Sterrebosstraat 22, Haaksbergen

Prijs
 • Vraagprijs : Verkocht
 • Status: verkocht
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 326 m3
 • Woon opp.: 101 m2
Rondom
 • Schuur/berging: geen
 • Garage: garagebox  (1)
Appartement
 • Soort: galerijflat
 • Bouwjaar: 2009
 • Verdieping: 1
 • Woonlagen: 1
 • Open portiek: nee
Indeling
 • Verdiepingen: 1
 • Kamers: 3
 • Slaapkamers: 2
 • Badkamers: 1
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: goed
 • Onderhoud buiten: goed

In appartementencomplex De Brinckstaete
Ruim en luxe appartement (bijna) in het centrum

Dit ruime, hoogwaardig afgewerkte hoekappartement behoort tot appartementencomplex ‘De Brinckstaete’. Mooi gelegen pal tegen het Haaksbergse winkelhart, met warme bakker en supermarkt letterlijk om de hoek. Ook het busstation is in de buurt. Hoe makkelijk wil je het hebben? Tegelijkertijd ben je zó in het fraaie buitengebied.

Piekfijn & veilig
Complex ‘De Brinckstaete’ telt 16 appartementen en 4 penthouses. Het beschikt over zowel een lift als een trappenhuis en heeft overdekte galerijen. Meteen valt op dat de gemeenschappelijke ruimtes er piekfijn bij liggen. Daaraan hechten de bewoners zeer. Prioriteit heeft ook veilig wonen. Niemand loopt het pand zomaar binnen. Via een videoverbinding zie je vanuit je woonkamer wie er beneden aanbelt. Pas na het ontgrendelen van deur verschaf jij betreffend persoon toegang tot het complex. En dan is er nog een deurbel bij je eigen appartement. “Dit nieuwe systeem is net een jaar geleden geïnstalleerd. Werkt perfect!”, laten de huidige (en eerste) bewoners weten.

Perfecte ligging
Sterrebosstraat 22 bevindt zich op de eerste verdieping, op de hoek van de Sterrebosstraat en Jhr. Von Heijdenstraat. In 2012 streek het stel hier neer. Geboren en getogen in Haaksbergen verlangden ze na 21 jaar Neede terug naar ‘de oalde groond’. “We werden er niet jonger op en wilden het onszelf wat makkelijker maken. Het tuinwerk bij het vorige huis werd ons te zwaar. Geen tuin meer dus. Maar wel een groot en zonnig balkon. Een flinke garage, dat is ook fijn. En we wonen dicht bij de winkels. De ligging is perfect”, vervolgen ze. “Even naar beneden en je bent al bijna in de supermarkt. Ook het marktplein is nog geen vijf minuten lopen van hier. En aan het einde van de Klaashuisstraat, dáár aan de overkant, begint het platteland. Met iets verderop natuurgebieden als het Haaksbergerveen en Buurserzand. Prachtige fietstochten kun je van hieruit maken.”

Entree & corridor
Met de trap gaan we vanuit de centrale hal op de begane grond een etage hoger. Maar er is ook een lift, hoor. Na aanbellen zwaait de deur open. We komen in de hal. Hier is de keurige toiletruimte (hangtoilet, fonteintje), uitgevoerd in lichte tinten. Een deur verder vinden we de technische ruimte/werkkast. De cv-ketel en de unit van het centrale afzuigsysteem zijn hier ondergebracht. Verder is er opbergruimte. Nu gaan we de hoek om, de lange corridor in, waaraan twee slaapkamers, de badkamer en tenslotte de living/openkeuken grenzen. Eerst maar eens het woongedeelte. Daar kom je via een deur met roedeverdeling en glas.

Living & overdekt balkon
De aangenaam lichte living kun je zonder meer ruim noemen. Er is plek voor een gezellige zithoek én een lange eettafel. De buitenmuren zijn glasrijk en hebben twee kleine erkers. Eén ervan biedt een mooi uitzicht op de imposante, oeroude plataan die gespaard is gebleven en op het knooppunt van De Brink/Klaashuisstraat/Buurserstraat. “Daar is altijd wat te zien. En we houden van het groen van de boom.” Het overdekte balkon is royaal en belegd met zandkleurige (vorstbestendige) plavuizen. De borstwering bestaat uit veiligheidsglas, afgewerkt met privacy-folie. “Zonnig is het balkon ook. Heerlijk om hier de dag te beginnen met een kop koffie en een boterham.” Beide open zijden zijn voorzien van elektrische screens, op afstand bedienbaar. Dat zorgt voor beschutting tegen al te uitbundige zonneschijn, maar ook tegen frisse windvlagen. “Al vroeg in het seizoen kun je er fijn zitten.” Voor alle ramen van de living zitten overigens dezelfde screens.

