Steenbreek 23, Haaksbergen

Prijs
 • Vraagprijs : € 385.000,- k.k.
 • Status: beschikbaar
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 604 m3
 • Woon opp.: 150 m2
 • Perceel opp.: 253 m2
Rondom
 • Schuur/berging: 1 vrijstaand hout
 • Garage: aangebouwd steen  (1)
 • Tuin: 253 m2
 • Hoofdtuin: 90 m2 , zuidwest
Bouw
 • Soort: eengezinswoning
 • Type: 2-onder-1-kapwoning
 • Bouwjaar: 2007
 • Bouwvorm: bestaande bouw
 • Isolatie: volledig geïsoleerd
 • Dak: zadeldak
 • Materiaal: pannen
Indeling
 • Verdiepingen: 3
 • Kamers: 6
 • Slaapkamers: 5
 • Badkamers: 1
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: goed
 • Onderhoud buiten: goed

Ruimte en privacy, rustige ligging
Comfortabele helft van een dubbel in de Hassinkbrink

Deze helft van een dubbel bestond alleen nog maar op papier toen Ruud in 2006 besloot dat hij de eerste bewoner zou worden. De bouwstijl en de ruimte van het huis stonden hem aan. Net als de wijk Hassinkbrink: ruim van opzet en veel groen. “Alle mogelijke opties voor dit huis heb ik er toen meteen bij genomen. Want dat doe je later niet meer”, zegt hij. Aan de vooravond van een nieuwe stap in zijn leven kijkt hij terug op bijna veertien jaar woonplezier. “Hier woon je in een gezellige, jonge buurt. Kinderrijk ook. Bovendien is de Steenbreek een rustige straat. En toch zit je zo op de ringweg. Ik ben harstikke snel in Hengelo, waar mijn bedrijf is gevestigd. En als supporter van FC Twente vind ik het erg handig dat de aansluiting op de N18 vlakbij is.”

Vriendelijk
De erker en het creatieve metselwerk geven de woning een vriendelijke en speelse ‘smoel’. De onderhoudsarme voortuin heeft strakke vormen. Via de eigen oprit kom je bij de voordeur. Maar Ruud verwelkomt je vanuit de ruime aangebouwde stenen garage. Geen garagedeuren, maar een leuke gevel met een loopdeur, een raam en een smalle van inbouwspots voorziene overkapping. “De garage gebruik ik puur als berging. Vandaar.” Een robuuste brandwerende deur geeft, handig binnendoor, toegang tot het woongedeelte.

Keuken
Een ruime halfopen keuken bevindt zich aan de straatzijde. “Dat was een bewuste keuze, want ik leef zo’n beetje in de keuken. ’s Ochtends vroeg zit ik op mijn vaste stek de werkdag voor te bereiden. Door de erker zie je steeds mensen voorbij komen. Even een hand opsteken. Pas als ik ’s avonds de laptop afsluit, ga achter in de woonkamer zitten”, onthult Ruud. De strak-moderne hoogglanskeuken is uitgevoerd in wit met rvs grepen. Zowel het werkblad als de wanden zijn van zwart graniet. Er is een vijfpits gaskookplaat, dat is inclusief wokbrander. Dankzij de erker is het er aangenaam licht. Door de situering van de huizen aan de overzijde is er nauwelijks inkijk.

