Mozartstraat 156, Haaksbergen

Prijs
  • Prijs op aanvraag
  • Status: verkocht
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 411 m3
  • Woon opp.: 119 m2
  • Perceel opp.: 191 m2
Rondom
  • Schuur/berging: 1 vrijstaand steen
  • Garage: geen garage 
  • Tuin: 191 m2
  • Hoofdtuin: 85 m2 , noordoost
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: eindwoning
  • Bouwjaar: 1972
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Dak: zadeldak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 3
  • Kamers: 5
  • Slaapkamers: 4
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

Gunstig gelegen en keurig onderhouden eindwoning

Deze eindwoning in een rij van vijf is rustig gelegen aan een ‘groene inham’ met een groot grasveld en enkele bomen. Geen verkeer voor de deur dus. Wel privacy, want de tegenover elkaar liggende woningen staan ver uiteen. Er ligt een verhard wandelpad vanaf de Wiedenbroeksingel tot aan de Veldmaterstraat, door een houtsingel gescheiden van de museumspoorlijn. “Erg leuk dat de historische stoomtrein hier af en toe voorbij rijdt.” Aan de achterzijde van het huis is een groot verhard (parkeer)plein. Dus ook daar staan de huizen op behoorlijke afstand van elkaar. Al met al vonden Robin en Lisette dit een veilige omgeving voor hun twee toen nog kleine dochtertjes. “De buurtkinderen hebben hier de ruimte om te spelen. Op loopafstand is er een basisschool. Datzelfde geldt trouwens voor de supermarkt in de Veldmaat. Erg makkelijk, vooral als je iets vergeten bent…” Wat ze ook fijn vinden aan deze plek is dat het buitengebied vlakbij is. “Als je met de hond wandelt of wil hardlopen hoef je hierachter alleen de Veldmaterstraat over te steken en je bent al tussen de weilanden met paarden en schapen.”

Renovatie
Toen het stel in 2005 de sleutel kreeg hebben ze hun woning rigoureus aangepakt. “Het hele huis is gestript. De elektriciteitsbedrading is compleet vernieuwd. Er is een nieuwe keuken geplaatst. De toiletruimte beneden is vergroot en gemoderniseerd. En alles is even lekker uitgeschilderd.” Ook in de jaren daarna is de woning steeds bij de tijd gehouden. Zo is achter in 2014 over de volle breedte van het huis een kunststof dakkapel geplaatst. De badkamer is in 2016 geheel vernieuwd. En in 2018 is de voortuin aangepakt.

Zolder
We beginnen nu eens op zolder. Deze is bereikbaar via een vaste trap. Dankzij de kunststof dakkapel is hier een grote gezellige, van inbouwspots voorziene slaapkamer ontstaan. De dakkapel heeft een draaikiepraam, een hor en een elektrisch bedienbaar rolluik. Handig is ook het voorportaal waar de wasautomaat en droger staan. Beide vertrekken zijn belegd met hetzelfde laminaat. Het is aangenaam licht op de geïsoleerde zolder. Alle schuine wanden zijn keurig afgetimmerd tot extra bergruimte.

Eerste verdieping
De eerste verdieping telt drie slaapkamers die allemaal een dubbele vaste kast hebben. Ook hier overal dezelfde laminaatvloer. Twee slaapvertrekken kun je gerust ruim te noemen. De kamer aan de voorzijde heeft een balkon. Slaapkamer nummer drie is wat kleiner, maar zeker niet té! Dit vertrek is in gebruik als werkkamer/hobbyruimte. De badkamer is voorzien van inbouwspots en uitgevoerd in een smaakvolle combi van grijstinten met wit sanitair. Er is een (randloos) zwevend designtoilet, een dubbele wastafel met badmeubel en een ruime inloopdouche met zowel een rainshower als een handdouche en een leuke nis voor de badspullen. Verder is er behaaglijke vloerverwarming en mechanische afzuiging.

Hal, living en keuken
In de hal is een garderobenis en vaste kastruimte gerealiseerd. De in 2005 vernieuwde toiletruimte heeft een zwevend toilet en een fonteintje. Vanuit de hal kom je in de Z-vormige living waar je vrij kunt zitten. Op de vloer ligt laminaat, het plafond is strak afgewerkt met sierlijsten. Verder is er een vaste provisiekast waarin je heel wat spullen kwijt kunt. Richting achtergevel staat de eettafel, grenzend aan de keuken die afsluitbaar is met een schuifdeur. De lichte keuken is uitgevoerd in romantisch landelijke stijl. Er is een vijfpits gaskookplaat en een vrij nieuwe combi-oven. “Na ruim dertien jaar vertoont de keuken wel wat gebruikssporen. Maar alles functioneert.” Overigens zijn op de begane grond overal paneeldeuren geplaatst.

En verder…
Vanuit de keuken stap je de grotendeels verharde achtertuin in. Met stapelstenen zijn plantvakken gecreëerd. En er is een strakke rechthoekige vijverpartij. In de hoek van het perceel staat een stenen berging met een afdak. Verder is er een achterom. Afgelopen jaar heeft de strakke moderne voortuin een make-over gehad. “De tuin vraagt nauwelijks onderhoud. Je kunt er wel fijn zitten, met altijd keuze tussen zon en schaduw.” Zowel de beneden- als bovenverdieping van de woning zijn geheel voorzien van kunststofkozijnen met draaikiepramen en dubbelglas. Beneden zijn paneeldeuren geplaatst. “O ja, dit huis blijft ’s zomers lekker koel. Dat zegt iedereen die hier komt.” Qua leeftijden is het een gemêleerde buurt. “Steeds meer huurwoningen worden verkocht en vervolgens netjes opgeknapt. Starters, jonge gezinnen en ouderen wonen hier door elkaar.”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1972
- perceeloppervlakte 191 m²
- inhoud circa 411 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.