Veldmaterstraat 91, Haaksbergen

Prijs
  • Vraagprijs : Verkocht
  • Status: verkocht
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 424 m3
  • Woon opp.: 98 m2
  • Perceel opp.: 510 m2
Rondom
  • Schuur/berging: 1 aangebouwd steen
  • Garage: vrijstaand steen  carport  (1)
  • Tuin: 510 m2
  • Hoofdtuin: 330 m2 , noordoost
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: 2-onder-1-kapwoning
  • Bouwjaar: 1958
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: dakisolatie, gedeeltelijk dubbel glas
  • Dak: zadeldak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 4
  • Kamers: 6
  • Slaapkamers: 5
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: redelijk tot goed

Mooie, vrije locatie in de Veldmaat
Helft van een dubbel met zeer diepe achtertuin

Deze woning heeft een eigen oprit en een diepe achtertuin die veel privacy biedt. Een aantal authentieke jarenvijftigdetails is bewaard gebleven. Het huis bevindt zich nabij winkelcentrum De Veldmaat, enkele basisscholen, sport- en zorgvoorzieningen én het prachtige Haaksbergse buitengebied. Toen hier in 1958 bouwgrond beschikbaar kwam, kochten de laatste bewoners - samen met naaste familie - deze mooie kavel. Door een plaatselijke aannemer lieten ze er een degelijke twee-onder-eenkapper bouwen. Al die jaren bleven ze naast elkaar wonen. Maar nu is Veldmaterstraat 91 te koop.

Hal & kelder
Achter de originele voordeur (met siersmeedwerk en gezandstraald glas in streepmotief) bevindt zich de hal. Hier is een nette toiletruimte. Ook de flinke kelder (deels op stahoogte) is toegankelijk vanuit de hal. Een fijne koele ruimte waar recent nog de weckflessen met groente en potjes jam werden opgeslagen. Heel geschikt ook voor de eventuele wijnvoorraad… In de hal is de oorspronkelijke lambrisering van betonemail behouden gebleven. Hetzelfde ambachtelijke reliëfpleisterwerk zien we langs de trapopgang en op de overloop.

Keuken & woonkamer
Vanuit de hal kom je in de aan de achterzijde gelegen (dichte) keuken. Deze is uitgevoerd met lichte fronten en een granieten werkblad. Er wordt elektrisch gekookt. Ook is er een flinke vaste provisiekast. Aangrenzend bevindt zich de woonkamer, type doorzon. De zithoek is ingericht aan de straatzijde. Door de situering van de tegenoverliggende woningen (De Kroonpins) is er vanaf de overzijde geen inkijk, terwijl je zelf een vrij uitzicht hebt op het (openbaar) groen en de ruim opgezette wijk. Nabij de keuken bevindt zich het eetgedeelte met een mooi uitzicht op de diepe achtertuin. Ook hier: geen inkijk. Voor het raam aan de voorzijde zit een elektrisch screen. Het plafond van de woonkamer is afgewerkt met een sierlijst en koven voor de gordijnen. Vensterbanken zijn van travertin. Leuk jarenvijftigdetail: het originele glas-in-loodraam in de zijgevel is bewaard gebleven en ‘opgesloten’ in thermopane. Aan de buitenzijde is dit raam voorzien van een rolluik. De twee originele, in het verleden verwijderde en-suitedeuren (met hetzelfde glas-in-lood) zijn overigens bewaard gebleven.

Eerste verdieping & zolder
Aan de overloop op de eerste verdieping grenzen vier slaapkamers (waarvan drie met vaste kast) en een badkamer. Het grootste slaapvertrek is ruim, de overige kamers zijn wat kleiner. Een slaapkamer aan de achterkant heeft een openslaande deur (met roedeverdeling) die uitkomt op een platje. De in 2010 gerenoveerde badkamer heeft een inloopdouche, een wastafel en een hangtoilet. Verder zijn er inbouwspots en een raampje voor de ventilatie. De geïsoleerde zolder is bereikbaar via een vaste trap. Onder de schuine wanden in het voorportaal is extra opbergruimte. Verder bevindt zich op zolder een ruime (slaap-/werk)kamer, eveneens met vaste kastruimte. De brede, van dubbelglas voorziene kunststofdakkapel (2015) aan de achterzijde heeft een draaikiepraam.

Diepe, vrije achtertuin
De achtertuin is opgesplitst in twee delen: een sier- en een moestuin, die je natuurlijk ook aaneen kunt trekken. De siertuin gelijk achter de woning bestaat uit (deels groenblijvende) beplanting, een gazon en sierbestrating. Tegen de achtergevel is een verhard terras met elektrisch zonnescherm. Een kleine overkapping verbindt de keuken met een pannen gedekte stenen schuur (originele Portlander vloer). Hier is plek voor de wasmachine, droger en cv-ketel. Tegen de achterzijde van deze schuur is een houten fietsenberging gebouwd. In het achterste deel van de tuin ligt, uit het zicht, de moestuin. Vanaf 1958 is hier doorlopend groente verbouwd. Verder staat hier een vrijstaande stenen hobbyschuur met een kleine vliering. Voor het beregenen van de tuin is in het verleden een grondwaterbron geslagen.

Tenslotte…
Tot dit huis behoort een eigen oprit, met een carport en een achterom. Op één deur en één uitzetraam op de eerste verdieping na is de woning geheel voorzien van dubbelglas. Qua onderhoud is alles altijd keurig bijgehouden. De volgende eigenaar zal het huis op onderdelen wel wat bij de tijd moeten brengen. Dat de normen met betrekking tot wonen sinds 1958 nogal zijn veranderd, blijkt uit een vermelding op de originele bouwtekening: ‘woning geschikt voor tien personen’… Tien is een beetje veel, maar voor een gezin met twee of drie kinderen is het hier goed toeven.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 1958
- Perceeloppervlakte 510 m²
- Inhoud circa 424 m³
- Energielabel E

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.