Sonderenstraat 37, Haaksbergen

Prijs
 • Vraagprijs : Verkocht
 • Status: verkocht
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 221 m3
 • Woon opp.: 74 m2
Rondom
 • Schuur/berging: 1 inpandig
 • Garage: parkeerplaats 
Appartement
 • Soort: galerijflat
 • Bouwjaar: 1998
 • Verdieping: 2
 • Woonlagen: 3
 • Open portiek: nee
Indeling
 • Verdiepingen: 1
 • Kamers: 3
 • Slaapkamers: 2
 • Badkamers: 1
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: goed
 • Onderhoud buiten: goed

Vlakbij de winkels én het buitengebied
Fraai gelegen appartement in De Broeckhuysgaerde

Wooncomplex ‘De Broeckhuysgaerde’ (1998) bestaat uit twee woonlagen met elk zeven appartementen. Op de derde woonlaag bevinden zich twee penthouses. Winkels zijn op loopafstand en het buitengebied is vlakbij.

Een groene entree
Op het plein aan de voorzijde van De Broekhuysgaerde kunnen bezoekers hun auto parkeren. De hoofdingang van het complex wordt geflankeerd door een prachtige tuin. Niet iedereen komt het complex zomaar binnen… Aanbellen, melden via de intercom en pas dan krijg je toegang tot de ruime gemeenschappelijke hal met zowel een lift als een trappenhuis. Vanuit deze hal kun je twee kanten op. Links naar de parkeerkelder, rechts naar de kelder met een fietsenstalling en ruime bergingen. Wij pakken de lift naar de tweede etage. Via de keurige overdekte galerij sta je al gauw aan de bel van huisnummer 37.

Woonkamer, open keuken & balkon
Achter de ‘voordeur’ is een corridor gelegen waaraan alle vertrekken grenzen. Eerst maar eens rechtdoor, naar de living. Wat meteen opvalt is de speelse indeling en de mooie lichtinval van de woonkamer en aangrenzende open keuken. Er is een brede schuifpui (met plisséhordeur) die toegang geeft tot het ruime balkon. Hier kun je behoorlijk vrij zitten, terwijl je geniet van het mooie uitzicht op de tuin, de kerk aan de overzijde (aan de eredienst onttrokken) en de Sonderenstraat. Het met kunstgras belegde balkon is voorzien van een flink elektrisch terrasscherm. De open keuken (de oorspronkelijke uit 1998) is keurig onderhouden. Deze heeft lichte fronten, een grijs gemêleerd werkblad en veel werk- en opbergruimte. Er wordt gekookt op inductie. Overigens is vanuit het zitgedeelte het keukenaanrecht aan het oog onttrokken.

Slapen, baden & meer
Terug naar de corridor. Hieraan grenzen twee slaapkamers, een badkamer, meterkast, gastentoilet en inpandige berging/wasruimte. De hoofdslaapkamer is ruim, de logeerkamer is wat kleiner, maar heeft prima afmetingen. De keurige, in neutrale tinten uitgevoerde badkamer (wit sanitair), heeft een ligbad, doucheruimte, wastafel met badmeubel en hangtoilet. Verder is er een apart gastentoilet (hangtoilet en fonteintje) bereikbaar vanuit de corridor. Dan is er een inpandige ‘bijkeuken’. Hier bevinden zich de wasmachine, de droger en de cv-ketel. Verder is dit handige vertrek in gebruik als opslagruimte. Ook in de meterkast is plek voor het opbergen van spullen.

Parkeerkelder, berging & fietsenstalling
Het wooncomplex is geheel onderkelderd en opgedeeld in twee gescheiden vleugels. Zoals gemeld zijn beide kelders– via een automatische deur - toegankelijk vanuit de gemeenschappelijke hal. Vanaf de buitenkant hebben ze elk een aparte ingang. Eerst een kijkje in de parkeergarage voor auto’s. Er is een fijne, brede toegang (Sonderenstraat) met een op afstand bedienbare elektrische roldeur. Tot Sonderenstraat 37 behoort één ruime parkeerplek. In de andere vleugel bevinden zich de verrassend ruime bergingen, één per woning. Verder is er een royaal gedeelte waar de fietsen kunnen staan, keurig op een rij. Dubbele openslaande deuren geven toegang tot een hellingbaan met een geleidelijk verloop.

Tenslotte…
Het gehele complex is voorzien van aluminium kozijnen met draaikiepramen en isolerend glas. In de markante, met hout beklede ‘toren’ bevindt zich het trappenhuis. De energierekening voor dit appartement is laag. Als ’s winters de zon schijnt is het al zo behaaglijk dat je nauwelijks hoeft te stoken. Aan de achterzijde van De Broeckhuysgaerde is een groot gemeenschappelijk grasveld. Hier wordt elke zomer een tuinfeest gehouden voor alle bewoners. Want de sfeer in het wooncomplex is prima. Verder is deze locatie een uitstekende uitvalsbasis voor winkelen, fiets- en wandeltochten. Steek je even verderop de straat over, dan ben je al in het Scholtenhagenpark. Heel geschikt voor een (klein of iets groter) ommetje. Vervolgens beland je in het fraaie gebied van de watermolen en landgoed Het Lankheet. Overigens worden op termijn de woningen aan de nabijgelegen straat ’t Kempke gesloopt. Ze maken plaats voor een nieuwbouwproject, met onder meer rijwoningen en een hofje.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 1998
- Woonoppervlakte 74 m²
- Inhoud circa 221 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.