van Galenstraat 23, Haaksbergen

Prijs
 • Vraagprijs : Verkocht
 • Status: verkocht
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 408 m3
 • Woon opp.: 97 m2
 • Perceel opp.: 187 m2
Rondom
 • Schuur/berging: 1 vrijstaand steen
 • Garage: geen garage 
 • Tuin: 187 m2
 • Hoofdtuin: 75 m2 , zuidwest
Bouw
 • Soort: eengezinswoning
 • Type: hoekwoning
 • Bouwjaar: 1968
 • Bouwvorm: bestaande bouw
 • Dak: zadeldak
 • Materiaal: pannen
Indeling
 • Verdiepingen: 3
 • Kamers: 6
 • Slaapkamers: 4
 • Badkamers: 1
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: goed
 • Onderhoud buiten: goed

In De Pas
Ruime, grotendeels gemoderniseerde eindwoning

Deze eindwoning uit een rij van vier hebben de huidige bewoners in 2011 gekocht van de woningcorporatie. “Wat ons aantrok in dit huis was vooral de ruimte. Er zijn vier slaapkamers en de mogelijkheid voor een extra kamer op zolder. Ook dat het een hoekhuis is vonden we een pluspunt.” De woning was wel toe aan een flinke opknapbeurt. En dat is dan ook gebeurd, op de badkamer na.

Moderniseringsslag
Wat is er allemaal gerenoveerd? Om te beginnen is op de gehele begane grond de houten vloer vervangen door een betonvloer met isolatiepakket. Niet alleen in de living en keuken is vloerverwarming aangelegd, ook in de hal en de toiletruimte. In al deze vertrekken liggen dezelfde grootformaat antracietkleurige plavuizen. Dan is alle elektra, inclusief de meterkast, vernieuwd. Er is een vaste trap naar de zolder gemaakt. Het zolderdak is geïsoleerd en er is een tussenwand in aanbouw, ter voorbereiding van een extra slaapkamer. Een gedeelte van de stenen berging in de tuin is afgetimmerd, geïsoleerd en ingericht als wasruimte. Eind 2017 is een nieuwe keuken geplaatst en begin 2020 zijn in de achtergevel dubbele openslaande tuindeuren (kunststof) gemaakt. Het raam van de living en de ramen van de slaapkamers zijn voorzien van elektrische rolluiken. Door het verplaatsen van een binnenwand is de hal ruimer geworden. Onlangs nog is de voordeur vervangen door een modern kunststof exemplaar.

Hal & living
We beginnen ons rondje in de van inbouwspots voorziene hal. De ruimte onder de (gelakte houten) trap is ingericht als garderobe. Verder is er een moderne toiletruimte, uitgevoerd in lichtgrijs en antraciet, met een zwevend toilet en automatische verlichting. Een moderne paneeldeur-met-glas geeft toegang tot de lichte Z-vormige living. Aan straatzijde is de zithoek ingericht. Het voorraam heeft een brede vensterbank en een elektrisch rolluik. Er zijn meerdere aansluitpunten voor de tv. Het eetgedeelte bevindt zich aan de achterzijde, nabij de halfopen keuken. Zet de tuindeuren(met zonwerend HR++-glas) lekker open, en binnen en buiten zijn met elkaar verbonden.

Halfopen keuken
Zoals gemeld is de keuken eind 2017 gemoderniseerd. Om de keukenruimte optimaal te kunnen benutten is de oorspronkelijke buitendeur vervangen door een raam (met kunststof borstwering aan de buitenkant). “De tuindeuren zijn immers vlakbij. Dit is echt een praktische oplossing.” De strak-moderne, greeploze keuken heeft warm-witte fronten en een zwart granieten werkblad. Er is een extra grote vijfpits keramische kookplaat. De keuken heeft brede lades en veel opbergruimte. In een bijpassend wandmeubel is de inbouwapparatuur weggewerkt, onder meer een combimagnetron/oven. “Het is echt mijn droomkeuken. Niet alleen mooi om te zien maar ook heel fijn om in te werken. Die ga ik missen!”, bekent de vrouw des huizes.

Achtertuin, berging & wasruimte
Via de tuindeuren in de achtergevel loop je de geheel verharde achtertuin in. Hier liggen XL donkergrijze betontegels. Achter in de tuin staat een stenen berging met (asbestvrije) golfplaten. Deze is opgedeeld in twee aparte vertrekken. Het grootste is in gebruik als (fietsen)berging. De andere, geheel geïsoleerde ruimte doet dienst als waskamer. Hier staan dan ook de wasmachine en de droger. Overigens is er een achterom.

Eerste verdieping & zolder
De eerste verdieping telt vier slaapkamers. Net als de overloop zijn deze belegd met hetzelfde laminaat. Beweegbare ramen zijn voorzien van horren. De ouderslaapkamer aan de voorzijde is het grootst. Aan de achterzijde bevinden zich twee ruime slaapkamers, beide met een elektrisch rolluik. Kamer nummer vier, de kleinste, is ingericht als werkkamer. Hier bevindt zich de deur die toegang geeft tot de zolder. “De vlizotrap vonden we niet fijn. Daarom hebben we hier een vaste trap gemaakt.” De eenvoudige maar nette badkamer stond boven aan de renovatielijst van de huidige bewoners. Deze heeft een inloopdouche, een wastafel en een toilet. Dan de zolder. Deze is volledig in gebruik als bergruimte. Ook de cv-ketel (2019) is hier geïnstalleerd. Zoals gemeld is het dak geïsoleerd en afgetimmerd. Verder is er een tussenwand-in-aanbouw. Met het idee hier een extra slaapkamer te realiseren. Voor wie dit wil is plaatsing van een flink (tuimel)dakraam wenselijk.

Afwerking
Heel eerlijk: hoewel Van Galenstraat 23 al grotendeels is gemoderniseerd, is er nog wat werk in uitvoering. Daarbij gaat met name om de afwerking van de hal, de waskamer, de werkkamer en de zolder(kamer). Wat ontbreekt is zeg maar de finishing touch… “Dat laten wij nu over aan de volgende bewoners. Want dan kunnen zij het huis verder afwerken naar eigen smaak en inzicht. Er is onverwacht een buitenkans op ons pad gekomen. Vandaar.”

Tenslotte…
De gehele woning is voorzien van kunststof buitendeuren, kozijnen en draaikiepramen. Boven voorzien van HR glas, beneden van HR++ glas. Er is een eigen oprit met plek voor één auto. In de nabijheid is bovendien openbare parkeerruimte. Kinderdagopvang, een basisschool en een school voor voortgezet onderwijs zijn vlakbij. Ook verschillende sportaccommodaties bevinden zich in de buurt. En niet te vergeten: speelterreintjes voor de jongste wijkbewoners. “Van hieruit ben je zó in het Haaksbergse winkelcentrum. Ook de ontsluitingsweg richting Hengelo en Enschede ligt hier om de hoek.”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1968
- perceeloppervlakte 187 m²
- inhoud circa 408 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.