Living & achtertuin
Aan de achterzijde, tuingericht dus, is de living gelegen. Een ruim vertrek, omdat de achtergevel destijds 1.20 meter is uitgebouwd. Net als de keuken en hal heeft de living behaaglijke vloerverwarming. Overigens zijn deze drie vertrekken (evenals de toiletruimte en garage) belegd met dezelfde antracietkleurige plavuizen. Verder heeft de living een grote vaste (trap)kast waarin je heel wat spullen kwijt kunt. Via een openslaande buitendeur stap je het van een elektrisch zonnescherm voorziene terras op. Hier liggen XL donkergrijze betontegels. Deze komen terug in de aangrenzende tuin in de vorm van stapstenen. De beschutte achtertuin heeft strakke vormen en is grotendeels verhard met tegels, omringd door grof split. Centraal gelegen is een perk met eigentijdse beplanting. Tegen de achtererfscheiding staan leilindes. Op afstand bedienbare tuinverlichting zorgt voor extra sfeer. “Op het terras kun je echt super vrij zitten genieten van de tuin. En deze vraagt nauwelijks onderhoud. Daar heb ik niet eens tijd voor…” Overigens staat achterin een houten tuinhuis dat dienst doet als berging. “Nee, er is geen achterom. Die mis ik ook niet. Zónder geeft me een veilig gevoel. En met de afvalcontainers kun je zó door de garage.”

Hal & garage
Nu we het toch over de garage hebben… Deze is opgetrokken in spouw en geheel geïsoleerd. Er ligt dezelfde plavuizenvloer als op de rest van de begane grond (maar dan zónder vloerverwarming). Ook is er een uitstortgootsteen en een achteruitgang richting tuin. “Eventueel zou je hier een slaapkamer en badkamer kunnen realiseren, een praktijkruimte of een kantoor.” Eén stukje begane grond hebben we nog niet gehad: de hal. Hier is een moderne toiletruimte, uitgevoerd in dezelfde stijl als de badkamer boven. Ook voor de garderobe is plek. En dan nu de trap op naar de eerste verdieping.

Slapen & baden
Aan de overloop grenzen drie lichte slaapkamers. De kleinste ervan is zeker niet krap en in gebruik als werkkamer. Slaapkamer nummer twee, eveneens gelegen aan achterzijde, is ruim. De ouderkamer aan de voorzijde is het grootst. Deze heeft een luxe kastenwand met schuifdeuren en spotjes. Dan de eigentijdse en tegelijk tijdloze badkamer, uitgevoerd in pergamon en zwart. Er is een inloopdouche met glazen deur, een ligbad, een extra brede wastafel met badmeubel en een zwevend toilet. Op de vloer liggen weer dezelfde antracietkleurige plavuizen als beneden. De badkamer heeft inbouwspots, vloerverwarming en mechanische afzuiging. Op zolder kom je via een vaste trap. Hier bevinden zich twee ruime, identieke slaapkamers, in een soort en suite constructie. “Hier hebben mijn dochters geslapen. Ze wilden graag bij elkaar zijn, maar ook een privéplekje hebben. Met dubbele schuifdeuren ertussen is dat opgelost.” Beide kamers hebben een Velux tuimeldakraam met een verduisterend rolgordijn. Verder is er een behoorlijk groot voorportaal, met extra opbergruimte achter de knieschotten. Hier is een wasmachineaansluiting. Naast de cv-ketel is op zolder een zonneboiler geïnstalleerd. Overigens zijn de twee hoogste verdiepingen belegd met vloerbedekking.

Niet te vergeten…
De gehele woning is voorzien van isolerende beglazing. Beweegbare ramen hebben een draaikiepconstructie. Verschillende kozijnen hebben geïntegreerde ventilatieroosters. Dankzij een hoge isolatiewaarde heerst er een behaaglijk leefklimaat. Door middel van thermostaatknoppen zijn alle radiatoren afzonderlijk te bedienen. In de keuken, living en alle slaapkamers is een tv-aansluiting aanwezig. Ook dimbare inbouwspots bevinden zich door het hele huis. Alle binnenwanden hebben een spackspuit-afwerking. Verder is er een inbraakalarm met cameraregistratie en zijn koolmonoxide-melders aangebracht. Alles in dit huis is prima voor elkaar. In principe kunnen de volgende bewoners er zó in. En wie gecharmeerd is van de met smaak uitgezochte inboedel: ook deze is ter overname…

Bijzonderheden:
- bouwjaar 2007
- perceeloppervlakte 253 m²
- inhoud circa 604 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.