Waandersstraat 32, Haaksbergen

Prijs
  • Vraagprijs : € 215.000,- k.k.
  • Status: beschikbaar
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 459 m3
  • Woon opp.: 125 m2
  • Perceel opp.: 131 m2
Rondom
  • Schuur/berging: 1 aangebouwd steen
  • Garage: geen garage 
  • Tuin: 131 m2
  • Hoofdtuin: 48 m2 , zuidwest
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: tussenwoning
  • Bouwjaar: 1979
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Dak: zadeldak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 3
  • Kamers: 5
  • Slaapkamers: 4
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

Fijne tussenwoning in een rustige buurt, vlakbij het centrum

Bij de bezichtiging in 2012 voelde deze tussenwoning meteen oké voor Debbie en Edwin. “Een fijn, licht huis. Een rustige omgeving en toch zó dicht bij het winkelcentrum van Haaksbergen. We waren gelijk om.” Toen ze er eenmaal woonden, bleek het ook nog eens een fijne buurt te zijn, met menselijkheid hoog in het vaandel. “Qua leeftijden is het heel gemêleerd. Alles woont hier bijeen, van senioren tot jonge stellen en kinderen van allerlei leeftijden. Dat maakt deze wijk zo leuk.”

Eigen smaak
Verhuisplannen waren er eigenlijk niet. Het stel had een verbouwing in petto. “Na negen jaar wonen – met veel plezier – is ons huis wel toe aan een opknapbeurt. Vooral ook omdat we destijds niets hebben vernieuwd, alleen geschilderd.” Toen iets verderop een woning te koop kwam, besloten ze verhuizen en moderniseren te combineren. “Blijven we toch fijn in deze buurt wonen. Het opfrissen van onze huidige woning laten we over aan de volgende bewoners. Dan kunnen ze het helemaal naar hun eigen smaak invullen.”

Hal & berging
De voortuin is geheel verhard. Samen met de naaste buren is een handige houten containerberging neergezet. Via de voordeur gaan we de hal binnen. Hier is een nette toiletruimte (met hangtoilet, fonteintje en afzuiging), een meterkast en een garderobenis. Vanuit de hal is binnendoor de aangebouwde stenen berging bereikbaar. In de berging, met aparte loopdeur in de zijgevel, is plek voor de fietsen en meer spullen.

Open keuken & living
Terug naar de hal en vervolgens naar de living/open keuken. De speels ingedeelde keuken bevindt zich aan de straatzijde. “Dat is hartstikke mooi, om twee redenen. Je ziet beweging in de straat als je in de keuken bezig bent. En ten tweede heb je veel privacy in de zithoek aan de achterzijde.” De keuken bestaat uit een flink kook-/spoeleiland en een bijpassend wandmeubel. Fronten zijn donkerrood, het werkblad is van zwart graniet, de afzuigkap van rvs. Er wordt elektrische gekookt. In de ruime vaste (trap)kast kun je heel wat spullen kwijt. Richting glasrijke achtergevel is de zithoek ingericht, met vrij zicht op de achtertuin. Door de situering van de huizen aan de achterzijde is er nauwelijks inkijk. Het plafond is afgewerkt met een sierlijst, radiatoren zijn voorzien van bekleding.

Achtertuin
Via een openslaande deur stap je vanuit de living het verharde, tegen de achtergevel gelegen terras op. De achtertuin is in 2020 helemaal op de schop geweest. Achterin is een verhoogd vlonderterras gemaakt. Verder is een strook kunstgras aangelegd en een betonnen borderrand aangebracht, met beplanting. “De tuin is onderhoudsarm en je kunt er heerlijk zitten.”

Eerste verdieping & zolder
Aan de overloop grenzen twee ruime slaapkamers en één iets kleinere kamer. Alle zijn belegd met laminaat. En verder is er een badkamer, een separate wasruimte en een kleine maar fijne inloopkast. De badkamer, uitgevoerd in wit, antraciet en zwart, heeft een ligbad, inloopdouche, hangtoilet en wastafel met badmeubel. In de betegelde waskamer staan de wasmachine en de droger. “Vooraf hadden we niet kunnen denken dat een aparte wasruimte zó handig zou zijn.” De zolder, bereikbaar via een vaste trap, heeft een voorportaal met veel bergruimte onder de schuine wanden. Van de ruime zolderkamer heeft Edwin zijn mancave gemaakt. Dit lichte vertrek heeft een laminaatvloer, een tuimeldakraam (met dubbelglas) en verwarming.

En dan nog even dit…
Ramen op de begane grond hebben dubbel glas. Alle binnendeuren beneden zijn paneeldeuren. Zoals gemeld ligt het Haaksbergse centrum op enkele loopminuten. Datzelfde geldt voor de basisschool en Het Assink lyceum. Midden in het wijkje staan bomen en is een groot grasveld met speeltoestellen als een vogelnestschommel, wip en voetbalgoaltjes. Omdat de Waandersstraat geen doorgaande weg is, kunnen kinderen veilig buiten spelen. “Voor kinderen is het hier echt geweldig.” Voor auto’s is er in de directe nabijheid genoeg openbare parkeerruimte.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 1979
- Perceeloppervlakte 131 m²
- Inhoud circa 459 m³
- Energielabel C

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.