Nachtegaalstraat 112, Haaksbergen

Prijs
  • Prijs op aanvraag
  • Status: beschikbaar
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 474 m3
  • Woon opp.: 137 m2
  • Perceel opp.: 258 m2
Rondom
  • Schuur/berging: geen
  • Garage: vrijstaand steen  carport  (1)
  • Tuin: 258 m2 , zuidoost
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: 2-onder-1-kapwoning
  • Bouwjaar: 1969
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: dakisolatie, muurisolatie, dubbel glas
  • Dak: zadeldak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 3
  • Kamers: 5
  • Slaapkamers: 4
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

Privacy en fijne buurt
Ruime twee-onder-eenkapper in de Veldmaat

Toen deze helft van een dubbel tien jaar geleden te koop kwam was de kogel snel door de kerk. Nachtegaalstraat 112 stond voor Annelies en Ernst precies op de goede plek: in de Veldmaat. De wijk waar zij opgroeide. Een ruim en licht huis met vier slaapkamers, met privacy en gelegen in een rustige straat. Twee basisscholen én een winkelcentrum bevinden zich in de buurt. “Het voelde gelijk goed.” Vóór het gezin er ging wonen hebben ze alle houten kozijnen (behalve in de bijkeuken) laten vervangen door kunststof exemplaren met HR++ glas en draaikiepramen. Ook de toiletruimte beneden is meteen gemoderniseerd.

Living en open keuken
Vanuit de hal kom je in de ruime Z-vormige living die een mooie lichtinval heeft. De wanden zijn gestuukt en het plafond is afgewerkt met sierlijsten. Op de vloer ligt laminaat dat doorloopt in de hal. De living heeft een ruime vaste provisiekast. Om de hoek – aan het oog onttrokken - bevindt zich de open keuken waar plavuizen liggen. Deze is uitgevoerd in een modern landelijke stijl en heeft lichte fronten en een donkergrijs werkblad. “De keuken is destijds overgespoten”, vertelt Ernst. “En de afgelopen twee jaar is geleidelijk alle inbouwapparatuur vervangen. We zijn overgestapt op een inductiekookplaat. Verder is er dus een zo goed als nieuwe vaatwasser en combimagnetron.”

Bijkeuken
Vanuit de keuken beland je in de royale bijkeuken, een licht vertrek dankzij het vele glas. “Echt wat je noemt een praktische ruimte waar iedereen binnenkomt. Met de schoenen, de jassen, de tassen én de hond. Er wordt gewassen, gedroogd en het wasgoed opgevouwen. Daarvoor is het werkblad boven de wasmachine en de droger erg handig”, vertelt Annelies. Ze zijn er eerlijk in: “Aan de bijkeuken moet wel wat gebeuren. Het zou ons volgende project zijn, maar dat laten we nu over aan de volgende bewoners.”

Tuin, garage, carport
De bijkeuken heeft een buitendeur aan de straatzijde, waar een met oude waalklinkers verharde eigen oprit is gelegen. Via de buitendeur aan de achterzijde stap je de vrije, onderhoudsarme tuin in. “’s Ochtends kun je daar meteen de zon pakken. En trouwens ook aan de eettafel binnen.” Bestrating van oude waaltjes geeft een knusse sfeer. Verder staan er leiplatanen en een dakplataan. Op het stukje kunstgras staat ’s zomers het zwembad. Tegen de achtergevel van de woning ligt een terras, voorzien van een elektrisch zonnescherm. De favoriete plek is echter een overkapping met transparante dakbedekking. “Helemaal niemand die je ziet als we hier zitten te genieten.” Aangrenzend bevindt zich een royale stenen garage die in gebruik is als berging/klusruimte. De garage heeft een loopdeur opzij en is via dubbele openslaande deuren bereikbaar vanaf een openbaar plein aan de achterzijde. Datzelfde geldt voor de achterom en voor een riante carport met dimbare inbouwspots en een op afstand bedienbare roldeur. “Als het ’s zomers nou echt heel warm is, is de carport een fijne plek om te zitten.”

Slapen & baden
De eerste verdieping telt vier slaapvertrekken die - op de kleinste na - alle zijn voorzien van elektrische rolluiken. Drempels zijn er niet en overal ligt laminaat. De ouderslaapkamer is het grootst en heeft een dubbele vaste kast. Aan de voorzijde is nóg een ruime kamer gelegen, eveneens met een dubbele vaste kast. Ook slaapkamer nummer drie heeft prima afmetingen en is in gebruik als hobbykamer. De kleinste kamer is ingericht als kastenkamer. “Voor ons gezin is dat een praktische oplossing. Maar er past wel een eenpersoonsbed in.” De van inbouwspots voorziene badkamer is enkele jaren geleden gemoderniseerd en uitgevoerd in antraciet en wit. De inloopdouche is afgescheiden met een glazen wand en heeft zowel een rainshower als een handdouche. Er is een dubbele wastafel met een badmeubel, een zwevend toilet, een designradiator en een afzuigsysteem. De ruime zolder bereik je via een vaste trap. Hier heeft de oudste zoon zijn slaapdomein ingericht. Het kunststof tuimeldakraam laat veel licht binnen. Door de schuine wanden af te timmeren is veel extra bergruimte gecreëerd.

En verder…
Zowel beneden als boven is het huis voorzien van paneeldeuren. Behangen is niet nodig, want wanden zijn óf gestuukt, óf bekleed met glasweefsel. Het dak en de spouwmuren zijn geïsoleerd. De woningen aan de achterzijde staan op flinke afstand. Vanwege de brede (openbare) groenstrook aan de straatzijde geldt hetzelfde voor de huizen aan de overkant. Dat schept privacy. “Toen de kinderen nog heel klein waren konden ze veilig spelen op het plein hierachter. Later gingen ze naar het schoolplein. Dat is één minuutje lopen...” Eigenlijk hebben Ernst en Annelies het nog best naar de zin. Eerder dan verwacht kwam echter iets anders op hun pad. Het besluit om te vertrekken was lastig. “Met name vanwege de buurt. De sfeer is hier erg fijn en je wordt snel opgenomen.”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1969
- perceeloppervlakte 258 m²
- inhoud circa 474 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.