Uitterhoevestraat 18, Haaksbergen

Prijs
  • Prijs op aanvraag
  • Status: beschikbaar
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 568 m3
  • Woon opp.: 155 m2
  • Perceel opp.: 228 m2
Rondom
  • Schuur/berging: 1 aangebouwd steen
  • Garage: carport  geen garage 
  • Tuin: 228 m2
  • Hoofdtuin: 90 m2 , zuid
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: geschakelde 2-onder-1-kapwoning
  • Bouwjaar: 2003
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Dak: schilddak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 3
  • Kamers: 5
  • Slaapkamers: 4
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

Twee-onder-eenkapper met vier slaapkamers
Fijn ruim gezinshuis vlakbij het dorpshart

In 2003 werd een nieuwbouwproject ontwikkeld op het terrein waar ooit de EHCO-KLM confectiefabriek stond. Moderne huizen met veel ruimte, op steenworp afstand van het Haaksbergse dorpshart en van een basisschool. Willem en Christel lieten hun oog vallen op de twee-onder-eenkapper aan de Uitterhoevestraat 18. Het enige huis met een flinke uitbouw aan de achterzijde. Dé kans om een mooie woonkeuken te realiseren. “Dat mijn opa in het verleden de oprichter was van KLM Kleding, maakt deze plek voor ons een beetje speciaal”, onthult Willem.

Oprit, carport & aangebouwde stenen berging
Het huis heeft een eigen oprit met een carport. Van hieruit is de aangebouwde stenen (fietsen)berging bereikbaar. Achter de voordeur bevindt zich de hal met een keurige tijdloze toiletruimte met hangtoilet en fonteintje. Verder is hier een meter-/werkkast. Onder de hardhouten open trap is de garderobe ingericht. Via een deur met een glas-in-loodraam bereik je de living.

Living
De ruime en lichte L-vormige living is aan de straatzijde voorzien van een erker (met plafondspots). Hier is een knusse zithoek ingericht. In de strakke moderne schouw is een open houthaard met een glazen liftdeur ingebouwd. “Als je weg gaat schuif je eenvoudig de glasplaat naar beneden en er kan niets gebeuren met het vuur.” Richting achterzijde staat een XL eettafel. In de achtergevel bevinden zich dubbele openslaande tuindeuren die toegang geven tot het verharde terras en achterliggende tuin. Aangrenzend bevindt zich de royale open woonkeuken. Ergens halverwege is een deur die -handig binnendoor - toegang geeft tot de eerder genoemde stenen berging.

Woonkeuken
En dan nu de woonkeuken. “Daar hebben we veel plezier van. We zitten er vaak. En zeker toen de kinderen kleiner waren. Aan tafel konden ze heerlijk tekenen of knutselen.” De in U-vorm opgestelde modern landelijke keuken heeft lichte fronten met accenten in houtlook. Het werkblad is gemaakt van zwart gemêleerd graniet. Er is een vijfpits gas-op-glas kookplaat. Verder is er een super handige apothekerskast en zijn enkele bovenkastjes voorzien van melkglas. Via een openslaande deur is het terras bereikbaar. De woonkeuken is glasrijk en daardoor aangenaam licht. Overigens loopt dezelfde lichte vloer door van de hal naar de living en woonkeuken. En in al deze vertrekken ligt behaaglijke vloerverwarming.

Eerste verdieping & zolder
Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers. De aan de voorzijde gelegen ouderslaapkamer is ruim en heeft tv aansluiting. Ook beide kinderkamers zijn helemaal prima qua afmetingen. Aan de overloop grenst eveneens een keurige, ruime badkamer. Deze heeft een inloopdouche (voorzien van een glazen deur), een ligbad, een dubbele wastafel met badmeubel en inbouwspots, een hangtoilet en een designradiator. Op zolder kom je via een hardhouten open trap. Hier is een knusse vierde slaapkamer gerealiseerd. Deze heeft een Velux tuimeldakraam met een verduisteringsrolgordijn en externe zonwering. Verder is de zolder, die overigens een hoge nok heeft, in gebruik als opbergruimte. Ook de wasautomaat en de droger staan hier. “En je kunt hier fijn wasgoed ophangen dat niet geschikt is voor de droger.” Er is een separaat vertrek voor de cv ketel, met extra plek om spullen op te bergen.

Tenslotte
De woning is goed geïsoleerd en geheel voorzien van dubbelglas. Voor de warmwatervoorziening is een zonneboiler geïnstalleerd, met zonnecollectoren op het dak. “Dat was destijds standaard bij deze huizen en bevalt ons prima.” De voortuin is onderhoudsarm. Aan de achterzijde bevindt zich een leuke vrije tuin met veel groen. “Al vroeg in het voorjaar hebben we de zon in de achtertuin. Heel prettig!” Het houten tuinhuis dat hier staat doet dienst als bergruimte voor het tuingereedschap en andere buitenspullen. De drie kids die het gezin telt hebben het naar hun zin gehad in dit huis. “De basisschool aan de overzijde, dat was ideaal toen ze kleiner waren. Op het schoolplein zijn altijd kinderen om mee te spelen. En van hieruit is per fiets alles makkelijk bereikbaar. De sport. De middelbare school.”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 2003
- perceeloppervlakte 228 m²
- inhoud circa 568 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.