Nachtegaalstraat 96, Haaksbergen

Prijs
  • Vraagprijs : € 279.000,- k.k.
  • Status: beschikbaar
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 655 m3
  • Woon opp.: 183 m2
  • Perceel opp.: 294 m2
Rondom
  • Schuur/berging: 1 aangebouwd steen
  • Garage: geen garage 
  • Tuin: 294 m2
  • Hoofdtuin: 80 m2 , oost
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: 2-onder-1-kapwoning
  • Bouwjaar: 1969
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas
  • Dak: zadeldak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 3
  • Kamers: 7
  • Slaapkamers: 5
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

Met praktijk-/kantoorruimte
Ruime helft van een dubbel in de Veldmaat

Meteen bij aankomst valt de leuke erker op en de speels aangelegde voortuin. Dit project is samen met de buren gerealiseerd. Achter de hardhouten voordeur is de hal gelegen. Hier is een keurige toiletruimte (met zwevend toilet, fonteintje en verwarming). Dezelfde neutrale vloertegels lopen door van de hal naar de living en de keuken. De Z-vormige living is ruim en heeft een in een lichte tint geschilderd balkenplafond. De zithoek bevindt zich aan de voorzijde, waar de erker voor extra ruimte zorgt. De erker bevat warmte-werend glas. Radiatoren zijn weggewerkt achter een houten betimmering in kersenfineer. Extra daglicht komt binnen via een raam in de zijgevel. Dit is vanwege de privacy – vlakbij is namelijk de ingang naar de praktijkruimte – voorzien van ‘gezandstraalde’ raamfolie. Verder is er een wandmeubel-op-maat. Aan de achterzijde, nabij de halfopen keuken, bevindt zich het eetgedeelte. In de glasrijke achtergevel is een schuifpui geplaatst, die toegang geeft tot het terras en achtergelegen tuin.

Keuken & achtertuin
De keuken, uitgevoerd in lichte tinten, is niet meer up-to-date. Alle apparatuur is door de jaren heen vervangen en functioneert prima. Zoals de extra brede keramische kookplaat en de oven en ingebouwde magnetron. Via een openslaande deur stap je achtertuin in, waar groene vingers hun werk hebben gedaan. Het van een zonnescherm voorziene, tegen de achtergevel gelegen terras is verhard met oude waalklinkers. Verder slingert zich een ‘waaltjespad’ tussen de bloemperken door naar achteren. Bijzonder is een rijtje zuilvormige appelbomen waarvan de vruchten (met roze vruchtvlees) prima smaken. Achter tegen de erfscheiding is een stenen berging gebouwd. Daar staan de wasmachine en de droger.

Praktijkruimte
Tot deze ruime helft van een dubbel behoort een aangebouwde stenen praktijk-/kantoorruimte die voor meerdere doeleinden kan worden gebruikt. Voor de bewoners is deze handig vanuit de tuin bereikbaar. Het (inmiddels leegstaande) gebouw heeft – via de oprit - een aparte ingang voor bezoekers. Het is tot nu toe altijd gebruikt voor zorgdienstverlening. Dit kwam de huidige bewoners destijds helemaal van pas. “Maar je zou er ook een andere bestemming aan kunnen geven. Bijvoorbeeld kantoor. Of je maakt er een aanleunwoning van. Het gebouw heeft een eigen stroomgroep en cv-installatie.” Er is een tochtportaal en vervolgens kom je in de wachtruimte. Hier is eveneens een toiletruimte. Verder is er een receptie/balie met aangrenzend een bescheiden archiefruimte/kantoor en een ruime behandelkamer.

Slapen, baden & zolder
Op de eerste verdieping zijn vier slaapkamers gelegen. Drie ervan kun je gerust ruim noemen. Nummer vier, in gebruik als werkkamer, is een tikje kleiner, maar beslist niet krap. Deze heeft een maatwerk kastenwand. De ouderslaapkamer heeft een vaste schuifkastenwand met spiegeldeuren én airco. Ook het slaapvertrek aan de voorzijde heeft een dubbele vaste kast. Alle slaapkamers hebben een uitvalzonnescherm. Dan de badkamer, met een ligbad, douchecabine, wastafel en toilet. “Die is echt vintage! Toen wij hier kwamen wonen hebben we voortgeborduurd op het bestaande mosgroene sanitair. Dan weet je het wel. Maar alles functioneert. Modernisering laten we over aan de volgende bewoners.” Via een vaste trap beland je op de zolder. Dankzij plaatsing van een kunststof dakkapel aan zowel de voor- als aan de achterzijde is hier een royaal vertrek ontstaan. Het is ingericht als slaapkamer en voorzien van airco en elektrische rolluiken. Twee van de vier draaikiepramen zijn voorzien van een hor. Alle ruimte op zolder is optimaal benut. In een aparte kast is de cv-ketel geïnstalleerd. En dan is er nóg een grote vaste kast waarin je heel wat spullen kwijt kan. Ook achter de afgetimmerde knieschotten is extra opbergruimte gecreëerd.

En verder…
De vloer, het dak en de spouwen zijn geïsoleerd. Ook is de gehele woning voorzien van isolerend glas. De ramen in dakkapellen zijn van HR++ kwaliteit. De gevelbekleding aan de voor- en achterzijde is van kunststof. Het huis is gunstig gelegen in de Veldmaat. “We hebben hier alles. In de buurt bevinden zich verschillende basisscholen. Er is een winkelcentrum met een grote supermarkt, een drogist, warme bakker. Maar je bent ook zó in het dorp én in het buitengebied.” Via de nabijgelegen Wiedenbroeksingel rijd je vlot richting N18 (Enschede en Achterhoek) en Hengelo. Nachtegaalstraat 96 was altijd een fijn leefhuis voor dit gezin met drie kinderen. Maar nu ze al lang weer met z’n tweetjes zijn, hebben de huidige bewoners ruimte ‘over’. Ze gaan op zoek naar een kleiner, levensloopbestendig huis. “Bijna veertig jaar hebben we hier met veel plezier gewoond. Onze buurt, die gaan we echt missen!”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1969
- perceeloppervlakte 294 m²
- inhoud circa 655 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.