Waandersstraat 4, Haaksbergen

Prijs
  • Vraagprijs : Verkocht
  • Status: verkocht
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 459 m3
  • Woon opp.: 126 m2
  • Perceel opp.: 121 m2
Rondom
  • Schuur/berging: 1 aangebouwd steen
  • Garage: geen garage 
  • Tuin: 45 m2
  • Hoofdtuin: 36 m2 , zuidoost
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: tussenwoning
  • Bouwjaar: 1979
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: dubbel glas
  • Dak: zadeldak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 3
  • Kamers: 5
  • Slaapkamers: 4
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

Groene omgeving, vlakbij de winkels
Verrassend ruime tussenwoning in hartje Haaksbergen

Midden in Haaksbergen, pal tegen het winkelhart, vlakbij scholen. En dan toch in een omgeving die zich kenmerkt door groen en rust. Dat dit huis zó veel leefruimte heeft, is aan de voorgevel niet te zien. We hebben het hier over Waandersstraat 4, een tussenwoning uit een blok van drie. Als een ‘klushuis’ troffen Mireille en Rogier het eind 2004 aan. Hij prikte er door heen en zag de potentie om er een fijn thuis van te maken. Een gesprek met de bewoners van huisnummer 6, inmiddels al jarenlang hun buren, trok ook haar over de streep. “Zij verzekerden ons dat het hier prettig wonen is. Goede sfeer in de buurt, dichtbij de winkels, rustige omgeving. En een perfecte plek voor kinderen om op te groeien. Dat klopt helemaal. Eerst met z’n tweetjes én later als gezin hebben we hier heerlijk gewoond.”

Berging & hal
Het gezin gaat gewoonlijk naar binnen via de aangebouwde stenen berging. En dat doen wij nu ook maar een keer. De met zwarte plavuizen belegde berging is voorzien van een handig keukenblok en vaste kastruimte. Een paneeldeur (met glas) geeft toegang tot de lichte hal (met kunststof voordeur). Hier is een eigentijdse en tegelijk tijdloze toiletruimte met een hangtoilet en fonteintje. En verder een garderobe-nis en meterkast. De parketvloer van massief merbau, gelegd in visgraat, loopt van de hal door in de keuken en living. Daar kom je via een paneeldeur met glas.

Open keuken
De open keuken, een hoekopstelling, bevindt zich aan de voorzijde. Een raampartij laat ruimschoots daglicht binnen. Door de situering van de huizen aan de overzijde is er nauwelijks inkijk. De keurig onderhouden keuken heeft lichte fronten en een werkblad in een donkerbruine houtlook, afgebiesd met geborsteld rvs. Er is een zes-pits gaskookplaat, net als de achterwand en de afzuigkap van rvs. In een keukenmeubel is de inbouwapparatuur geïntegreerd. Onder meer een stoomoven, oven en een flinke koelkast. De laatste jaren zijn enkele apparaten vernieuwd. Een halfhoog muurtje zorgt ervoor dat je vanuit de living niet op het aanrecht kijkt.

Living & achtertuin
De aangenaam lichte living kun je gerust ruim noemen. Nabij de keuken is een flinke trapkast. In dit gedeelte is ook plek voor een lange eettafel. Richting glasrijke achtergevel is de zithoek ingericht, tuingericht dus. In de living zijn inbouwplafondspots aangebracht en hoge plinten. Verder is er een strak-modern wandmeubel-op-maat met een nis voor de tv. Via een openslaande deur stap je zó de achtertuin in. De geheel omsloten tuin is volledig bestraat met een leuke combi van rode oude waalklinkers en grijze trommelstenen. Het terras tegen de achtergevel is voorzien van een elektrisch zonnescherm. “Het doek is wel aan vervanging toe.” Twee dakplatanen zorgen voor schaduw. Verder zit je hier heerlijk vrij, met uitzicht op de oude bomen iets verderop: een erfenis uit de tijd dat hier de textielindustrie bloeide. Over de volle breedte van de kavel staat een houten tuinhuis. Het dichte gedeelte doet dienst als berging en meteen ook als achterom. In het open gedeelte kun je lekker loungen. Op de resterende strook achter het tuinhuis is plek voor de afvalcontainers. “Met boodschappen gaan wij altijd via de achterzijde naar binnen. Daar kun je handig bij met de auto.” Even over de strook grond waarop het tuinhuis staat: dit is zogeheten ‘snippergroen’ van de gemeente Haaksbergen. “Wij hebben het altijd gehuurd van de gemeente.”

