Vrevelinkweg 3, Haaksbergen

Prijs
 • Prijs op aanvraag
 • Status: beschikbaar
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 826 m3
 • Woon opp.: 193 m2
 • Perceel opp.: 2330 m2
Rondom
 • Schuur/berging: geen
 • Garage: vrijstaand steen  (1)
 • Tuin: 2330 m2
Bouw
 • Soort: eengezinswoning
 • Type: vrijstaande woning
 • Bouwjaar: 1984
 • Bouwvorm: bestaande bouw
 • Isolatie: dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, gedeeltelijk dubbel glas
 • Dak: zadeldak
 • Materiaal: pannen
Indeling
 • Verdiepingen: 2
 • Kamers: 6
 • Slaapkamers: 5
 • Badkamers: 1
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: redelijk
 • Onderhoud buiten: matig tot redelijk

Nét buiten Sint Isidorushoeve
Ruime vrijstaande woning in Saksische stijl

Dit degelijk gebouwde vrijstaande huis verrees in 1984 op het platteland nét buiten Sint Isidorushoeve (aan de Haaksbergse kant). De Saksische bouwstijl (inclusief geknikt dak en houten luiken) past in de landelijke omgeving. Op deze plek werd destijds een nieuw leven begonnen als pluimveehouder. Enkele jaren terug hebben de kippenstallen - in het kader van de rood-voor-roodregeling - plaatsgemaakt voor drie mooie nieuwbouwhuizen die overigens op behoorlijke afstand staan. Daar wonen nu jonge gezinnen met opgroeiende kinderen. Een enorme stenen schuur/werkplaats achter de woning is blijven staan. De kavel is nog altijd royaal en biedt vrijheid, rust en ruimte. Aan de overkant van de Vrevelinkweg strekt zich een boerenlandschap uit met weilanden en houtsingels.

Bijkeuken, twee slaapkamers & badkamer
“Iedereen gaat hier gewoon achterom, hoor”, nodigt de vrouw des huizes uit. Dan doen wij dat ook maar. Via de achterdeur kom je in een hal die toegang geeft tot verschillende vertrekken. Zo zijn er op de begane grond twee ruime slaapkamers, beide voorzien van een dubbele vaste kast. Vanuit de grootste ervan kijk je mooi uit over de weilanden. Ook is er een ruime badkamer. Keurig en functioneel, maar wel wat gedateerd. Deze heeft twee wastafels, een inloopdouche en een ligbad. Verder is er een separate toiletruimte met een fonteintje. Vanuit de hal is eveneens de flinke bijkeuken bereikbaar. Wasmachine en droger staan handig op een plateau. Er is een uitstortgootsteen en een dubbele vaste (doorgeef)kast die in verbinding staat met één van de slaapkamers. Ook in de hal zelf zijn twee vaste kasten, waarvan één meterkast/werkkast.

Woonkeuken
We lopen door naar de flinke woonkeuken. De keuken, een hoekopstelling mét een eetbar, is uitgevoerd in massief eiken, het werkblad in houtlook. Kwaliteit, maar niet meer helemaal van deze tijd. Er is veel werk- en opbergruimte én een vaste (provisie)kast. Verderop staat een XL eettafel. Van hieruit kijk je de tuin in. Een brede openslaande deur geeft toegang tot het terras aan de achterzijde. Vanuit de woonkeuken, uitgerust met twee vaste kasten, is de hal aan de voorzijde bereikbaar. Een ruime hal met een garderobenis en een keurige maar gedateerde toiletruimte met fonteintje. Een pronkstuk is de ambachtelijk gemaakte eikenhouten open trap met balustrade.

Woonkamer met weids uitzicht
Terug naar de woonkeuken. Via dubbele openslaande deuren kom je in de ruime woonkamer. Er is een fraai uitgewerkte eikenhouten schouw met een houtkachel. Twee ingemetselde stalraampjes geven een aardig doorkijkje richting hal. Net als de woonkeuken en beide slaapkamers heeft de living een balkenplafond. Vanuit de woonkamer heb je een weids uitzicht op het platteland. “In de wei aan de overkant kun je reeën zien lopen.” De gehele benedenverdieping is voorzien van behaaglijke vloerverwarming. En de plavuizenvloer loopt door in meerdere vertrekken.

Eerste verdieping
De eerste verdieping heeft een grote overloop waaraan drie slaapkamers grenzen. Twee ervan zijn even groot. De ene heeft een vaste kast in de kamer zelf. Nummer twee heeft eveneens een vaste kast, maar dan gelijk om de hoek op de overloop. De derde slaapkamer is zéér royaal en heeft een wand met vier vaste kasten. “Toen we klein waren was dit onze speelkamer”, vertelt de dochter. “Later konden we er mooi zitten met vrienden. Er heeft jarenlang een biljarttafel gestaan.” Via de overloop bereik je rechtstreeks een handige zolderberging waarin heel wat spullen passen. De bovenverdieping is voorzien van enkel glas en heeft geen cv. Het dak bestaat uit isolerende dupanel platen.

Tuin & schuur
De tuin is de laatste jaren steeds onderhoudsvriendelijker gemaakt. Rond de woning ligt een groot gazon. De erfverharding bestaat deels uit oude gebakken klinkers, deels uit betonklinkers. Zoals gemeld is direct achter de woning een verhard terras aangelegd, omzoomd door bloembakken en -perken. En dan de XL stenen schuur. Deze heeft hoge dubbele schuifdeuren en een aparte loopdeur. De schuurbodem plus een groot grondstuk aan de voorzijde zijn bestraat met betonklinkers. Er is een zee aan ruimte en bovendien een vliering, bereikbaar met een vaste trap. “Hier zijn heel wat feestjes gevierd.” Een separaat inpandig vertrek is ingericht als fietsenberging. De schuur is opgetrokken in spouw en gedekt met asbestvrije golfplaten. Dak en spouw zijn geïsoleerd. O ja, en er is krachtstroom. Ook dit is een degelijk bouwwerk, met hier en daar wat achterstallig onderhoud.

Tenslotte…
De bewoners zijn ware liefhebbers van ambachtelijk werk. Kijk maar naar de luxe paneeldeuren en naar de met houtsnijwerk versierde vensterbanken en schouw. En natuurlijk de eerder genoemde open trap. Voor dit alles is massief eikenhout gebruikt. Aan dit huis hebben metselaars en timmerlieden met passie voor hun vak gewerkt. Dat zie je terug in de rollagen boven deuren en vensters, aan fraai gemetselde bogen en het vele schoonmetselwerk binnen. Dat laatste is deels in lichte tinten geschilderd. In 2017 is op de benedenverdieping een groot aantal houten kozijnen en ramen vervangen door kunststof exemplaren, mét dubbelglas en een inwendige roedeverdeling. In totaal telt de woning dus vijf slaapkamers, waarvan er één (boven) zeer royaal is. Slapen en baden op de begane grond maakt het huis levensloopbestendig. Over de Vrevelinkweg – een alleen aan het begin geasfalteerd B-weg – komt nauwelijks gemotoriseerd verkeer. De aansluiting op de Rietmolenweg is vlakbij. Van daaruit kun je makkelijk alle kanten op. “Ook met de fiets ben je via de Voordtweg en de fietstunnel onder de nieuwe N18 zó in Haaksbergen.”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1984
- perceeloppervlakte 2.330 m²
- inhoud circa 826 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.