Open keuken & bijkeuken
Dan de open keuken: een in landelijke stijl uitgevoerde hoekopstelling met veel werk- en opbergruimte. De (paneel)fronten zijn offwhite, het werkblad is gemaakt van graniet, een melange van grijs-, zwart-, wit- en terra-kleuren. Koken gebeurt op inductie. Vanuit de zithoek is het aanrecht aan het oog onttrokken. De keuken geeft toegang tot een inpandige, geheel betegelde bijkeuken met een schuifkastenwand en een werkblad. Hier zijn de wasmachine, droger, vaatwasser en vriezer ondergebracht.

Slapen & baden
Terug naar de lange gang. Gelijk rechts bevindt zich de écht ruime hoofdslaapkamer. Een deur verder is een wat kleinere tweede slaapkamer. Deze is ingericht als kastenkamer/werkkamer en heeft een royale, luxe schuifkastenwand. En dan is er nog plek voor een tweede kast en een bureau. Aan de overzijde is de ruime, geheel betegelde badkamer gelegen. Uitgevoerd in lichte kleuren heeft de badkamer een tijdloos karakter. Er is meer dan genoeg plek voor het ligbad, de inloopdouche met glazen deur en glaswand, de wastafel met kastenombouw en het hangtoilet.

Flinke garage
Tot dit appartement behoort een ruime garage, voorzien van een op afstand bedienbare elektrische kanteldeur. Heerlijk als klussen je hobby is. “Erg fijn dat er een werkbank kan staan. En dan kunnen ook de auto en de fietsen er nog makkelijk bij. Omdat de garage behoorlijk hoog is, hebben we er een vliering in gemaakt. Handig die extra opbergruimte. En wat ook prettig is: vanuit de garage kom je, via de overdekte galerij, altijd droog thuis, ook als het regent.”

Staat van onderhoud: uitstekend!
Dit appartement valt duidelijk in de categorie ‘uitstekend onderhouden’! Hal, keuken, woonkamer en beide slaapkamers zijn belegd met dezelfde pvc-vloer in houtlook. Op de binnenwanden van de slaapvertrekken is spuitwerk aangebracht, de living is behangen met glasweefsel. En uiteraard afgedekt met muurverf in rustige kleurencombinaties. Kozijnen en ramen zijn van hardhout en voorzien van speciaal HR++-glas, het zogeheten Schiphol-glas. Verkeersgeluiden van buiten dringen niet door in de woon- en slaapkamers. Verder draagt goede isolatie bij aan een behaaglijk leefklimaat. “De verwarming hebben we nauwelijks aan. Want het is een zonnig appartement en we zitten er lekker behaaglijk tussen. Onze energierekening is laag, ook het afgelopen jaar.” Niet onbelangrijk: qua ruimte is dit appartement geschikt voor mensen die gebruik maken van een rollator of rolstoel.

Tenslotte…
Het tot De Brinckstaete behorende terrein aan achterzijde is beveiligd middels een automatische slagboom, uitsluitend bedienbaar door de bewoners. Zo kom je met de auto bij de garageboxen. Met de fiets kun je lángs de slagboom. Het gebouw beschikt over een gemeenschappelijke fietsenstalling, uitsluitend toegankelijk voor bewoners. Datzelfde geldt voor de gezamenlijke containerruimte waar je het afval kwijt kunt. Bovendien is er een werkbank voor gemeenschappelijk gebruik (wel even aanmelden) en ligt er tuingereedschap. “Voor wie leuk vindt om het tuintje aan de voorzijde van het complex bij te houden.” Veel zaken, zoals onder meer schoonmaak, beveiliging, buitenschilderwerk en ander onderhoud worden geregeld via de Vereniging van Eigenaren.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 2009
- inhoud circa 326 m³
- energielabel A

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.