Nachtegaalstraat 90, Haaksbergen

Prijs
 • Prijs op aanvraag
 • Status: verkocht
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 520 m3
 • Woon opp.: 136 m2
 • Perceel opp.: 295 m2
Rondom
 • Schuur/berging: geen
 • Garage: aangebouwd steen  carport  (1)
 • Tuin: 295 m2
Bouw
 • Soort: eengezinswoning
 • Type: 2-onder-1-kapwoning
 • Bouwjaar: 1969
 • Bouwvorm: bestaande bouw
 • Dak: zadeldak
Indeling
 • Verdiepingen: 1
 • Kamers: 1
 • Slaapkamers: 1
 • Badkamers: 0
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: goed
 • Onderhoud buiten: goed

De woning is direct verkocht.

Vier slaapkamers, fraaie tuin
Ruime twee-onder-eenkapper in de Veldmaat

Nachtegaalstraat 90 is een in vele opzichten prima plek om te wonen vinden Trees en Henny. “Anders hadden we het hier geen drieënveertig jaar volgehouden natuurlijk.” Toen het stel de twee-onder-eenkapper kocht was deze acht jaar jong. “Veel ruimte, dat sprak ons aan. En de buurt is mooi van opzet. Ook de ligging is oké: iets verderop is winkelcentrum De Veldmaat. Dat vlakbij een basisschool is, bleek erg handig toen er later drie kinderen kwamen. Aan het huis hoefden we toen niets te doen.” Door de jaren heen hebben ze hun woning steeds bij de tijd gehouden. Met Henny als ervaren bouwvakker is over alle ingrepen goed nagedacht. “Dit zijn makkelijke huizen om aan te passen.” Zo is er aan de voorzijde een erker geplaatst, is de achtergevel flink uitgebouwd, een nieuwe garage verrezen en zijn de badkamer en toiletruimte gerenoveerd.

Hal & woonkeuken
In de hal bevindt zich een keurige toiletruimte, garderobenis en (vernieuwde) meterkast. Eén deur verder stap je de ruime woonkeuken binnen. Deze is ontstaan dankzij uitbouw van de achtergevel. De keuken, een hoekopstelling, heeft lichte fronten en een werkblad van zwart graniet. Er wordt gekookt op gas. De glasrijke achtergevel (met dubbele openslaande tuindeuren) biedt vanaf de eettafel en de (bescheiden) zithoek uitzicht op de fraaie tuin. In de strakmoderne schouw is een op afstand bedienbare sfeergashaard gebouwd. Ook de tv is slim geïntegreerd in een nis.

Woonkamer
Een schuifdeur scheidt de woonkeuken van de aan de straatzijde gelegen woonkamer. Een licht vertrek, mede dankzij de erker en het grote zijraam. Het plafond is (net als in de keuken) voorzien van dimbare inbouwspots en afgewerkt met een sierlijst. Overigens loopt in zowel de hal als de woonkamer en woonkeuken dezelfde lichte plavuizenvloer door, gelegd in Romaans (wild) verband. Binnenwanden zijn afgewerkt met fijn granol. Dat is sterk en makkelijk overschilderbaar.

Achtertuin
Terug naar de keuken: via een openslaande deur loop je de tuin in. Dankzij een handige overkapping (met lichtkoepel) kun je ‘droog’ de schuur bereiken. Tegen de achtergevel, boven de tuindeuren, is een elektrisch bedienbaar terrasscherm bevestigd (evt. ter overname). De (drie jaar geleden) fraai aangelegde tuin heeft wat oosterse trekjes. “Vooral ’s zomers is hij echt prachtig!” Blikvanger is de strakke vijverpartij met waterloop. Achterliggende woningen staan op enige afstand, wat een gevoel van vrijheid geeft. De geheel ommuurde tuin (patio-idee) telt drie terrassen: tegen de erfscheiding achter, tegen de achtergevel van het huis en een overkapt terras in het verlengde van de garage. Er is keuze tussen zon en schaduw. De bestrating bestaat uit XL antracietkleurige betontegels. Verder is er een bescheiden houten opslag.

Garage & carport
De aangebouwde stenen garage is opgetrokken in spouw en geïsoleerd. Deze bestaat uit twee aparte gedeelten, die eventueel weer samengevoegd kunnen worden. Het achterste stuk is ingericht als hobbyschuur. Aan de straatzijde bevindt zich de berging voor de fietsen en andere spullen. Deze doet meteen dienst als achterom. In dit vertrek is een vaste kastenwand met schuifdeuren. Daglicht komt binnen via een lichtstraat. Dubbele garagedeuren leiden naar de eigen oprit, met plek voor twee auto’s. Bovendien is hier een carport, met lichtkoepel in plafondspots.

Slapen & baden
Op de eerste verdieping zijn de overloop en alle kamers belegd met hetzelfde laminaat. De aan de achterzijde gelegen ouderslaapkamer is ruim. Deze heeft een vaste kastenwand met schuifdeuren en plafondspots. Er is een van houten vlonders voorzien balkon, dat zich uitstrekt over de volle breedte van de achtergevel. “Fijn voor het luchten van het beddengoed. Maar ook om de eerste voorjaarszon te vangen.” Ook kamer nummer twee is ruim en heeft een dubbele vaste kast. Het derde en kleinste slaapvertrek is oké qua afmetingen en heeft eveneens een vaste kast. De wanden in de slaapkamers zijn behangen met glasweefsel. Kozijnen en (draaikiep)ramen zijn van kunststof en voorzien van dubbelglas. De eigentijdse badkamer is slim ingedeeld, waardoor genoeg plek is voor een ruime inloopdouche, een bubbelbad (voorzien van verlichting…), een wastafel en een zwevend toilet. Er ligt behaaglijke vloerverwarming en verder zijn er plafondspots en mechanische afzuiging. Aangrenzend bevindt zich de wasruimte, waar de wasautomaat en droger staan. “Ideale indeling! Als de kleinkinderen in bad spelen kan ik hier de was strijken”, vertelt Trees. “Eventueel kun je de wasruimte verbinden met de ouderslaapkamer en inrichten als inloopkast”, vult haar man aan.

En verder…
Tenslotte de zolder, bereikbaar via een vaste trap, waar zich een vierde (slaap/-hobby)kamer bevindt. Achter de knieschotten is extra op bergruimte gerealiseerd. Daglicht komt binnen via een tuimeldakraam. De woning is geheel voorzien van dubbelglas. Verder zijn het dak en alle nieuw opgetrokken muren geïsoleerd. “Eigenlijk hebben we het hele huis gehad qua renovatie. Omdat we er zo lang hebben gewoond is het echt een stukje van onszelf geworden.”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1969
- perceeloppervlakte 295 m²
- inhoud circa 520 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.