Uitterhoevestraat 4, Haaksbergen

Prijs
  • Prijs op aanvraag
  • Status: beschikbaar
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 384 m3
  • Woon opp.: 90 m2
  • Perceel opp.: 186 m2
Rondom
  • Schuur/berging: 1 vrijstaand steen
  • Garage: geen garage 
  • Tuin: 186 m2
  • Hoofdtuin: 92 m2 , zuid
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: tussenwoning
  • Bouwjaar: 1962
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: dakisolatie, gedeeltelijk dubbel glas
  • Dak: zadeldak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 4
  • Kamers: 4
  • Slaapkamers: 3
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

Gemoderniseerde tussenwoning in hartje Haaksbergen

Hij vond het tijd geworden om op zichzelf te gaan wonen. En dus zocht Robert een leuk betaalbaar huis in Haaksbergen. Dat vond hij in 2011 aan de Uitterhoevestraat 4: een tussenwoning uit een blok van drie. Hij kocht het van woningcorporatie Domijn.

Gemoderniseerd
Het huis uit begin jaren zestig vroeg om een grondige opknapbeurt. “Er moest véél aan gebeuren. Maar daar heb ik doorheen gekeken. Zowat alles is flink onderhanden genomen. Wanden zijn gestuukt, de toiletruimte is gemoderniseerd, er is een nieuwe keuken geplaatst.” Ook de elektriciteit - bedrading, contactdozen én de meterkast - is toen compleet vernieuwd. Als elektricien – want dat is zijn beroep - wil je dat natuurlijk degelijk voor elkaar hebben. “Wat is er eigenlijk niet gebeurd? Nou ja, de badkamer en de zolder. Die heb ik zolang laten zitten, omdat ik keuzes moest maken.”

Kelder
Achter de voordeur bevindt zich de hal. De laminaatvloer loopt door in de aangrenzende keuken en living. De eigentijdse toiletruimte in de hal heeft een zwevend toilet en een fonteintje. Vanuit de hal is ook de kelder bereikbaar. Helemaal rechtop staan kun je er niet, maar van deze grote koele bergruimte hebben ze een hoop gemak verzekert Nienke. Sinds enkele jaren woont zij hier ook.

Open keuken & living
We lopen door naar de open keuken die zich samen met het eetgedeelte uitstrekt over de volle breedte van de achtergevel. Dankzij de toog tussen het zit- en het eetgedeelte heeft deze ruimte karaktertrekjes van een woonkeuken. De strak moderne keuken is uitgevoerd in wit met een donker houtlook-werkblad en rvs details. Er zijn extra brede lades, een inductiekookplaat, vaatwasser en ingebouwde combimagnetron. En plek genoeg voor een grote eettafel. Van hieruit kijk je de diepe achtertuin in. Aangrenzend is - aan de voorzijde - het zitgedeelte ingericht. Het geheel oogt strak en fris. Het plafond is afgewerkt met een sierlijst en de schouw van weleer is in ere gehouden. “Dat vind ik een leuk detail. Er staat geen kachel, maar het rookkanaal zit er nog wel.

Tuin& berging
Even buiten kijken, via de (kunststof) keukendeur. Tegen de achtergevel is een terras aangelegd. Verder is er een gazon met aan de zijkant een verhard pad richting achterom. Bij het huis hoort een stenen berging met plek voor de fietsen en andere spullen. In de vrije en beschutte tuin kun je in het vroege voorjaar al heerlijk zitten. Ook ’s avonds blijft het lang aangenaam. Door de situering van de achterliggende woningen is er aan de achterzijde geen inkijk. Zowel de voor- als de achtertuin is onderhoudsvriendelijk.

Slapen & baden
Op naar de eerste verdieping. Aan de overloop grenzen drie slaapkamers en een inloopkast. Het kleinste vertrek is ingericht als werk-/hobbykamer en heeft een vaste kast. Slaapkamer nummer twee is ruim. Deze bevindt zich aan de achterzijde en heeft een balkon. Het derde, aan de voorzijde gelegen slaapvertrek is het grootst. Vanuit deze beide kamers is de inloopkast ook rechtstreeks toegankelijk. De ruime badkamer is functioneel maar gedateerd. Er is een inloopdouche, een wastafel en een toilet. Ook de wasmachine en droger staan hier. “Met de badkamer kunnen we ons prima redden. Alles doet het. Maar ja, hij is niet meer van deze tijd.” Via een vaste trap bereik je de zolder. Deze heeft een uitzetdakraam en is in gebruik als bergruimte. Op sommige vergelijkbare huizen in de omgeving is een dakkapel geplaatst om een extra slaapkamer te realiseren.

En verder…
De voordeur en de schuurdeur zijn van hout. Verder zijn alle buitendeuren, kozijnen en ramen van kunststof, met op de benedenverdieping dubbelglas. “Dit huis heb ik me helemaal eigen gemaakt”, laat Robert weten. “Van tevoren stond ik er niet zo bij stil, maar dat je zó dicht bij het centrum zit is hartstikke makkelijk. Even snel naar de winkel om boodschappen te halen. Handig ook als er in het dorp iets is te doen. Dan is dit vaak het verzamelpunt voor onze vrienden.” De omgeving is redelijk rustig vindt het stel. “Niet vreselijk druk, wél levendig, mede omdat de basisschool vlakbij is. Maar daar houden wij wel van. De sfeer in de buurt is prima. Mensen zijn er voor elkaar als dat nodig is”, geeft Nienke aan. “Dit is gewoon een leuk huis. De eerste keer dat ik hier kwam voelde ik me er gelijk thuis. Maar nu zijn we samen toe aan een volgende stap.”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1962
- perceeloppervlakte 186 m²
- inhoud circa 384 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.