van Kinsbergenstraat 24, Haaksbergen

Prijs
  • Prijs op aanvraag
  • Status: verkocht
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 571 m3
  • Woon opp.: 167 m2
  • Perceel opp.: 254 m2
Rondom
  • Schuur/berging: geen
  • Garage: aangebouwd steen  (1)
  • Tuin: 254 m2
  • Hoofdtuin: 95 m2 , noordoost
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: 2-onder-1-kapwoning
  • Bouwjaar: 1972
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: dakisolatie, muurisolatie, dubbel glas
  • Dak: zadeldak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 3
  • Kamers: 5
  • Slaapkamers: 4
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

Vier slaapkamers, grote serre en patiotuin
Ruime en lichte twee-onder-eenkapper in De Pas

Waar Guido en Michelle destijds voor vielen was de ruimte van deze twee-onder-eenkapper én de verrassende indeling van de benedenverdieping. Want wat je niet ziet als je aanbelt is de flinke, glasrijke uitbouw van de achtergevel, een serre-idee. Ook de vrije patiotuin stond hen aan.

Hal & halfopen keuken
Meteen trekt de (samen met de buren aangelegde) eigentijdse en onderhoudsarme voortuin de aandacht. De achter de voordeur gelegen hal is licht. Hier is een moderne toiletruimte (2017), uitgevoerd in grijstinten, met design hangtoilet en een fonteintje uit zwarte natuursteen. Verder is er een ruime trapkast. Via een paneeldeur met geslepen glas kom je in de halfopen keuken. De keuken in modern-landelijke stijl is functioneel en ziet er netjes uit. Er is een op gas-op-glas kookplaat. “We waren van plan de te vervangen. Maar dat laten we nu over aan de volgende eigenaar”, aldus het stel. De keuken heeft twee doorgangen richting living. Je kunt dus een rondje lopen… Het aanrecht is vanuit het woongedeelte aan het oog onttrokken. Dat in de hal, keuken, serre en living dezelfde smaakvolle pvc-vloer (2015) ligt, schept een mooie eenheid.

Living & serre
Oorspronkelijk had dit huis een doorzonkamer, maar de aluminium serre aan de achterzijde heeft voor een compleet andere sfeer gezorgd. En voor véél extra ruimte. Er stroomt ruimschoots daglicht binnen, zonder dat het woongedeelte oververhit raakt. “Hier komt alleen de ochtendzon. Dat is juist fijn. En voor de kinderen is het een mooie plek om te spelen.” Dubbele openslaande deuren in de serre, voorzien van een geïntegreerd vliegengordijn, geven toegang tot de tuin. De knusse zithoek is ingericht aan de voorzijde. Dankzij de beplanting in de tuin kun je hier vrij zitten. Het raam in de zijgevel is – met behoud van kozijn en glas – aan weerszijden afgetimmerd. In de woonkamer is hiervoor een creatieve oplossing bedacht: een nis voor de tv. Overigens is deze constructie vrij makkelijk in originele staat te herstellen. Richting achtergevel, nabij de keuken, staat een XL eettafel. Van hieruit kijk je de tuin in. Maar eerst gaan we – binnendoor- naar de garage.

Garage & bijkeuken
De aangebouwde stenen garage heeft een lichtstraat en een vloer van donkergrijze plavuizen. De dubbele openslaande deuren komen uit op de flinke eigen oprit mét carport. De andere kant op geeft de garage toegang tot de ruime, eveneens met grijze plavuizen belegde bijkeuken. Overigens zijn beide vertrekken voorzien van verwarmingsradiatoren. Op een handig plateau staan de wasautomaat en droger. Verder is er een vaste kastenwand met schuifdeuren en een uitstortgootsteen. Hier is plek voor de bench van de twee viervoetertjes die bij het gezin horen. Maar even goed zou je de bijkeuken een andere bestemming kunnen geven: speelkamer, werkkamer, praktijkruimte. Via dubbele openslaande deuren (voorzien van glas) in de zijgevel stap je de tuin in.

Patiotuin
De geheel omsloten achtertuin heeft een patiokarakter. Achterin is een overkapping uit Douglashout, met een gezellige houtkachel. “Een heerlijke beschutte plek. En je kunt er zo vrij zitten als maar kan.” De tuin is grotendeels verhard met grijze betontegels en waalklinkers. De speelplek voor de kinderen is belegd met kunstgras. Hier staat een speelhuis met glijbaan. Ook met Douglashout is een plantenbak gemaakt. Verder is er een pergola met een blauwe regen.

Slapen & baden
De eerste verdieping telt drie slaapkamers die, net als de overloop, zijn belegd met dezelfde pvc vloer. Aan de voorzijde bevindt zich een ruime (kinder)kamer met een vaste kast, dimbare inbouwspots, airco en een elektrisch rolluik. De aan de achterzijde gelegen ouderkamer is het grootst. Ook hier airco, inbouwspots, een elektrisch rolluik en een dubbele vaste kast. Slaapkamer nummer drie, de kleinste, is zeker niet te krap en heeft een vaste kast. Dan de badkamer: ook hiervoor waren renovatieplannen in de maak. De in wit en antraciet uitgevoerde badkamer ziet er netjes uit en alles functioneert. Er is een ligbad, inloopdouche, wastafel en zwevend toilet. Via een schuifdeur op de overloop kom je op de vaste trap naar de zolder, waar een royale vierde slaapkamer is gerealiseerd. Deze is belegd met laminaat. Achter de knieschotten is extra opbergruimte gecreëerd. Door een draaikiepraam in de topgevel komt ruim voldoende daglicht binnen. In het voorportaal is een (tweede) aansluiting voor een wasautomaat. Dit vertrek heeft een tuimeldakraam met verduisterend rolgordijn.

Tenslotte
De ouderkamer heeft kunststof kozijnen. Verder is het gehele huis voorzien van aluminium kozijnen en draaikiepramen met dubbelglas. Het dak is aan de binnenzijde grotendeels geïsoleerd. Verder is er spouwisolatie aangebracht. Zowel beneden als boven zijn de meeste radiatoren weggewerkt achter een houten betimmering. Recentelijk zijn goten en regenpijpen vervangen door zinken exemplaren. De boeien rond de garage en bijkeuken zijn van kunststof. Over het qua leeftijd gemêleerde gezelschap buurtbewoners zijn Guido en Michelle goed te spreken. “Er is een buurtapp. Aan de overzijde staan seniorenwoningen. Nu met de coronacrisis wordt via deze app van alle kanten hulp geboden, zoals boodschappen doen. Nou, zó’n buurt hebben we hier dus.” Verder geven ze aan dat de straat rustig is en veilig voor kinderen. Vlakbij is een speelterrein/trapveldje/jeu-de-boulesbaan gelegen waar wijkbewoners – jong en oud – elkaar ontmoeten. Prettig is het ook om dichtbij het dorpshart te wonen. Via De Maalderij ben je snel lopend of met de fiets binnendoor bij de winkels. “Eigenlijk hoeven we hier niet zo nodig weg. Maar we droomden altijd van wonen in het buitengebied. En die kans kwam nu onverwacht op ons pad. Vandaar…”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1972
- perceeloppervlakte 254 m²
- inhoud 571 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.