , zuidoost
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: hoekwoning
  • Bouwjaar: 1979
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: dubbel glas
  • Dak: zadeldak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 3
  • Kamers: 5
  • Slaapkamers: 4
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

Rustig, groen en toch vlakbij het centrum
Verrassend ruime, onderhoudsarme hoekwoning in autoluwe buurt

Al vanaf de bouw (1979) van deze hoekwoning kwamen ze er geregeld over de vloer. En toen hun naaste familielid zijn huis in de verkoop deed, waren Yvonne en Roberto er als de kippen bij. Dit zou een perfecte plek zijn voor het jonge gezin. “Want we wisten dat dit huis verrassend ruim is. We hadden gezien hoe fijn het voor kinderen is om in deze omgeving op te groeien. En we hoorden de verhalen over de prettige sfeer in de buurt.” Ondertussen zijn hun zoons uitgevlogen. Maar al het andere klopt nog steeds. Het is dan ook met pijn in het hart dat ze hier vertrekken.

Hal & berging
Deze hoekwoning, behorend tot een blok van drie, is rustig gelegen in een groene omgeving, terwijl je toch zowat in hartje Haaksbergen woont. Geen gemotoriseerd verkeer voor de deur, alleen fietsers en voetgangers. “Onze auto kunnen we aan de achterzijde van het huis parkeren.” Aan de voorzijde is alles verhard. Hier is de ingang van de aangebouwde stenen berging. En ernaast de voordeur, met daarachter de hal. Hier is een garderobenis, een (moderne) meterkast en een eigentijdse toiletruimte (2015) met hangtoilet en fonteintje. Ook is vanuit de hal de eerder genoemde berging rechtstreeks toegankelijk. Dit ruime, verwarmde vertrek is in het verleden uitgebouwd en voorzien van een brede, op afstand bedienbare elektrische deur (straatzijde).

Woonkeuken
Een paneeldeur met glas geeft toegang tot de woonkeuken en aangrenzende living. Door verwijdering van een scheidingswand tussen beide vertrekken is een mooi ruimtelijk effect gecreëerd. De ruime, sfeervolle woonkeuken, een U-opstelling, bevindt zich aan de voorzijde. De keuken op zich is in 2022 gerenoveerd. De strakke fronten in houtlook combineren mooi met het werkblad in betonlook. Praktisch in gebruik is de zwarte horecakraan. Evenals de vaatwasser-op-werkhoogte. Verder is er een rvs afzuigkap en een inductiekookplaat. Het raam in de voorgevel is voorzien van privacy-folie. Hier is plek voor een lange eettafel. Een halfhoog wandje rond het keukengedeelte, afgewerkt met hout, zorgt ervoor dat je vanuit de zithoek niet op het aanrecht kijkt. Tenslotte is er nabij de keuken een royale vaste (trap)kast.

Living
De ruime en lichte living is tuingericht. Van inkijk vanaf de achterzijde is géén sprake. Terwijl je zelf een fraai groen uitzicht hebt op de eigen tuin en de bomen verderop die de openbare ruimte verfraaien. In de zithoek is het dan ook heerlijk vrij. Een brede schuifpui geeft toegang tot het terras en de tuin. Een elektrisch terrasscherm strekt zich uit over de volle breedte van de achtergevel. Het plafond van zowel de keuken als de living is afgewerkt met een sierlijst, de wanden zijn gespackt en voorzien van muurverf in rustige, smaakvolle tinten. De vloer van de gehele begane grond is belegd met hetzelfde laminaat. De zit- en kookruimte voorzien van airco (2023). De op afstand bedienbare airco kan zowel koelen als verwarmen. En de stroom, die wordt opgewekt door negen zonnepanelen (2023).

Eerste verdieping
Op naar de eerste verdieping, waar drie slaapvertrekken zijn, alle belegd met hetzelfde laminaat en voorzien van horren. De aan de achterzijde gelegen ouderkamer, met hoge zoldering, is ruim en knus en heeft een elektrisch rolluik. Ook het kleinste (maar zeker niet krappe!) slaapvertrek, eveneens aan de achterzijde, heeft een elektrisch rolluik. Het is in gebruik als hobby-/strijkkamer. Slaapkamer nummer drie bevindt zich aan de voorzijde en kun je zonder meer ruim noemen. Dan de van inbouwspots voorziene badkamer. Deze is in 2015 volledig gerenoveerd en smaakvol uitgevoerd in lichte neutrale kleuren met accenten van hout. Er is een ruime inloopdouche (regen- en handdouche) met glazen wand. Op een houten werkblad staat een waskom. En er is een hangtoilet. Deze etage heeft een aparte wasruimte met een verhoogd plateau voor de wasmachine en droger. Tenslotte is op de overloop een royale vaste (garderobe)kast met louvredeurtjes.

Zolder
Een deur op de overloop geeft toegang tot de vaste trap naar de (geïsoleerde) zolder. Het voorportaal is ingericht als opbergruimte. Mede dankzij een brede dakkapel (bekleed met kunststof) is op deze etage een écht ruime (slaap-)kamer gerealiseerd, belegd met laminaat en voorzien van verwarming en een wastafel. Vanuit het voorportaal is ook de afzonderlijke zolderberging bereikbaar. Hier is de omvormer voor de zonnepanelen geïnstalleerd.

Tuin
De geheel omsloten achtertuin is beschut en supervrij. De met smaak ingerichte tuin bestaat uit strakke sierbestrating (een combi van klinkers en donkergrijze betontegels) en prachtige borders met bloeiende vaste planten. Hier zijn absoluut groene vingers aan het werk geweest. Tegen de achtergevel is een terras (met eerder genoemd terrasscherm) waar het - in alle vrijheid - uitstekend toeven is. Ook is er een achterom, met pal daarachter openbare parkeerplaatsen.

Nog even over het huis…
De begane grond is voorzien van witte paneeldeuren. Nagenoeg alle binnenwanden zijn gespackt dan wel gestuukt en afgewerkt met muurverf. In 2022 is de gehele woning voorzien van nieuwe kunststofkozijnen en (draaikiep)ramen, met HR++ glas. Boeien en gevelbekleding zijn van Keralit: weersbestendig en onderhoudsarm.
Een aantal ruimtes in de woning, zoals de keuken, badkamer en toiletruimte, is ingericht op gebruik door iemand met een beperking. Maar dan héél subtiel en beslist niet ‘oubollig’. Wie weet komt u dat juist van pas. En zo niet, dan zijn deze aanpassingen vrij eenvoudig om te vormen naar regulier gebruik.

Tenslotte…
Hun zoons hadden in deze kleinschalige wijk de tijd van hun leven toen ze nog jong waren. Wat wil je met vlakbij een fantastisch speelterrein voor de jongste wijkbewoners. Yvonne en Roberto zijn er nog steeds aan verknocht. Aan de fijne buurt, waar mensen naar elkaar omzien, waar af en toe een gezellige activiteit wordt georganiseerd. “Er is weinig verloop, dat zegt wel iets over de sfeer. Dat zullen we missen.” En ook dat de zó dichtbij de winkels wonen. Overigens bevindt zich een basisschool op (veilige) loopafstand. Datzelfde geldt voor het voortgezet onderwijs.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1979
- perceeloppervlakte 129 m²
- inhoud circa 505 m³
- energielabel C

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.