Eerste verdieping & zolder
Nu naar boven, vanuit de hal, via de wit gelakte trap. De overloop en de drie slaapkamers zijn belegd met dezelfde laminaatvloer in een sfeervolle houtlook. In een nis op de overloop is plek voor een losse kast of schuifkastenwand. Deze etage telt twee écht ruime slaapvertrekken, waarvan één met hoge zoldering. Kamer nummer drie is wat kleiner, maar absoluut niet krap. Deze is ingericht als werk-/hobbykamer. De van vloerverwarming en plafondspots voorziene badkamer is uitgevoerd in zwart (vloer) en wit (wanden): tijdloos en prima onderhouden. Naast een inloopdouche zijn er twee fraai vormgegeven wastafels en een hangtoilet. Overigens is alle sanitair van sfinx: kwaliteit dus! Ook is er mechanische afzuiging. Tenslotte grenst aan de overloop een aparte wasruimte, waar op een verhoogd plateau de wasmachine en droger staan. Op de vloer liggen nog de originele tegels uit de bouwperiode. “Het enige vertrek dat we nog niet hebben aangepakt. Uiteraard is er wel een kunststof draaikiepraam met ventilatierooster geplaatst.” Ook naar de zolderverdieping voert een witgelakte houten trap. Via een voorportaal kom je in de riante ouderslaapkamer (met airco). Beide vertrekken hebben weer diezelfde laminaatvloer in houtlook. De ouderkamer heeft een hoge zoldering, de kapconstructie is bewust in het zicht gebleven. Verder is er een handige inloopkast. Via schuifdeuren is de extra opbergruimte achter de knieschotten bereikbaar. In een aparte vaste kast is de cv-ketel geïnstalleerd. Overigens hebben de kamers op de beide hoogste etages elektrische rolluiken.

En dan nog even dit…
Alle buitendeuren, kozijnen en (draaikiep)ramen zijn van kunststof (2022) en voorzien van HR++ glas. Het dak is deels geïsoleerd. “En verder zit je er ‘warmpjes tussen’. Terwijl het hier ‘s zomers lang koel blijft.” De gevels en de dakkapel zijn bekleed met weersbestendige Keralit. Kortom: géén buitenschilderwerk. Alle binnenwanden zijn gestuukt en afgewerkt met muurverf in rustige tinten. Radiatoren zijn voorzien van een afneembare houten bekleding.
Zoals gemeld is dit stukje Waandersstraat niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer, alleen voor fietsers en voetgangers. “De buurtkinderen kunnen hier dan ook fijn op straat spelen.” Met de auto is de woning aan de achterzijde bereikbaar. In de naaste omgeving is voldoende openbare parkeerruimte. Iets verderop bevindt zich een speelterrein voor de jongste wijkbewoners en een wadi. “En je bent zó bij de supermarkt. Heel fijn als je snel even iets nodig hebt.” Ook een basisschool en scholen voor voortgezet onderwijs zijn dichtbij gelegen.
Dan de buurt. Een aantal mensen van het eerste uur woont er nog, maar ook veel gezinnen met jonge of opgroeiende kinderen. “De laatste jaren is er duidelijk verjonging op gang gekomen”, vertellen Rogier en Mireille. “Dat de buurtbewoners een fijne leefomgeving belangrijk vinden, is wel te zien. Toch? Alles ligt er keurig bij. Zo heeft onlangs de hele buurt de buitenmuren van alle bergingen zwart geschilderd. Samen de buurt leefbaar houden, dat is de insteek. Er is hier noaberschap, betrokkenheid en gezelligheid. Zonder de deur plat te lopen bij elkaar.”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1979
- perceeloppervlakte 121 m²
- inhoud circa 459 m³
- energielabel B

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.