Sonderenstraat 4 A, Haaksbergen

Prijs
 • Vraagprijs : Verkocht
 • Status: verkocht
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 405 m3
 • Woon opp.: 114 m2
Rondom
 • Schuur/berging: 1 inpandig
 • Garage: souterrain  (1)
Appartement
 • Soort: bovenwoning
 • Bouwjaar: 2008
 • Verdieping: 1
 • Woonlagen: 3
 • Open portiek: nee
Indeling
 • Verdiepingen: 1
 • Kamers: 3
 • Slaapkamers: 2
 • Badkamers: 1
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: goed tot uitstekend
 • Onderhoud buiten: goed tot uitstekend

Vlakbij het centrum én het buitengebied
Comfortabel appartement in D’n Wildenborgh

Het in 2009 gebouwde complex D’n Wildenborgh bestaat uit 15 fraaie appartementen. Het is gelegen op de hoek Eibergsestraat/Sonderenstraat. Met het Haaksbergse centrum op loopafstand en het buitengebied om de hoek. Stijlvol, comfortabel, hoogwaardig afgewerkt, dat zijn de kernbegrippen. De gezamenlijke ruimtes als trappenhuis, lift, parkeerkelder en tuin worden prima onderhouden. En dat is precies zoals de bewoners (55-plussers) ‘t graag zien. Ook aan ‘veilig wonen’ is gedacht. Dankzij domotica kun je zien wie aanbelt en vervolgens de algemene toegangsdeur al dan niet openen. En dan is er nog de eigen voordeur met bel en spionnetje.

Speciale reden
Huisnummer 4A is gelegen op de begane grond van D’n Wildenborgh. De huidige bewoner kocht het destijds met een speciale reden. Hij werkt namelijk als dierenarts in Haaksbergen, maar woont in Winterswijk. Tijdens zijn avond-, nacht- en weekenddiensten maakte hij gebruik van dit appartement. “Als er hulp wordt gevraagd moet je snel ter plekke zijn. Ondertussen zat ik hier wat te werken. En ik kon hier douchen en slapen. In die zin is dit appartement nauwelijks echt bewoond geweest”, legt hij uit. “Thuis ben ik in Winterswijk op onze boerderij.”

Levendig en toch rustig
Spijt van zijn aankoop destijds heeft hij absoluut niet. “Dit appartement is ingericht op een comfortabel leven. Omdat ik toen al wist dat dit geen blijvertje zou zijn, heb ik gekozen voor een neutrale invulling van keuken, toiletruimte en badkamer. Bewust ook wilde ik dit op de Sonderenstraat gerichte appartement. Want hier komt weinig autoverkeer. Wel is het een komen en gaan van fietsers en wandelaars. Deze straat ligt namelijk op de route naar het Scholtenhagenpark en verderop de watermolen en Het Lankheet. Mensen lopen langs om hun hond uit te laten, ze maken een fietstocht of gaan sporten. Wat beweging voor de deur, dat maakt het leuk en levendig. Terwijl het hier qua geluid rustig is.” Ook de riante parkeerkelder met één eigen parkeerplek is hem uitstekend bevallen. Deze is bereikbaar vanaf de Sonderenstraat, via een op afstand bedienbare roldeur en een aparte loopdeur. “Als dierenarts is het wel zo fijn wanneer je auto veilig binnen staat. Bovendien hoef je nooit te krabben als het vriest. En de schuine oprit is verwarmd. Als je wordt opgeroepen kun je zó weg.” De eigen parkeerplek heeft veel inrijdruimte. Pal ernaast bevindt zich een ruime eigen berging. “Dat is ideaal!”

Living & open keuken
We gaan er vanuit dat de volgende eigenaar er wel echt gaat wonen. Deze treft een strak en behaaglijk appartement aan, dat van vele gemakken is voorzien. Op de berging, badkamer en toiletruimte na ligt in alle vertrekken een laminaatvloer. De hal geeft toegang tot de ruime living en de open keuken. Aan de glasrijke straatzijde zitten Franse balkons en een draaikiepdeur. Een schuifpui (met plisséhor) aan de zijkant geeft toegang tot een royaal overdekt terras. “Dat heeft de hele ochtend zon, tot ’s middags een uur of twee.” Dan de open keuken: dankzij een creatief muurtje is het aanrechtblad vanuit de zithoek aan het oog onttrokken. De modern-landelijke keuken, een hoekopstelling, heeft witte fronten en een zwart werkblad uit natuursteen. Koken gebeurt op gas. Verder is er een vaatwasser en een combi-oven.

Toiletruimte, inpandige berging & badkamer
Terug naar de hal: rechtsom gaat deze over in een corridor, waaraan de overige vertrekken grenzen. Zoals de toiletruimte met hangtoilet en fonteintje, uitgevoerd in wit en antraciet. Aan dezelfde kant bevindt zich een inpandige berging/bijkeuken. Hier is de wasmachineaansluiting en is de cv-ketel geïnstalleerd. Nog een deur verder kom je in de van vloerverwarming voorziene badkamer. Deze is eigentijds en tegelijk tijdloos uitgevoerd, in dezelfde stijl als de eerder genoemde toiletruimte. Er is een ligbad, een inloopdouche met glazen deur, een dubbele wastafel en een hangtoilet.

Slapen
Het appartement telt twee slaapkamers, beide aan de voorzijde gelegen. Opengaande ramen zijn voorzien van horren. De eerste kamer is ruim en heeft een nis voor eventueel een inbouwkast. Een draaikiepdeur komt uit op het balkon. Slaapkamer nummer twee is wat kleiner, maar prima qua afmetingen.

Tenslotte
Kozijnen en (draaikiep)ramen zijn van onderhoudsarm gemoffeld aluminium. Overal zit isolerend glas. “Het is een comfortabel appartement. En geluiddicht: je hoort niets van elkaar. Vijftien appartementen is wat mij betreft nét mooi. Dan verdwijn je niet zo in de anonimiteit. De onderlinge sfeer is vriendelijk. En we hebben natuurlijk een VvE.”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 2008/2009
- woonoppervlakte 114 m²
- inhoud circa 405 m³
- energielabel A

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.