Peddemors 26, Haaksbergen

Prijs
 • Prijs op aanvraag
 • Status: beschikbaar
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 421 m3
 • Woon opp.: 88 m2
 • Perceel opp.: 203 m2
Rondom
 • Schuur/berging: 1 aangebouwd steen
 • Garage: aangebouwd steen  (1)
 • Tuin: 203 m2
 • Hoofdtuin: 24 m2 , noordoost
Bouw
 • Soort: eengezinswoning
 • Type: 2-onder-1-kapwoning
 • Bouwjaar: 1966
 • Bouwvorm: bestaande bouw
 • Dak: zadeldak
 • Materiaal: pannen
Indeling
 • Verdiepingen: 4
 • Kamers: 4
 • Slaapkamers: 3
 • Badkamers: 1
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: goed
 • Onderhoud buiten: goed

Mooi gelegen, uitstekend onderhouden
Helft van een dubbel vlakbij het dorpshart

Deze helft van dubbel, gebouwd in 1966, bevindt zich in een rustige omgeving en toch vlakbij het Haaksbergse dorpshart. Als pasgetrouwd stel namen Jeroens ouders hun intrek in deze toen gloednieuwe woning. Degelijk gebouwd door het aannemersbedrijf waar haar vader werkte. Ze waren trots op hun huis en hebben er al die jaren uitstekend voor gezorgd. En met veel plezier gewoond. Tot het laatst toe, precies zoals ze zich wensten.

Spic & span
‘Spic en span’ dat was wel de lijfspreuk van de bewoners. En dat zie je terug in en om het huis. Méér dan keurig onderhouden en gezellig ingericht. Begin jaren zeventig is het huis aan de achterzijde uitgebouwd. Dat leverde een grotere keuken op en een bijkeuken. Ook is er een stenen garage gebouwd en een (afsluitbare) carport. In 2016 is een nieuwe keuken geplaatst en zijn de toiletruimte en de badkamer volledig gemoderniseerd.

Hal, kelder & keuken
We beginnen in de hal. De toiletruimte (2016) is uitgevoerd in pergamon en een lichte zandkleur. Hedendaags en tegelijk tijdloos. Er is een wandcloset. Verderop in de hal is de deur naar de heerlijk koele kelder. In het voorste gedeelte kun je rechtop staan. De keldervloer is betegeld. Een deur met glas-in-lood geeft vanuit de hal toegang tot de keuken. Een groot raam zorgt voor ruimschoots daglicht. De moderne keuken (landelijke stijl) heeft lichte fronten en een gemêleerd werkblad. Er wordt gekookt op gas. En verder is er voldoende werk- en opbergruimte. Woonkeuken is misschien net iets te veel gezegd. Maar er is ruim plek voor een eettafel. Nu naar de living, ook weer via een deur met glas-in-lood.

Living
De vrij ruime living, type doorzon, is aangenaam licht. Er is een strakke natuurstenen schouw. De ingebouwde houthaard is voorzien van een ventilator die voor snelle opwarming zorgt. “De haard heeft altijd gebrand als een tierelier”, weet zoon Jeroen. Zowel voor de grote ramen in de voor- en achtergevel als het zijraam (alles dubbelglas) zitten (deels elektrische) rolluiken. Door de situering van de omringende huizen is er nauwelijks inkijk. Het plafond is afgewerkt met een sierlijst. Ook de vensterbanken zijn van een lichte natuursteen.

Bijkeuken, garage & carport
Terug naar de keuken en vervolgens naar de aangrenzende bijkeuken. Hier staan de wasmachine en de droger. Ook de cv-ketel is hier geïnstalleerd. De wanden zijn betegeld. En verder is er veel vaste kastruimte. “Je zult zien dat alle ruimte in dit huis optimaal is benut.” Een openslaande deur geeft toegang tot de achtertuin. De aangebouwde stenen garage (achterin de tuin) heeft dubbele openslaande deuren en een lichtkoepel. Het plafond is keurig afgetimmerd met lichte schroten. De vloer is belegd met plavuizen en er is een afvoerputje. Lange tijd was de garage in gebruik als (fietsen)berging en klusruimte. Aan de achterzijde is een apart gedeelte voor de opslag van het tuingereedschap. “En daarvoor was dat altijd mijn kippenhok…” Achter de woning is het perceel, op een kleine border na, geheel bestraat. “Daar zaten mijn ouders vaak.” Opzij van het huis is een royale carport gebouwd, aan de straatzijde afsluitbaar door middel van een elektrisch rolluik. Het schrotenplafond is voorzien van inbouwspots. Prima ruimte om de was te drogen. “En om een feestje te houden”, weet Jeroen. “Bij twijfelachtig weer gingen we onder de carport zitten. Rolluik dicht, spots aan. Dat ging altijd prima”, lacht hij. Overigens zijn de boeien van de aanbouw, garage en carport van weersbestendige trespa. De dakbedekking van de aanbouw (keuken/bijkeuken) is recentelijk vernieuwd.

Slapen & baden
Nu naar de eerste verdieping. Aan de grote overloop grenzen drie slaapkamers, een badkamer en een vaste kast. De ouderkamer aan de voorzijde is het grootst en heeft een vaste kast. Kamer nummer twee is eveneens ruim. Ook hier een vaste kast en bovendien een balkon. De derde kamer is wat kleiner, maar beslist niet té. Overigens zijn alle slaapvertrekken voorzien van rolluiken en de plafonds zijn afgewerkt met een sierlijst. De van vloerverwarming voorziene badkamer (2016) is uitgevoerd in dezelfde stijl als de toiletruimte beneden: neutraal, maar wel eigentijds. Er is een inloopdouche met glazen wand en een wastafel met badmeubel. Ook voor het (opengaande) badkamerraam zit een rolluik. Via een luik met vlizotrap op de overloop is de redelijk ruime zolder (hoge nok) bereikbaar. Het dak is aan de binnenzijde geïsoleerd. Twee ramen laten daglicht binnen. Bij de buren - de andere helft van deze twee-onder-eenkapper – is een dakkapel geplaatst en een vaste trap naar de zolder gemaakt. Deze ingreep heeft een mooie extra kamer opgeleverd.

Tenslotte…
Tot Peddemors 26 behoort een ruime eigen oprit. Verder is er een bescheiden voortuin, met gazon en plantperken. Over de buurt niets dan lof. “Mijn ouders voelden zich hier helemaal thuis. Niet voor niets wilden ze graag blijven wonen. Maar ook zelf heb ik fijne herinneringen aan deze buurt. Het is er rustig. Sommige mensen wonen er al jarenlang. Maar ondertussen zijn er ook wat jongere bewoners bijgekomen. Het is een mix van allerlei leeftijden.” Zoals gemeld is het Haaksbergse winkelcentrum vlakbij. Binnen enkele fietsminuten ben je er, en lopend in nog geen tien minuten. Een basisschool is op veilige loopafstand gelegen. Datzelfde geldt voor een speelveld.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1966
- perceeloppervlakte 203 m²
- inhoud circa 421 m³
- energielabel F

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.