Spoelsterstraat 16, Haaksbergen

Prijs
  • Prijs op aanvraag
  • Status: beschikbaar
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 496 m3
  • Woon opp.: 145 m2
  • Perceel opp.: 293 m2
Rondom
  • Schuur/berging: geen
  • Garage: vrijstaand steen  (1)
  • Tuin: 293 m2
  • Hoofdtuin: 144 m2 , oost
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: 2-onder-1-kapwoning
  • Bouwjaar: 1968
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: dakisolatie, muurisolatie, dubbel glas
  • Dak: zadeldak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 3
  • Kamers: 4
  • Slaapkamers: 3
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

Royale living en open keuken
Helft van een dubbel vlakbij het centrum én het buitengebied

In 2006 zijn ze hier neergestreken, met z’n tweetjes. Niet ver van het huis waar Jeroen zijn jeugd heeft doorgebracht. “Je woont hier heel dicht bij het centrum van Haaksbergen. Daar lopen we vlot heen met de wandelwagen. De andere kant op ben je zó in het buitengebied en het Scholtenhagenpark, met de kinderboerderij en sportvelden. Ideaal ook om van huis uit te gaan hardlopen”, weet hij. “En met de auto kun je snel via de ontsluitingsweg alle richtingen op.” Wat het stel ook aantrok was de ruime stenen garage. “Toen hadden we nog ieder een motor. Een flinke schuur was dus een belangrijke eis”, vult Corine aan. Ook de ‘smoel’ van de woning telde mee. “Het balkon geeft het huis net even een andere uitstraling dan doorsnee. Verder is het is een prettig licht huis.”

Veel werk verzet
Vóór ze er gingen wonen, maar ook daarna is er heel wat werk verzet. Veel ervan is niet zo zichtbaar, maar doet er wel toe. Zoals onder meer het isoleren van alle platte daken en de spouwmuren van het woonhuis. Het huis is voorzien van nieuwe dakpannen, er is een kunststof dakkapel geplaatst en de zolder is geïsoleerd. Het plafond in de woonkamer en de kinderkamers is gestuukt. Verder is de begane grondvloer gerenoveerd, terwijl in de kruipruimte isolerende bodemfolie is aangebracht. Kozijnen boven zijn vervangen door houten exemplaren met draaikiepconstructie. De eigen oprit is gerenoveerd, waarbij ook een parkeerplaats is aangelegd. Wat je wel ziet is de bijkeuken aan de achterzijde. “Toen we dit huis kochten kwam je gelijk van buiten de woonkamer binnen. Niet zo handig vonden wij. Vandaar dat we een bijkeuken hebben gebouwd.”

Hal
Wie aanbelt bij Spoelsterstraat 16 staat overdekt. Achter de voordeur (met ‘retro’ raampartij) bevindt zich de hal. De eigentijdse toiletruimte heeft een hangtoilet, een urinoir en een rvs spoelbak met zwart meubel. De hal is belegd met antracietkleurige plavuizen, op de wanden is glasweefsel aangebracht. Verder is er een bijzondere designradiator. De hal geeft toegang tot een verdiepte kelderkast. Via een paneeldeur met glas loop je de open keuken binnen.

Open keuken & living
De open keuken bestaat uit een flink kookeiland met een gas-op-glaskookplaat. De spoelbak is uitgerust met een multifunctionele kraan. Er is voldoende opbergruimte in de vorm van lades en kasten, geïntegreerd in het eiland. De keuken is uitgevoerd in strak moderne stijl, met lichte fronten, een zwart gemêleerd werkblad en rvs details. Aangrenzend bevindt zich een royale living, type doorzon. Deze is ontstaan dankzij de flinke uitbouw van de achtergevel. In de living ligt een eikenhouten vloer. Aan de achterzijde staat een XL eettafel. De aanbouw is voorzien van een lichtkoepel. Dubbele openslaande deuren geven toegang tot het van een elektrisch zonnescherm voorziene terras. “Mensen die hier komen zijn vaak erg verrast door de ruimte. De kinderen kunnen volop spelen in de woonkamer. Als ze willen kunnen ze hier een tentje opzetten.” Via de geheel betegelde bijkeuken (met wasmachine-aansluiting) loop je de tuin in.

Achtertuin, garage & kantoorruimte
De geheel omsloten vrije achtertuin is deels verhard in een mooie combinatie van bruinrode gebakken klinkers en XL zwarte basalttegels. Er is een strakke vijver aangelegd, veilig afgedekt voor de kids. De tuin heeft wat speelse niveauverschillen en groene plantvakken. Een moerbei is gesnoeid in de vorm van een (natuurlijke) parasol. Over de volle breedte van de kavel staat een grote stenen schuur, deels garage, deels kantoorruimte. Door middel van tien zonnepanelen wordt het platte dak ingezet voor het opwekken van groene energie. De ruime garage heeft dubbele openslaande deuren en is verbonden met een hobbyruimte. De separate, geheel geïsoleerde kantoorruimte is belegd met XL antracietkleurige plavuizen. De glasrijke gevel biedt zicht over de tuin. De dubbele openslaande tuindeuren staan ’s zomers open. “Het kantoor is ook heerlijk om samen te relaxen na werktijd en te genieten van de tuin. Barbecue erbij…” Verder is er een achterom in de vorm van een afsluitbare houten poort. “Het is een fijne tuin waar je al vroeg in het jaar een zonnig plekje hebt om te zitten.”

Eerste verdieping & zolder
Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers, belegd met hetzelfde laminaat. Twee ervan hebben een vaste kast. De aan de voorzijde gelegen ouderkamer is het grootst. Via dubbele draaikiepdeuren stap je het balkon op. Aan de achterzijde bevinden zich de twee kinderkamers. Eén ervan kun je gerust ruim noemen. Nummer twee is wat kleiner, maar zeker niet té. Aan de overloop grenst een separate toiletruimte. En een nette badkamer met een ligbad en een wastafel. Voor beide vertrekken geldt: ze zijn functioneel (alles doet het), maar niet meer helemaal bij de tijd. Via een vaste trap beland je op de zolder. Deze is geïsoleerd en afgetimmerd. Dankzij de grote kunststof dakkapel is er veel ruimte. De zolder is zeg maar voorbereid op het realiseren van een extra kamer. Ook de wasmachine en de droger staan op de hoogste verdieping.

En dan nog even dit…
Het gehele huis is voorzien van dubbelglas. Alle slaapkamerramen op de eerste verdieping en het grote voorraam beneden hebben elektrische screens. Overigens is het huis uitgerust met een hightech domotica-systeem waarop de verlichting, screens en verwarming zijn aangesloten. “Voor de liefhebber is dat ter overname”, laat Jeroen weten. “Dit is echt een prima plek om te wonen. Anders hadden we het hier geen veertien jaar volgehouden! Maar we zijn nu toe aan een volgende stap.”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1968
- perceeloppervlakte 293 m²
- inhoud circa 496 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.