Lansinkstraat 35, Haaksbergen

Prijs
  • Vraagprijs : Verkocht
  • Status: verkocht
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 653 m3
  • Woon opp.: 175 m2
  • Perceel opp.: 392 m2
Rondom
  • Schuur/berging: 1 vrijstaand hout
  • Garage: carport  geen garage 
  • Tuin: 392 m2
  • Hoofdtuin: 188 m2 , west
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: 2-onder-1-kapwoning
  • Bouwjaar: 1949
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, gedeeltelijk dubbel glas
  • Dak: zadeldak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 5
  • Kamers: 6
  • Slaapkamers: 4
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

Midden in het dorp, véél ruimte en privacy
Helft van een dubbel uit de jaren vijftig

Het is een bijzonder huis, deze helft van een dubbel. Het geheel werd begin jaren vijftig ontworpen door plaatselijk architect A.J. Schilderman. Heel wat markante panden in het dorp, zowel uit de vooroorlogse jaren als de periode van de Wederopbouw, dragen zijn handtekening. Lange tijd woonde hier een aantal nonnen behorend tot de kloosterorde van de Franciscanessen. Sterke vrouwen die veel hebben betekend voor de Haaksbergse samenleving.

De sfeer van de jaren vijftig
Het was de sfeer van het huis waar Lori en Wouter voor vielen, maar ook de ruimte. En niet te vergeten de locatie: wonen in hartje Haaksbergen, terwijl je toch een flinke achtertuin hebt met rust en een hoop privacy. Eind 2009 kocht het jonge stel deze typische jarenvijftigwoning. “Ons eerste huis samen. We zagen hier een mooie toekomst liggen. En wie weet zouden er ooit kinderen komen… Het voelde als een groot avontuur. En nu gaan we hier toch weg voor een nieuwe uitdaging.”

Grondig gerenoveerd
Voor ze hun intrek namen aan de Lansinkstraat 35 is het hele huis, van zolder tot en met kelder, onderhanden genomen, met behoud van kenmerkende details uit de bouwperiode. Zoals de en suite deuren in de woonkamer, hoge plinten, karakteristieke kastjes en glas-in-loodramen. Het dak is aan de binnenzijde geïsoleerd. Op de zolder zijn twee mooie kamers afgetimmerd. Op de eerste verdieping is een nieuwe badkamer gerealiseerd. De toiletruimte beneden is volledig gemoderniseerd. De elektriciteitsbedrading en de meterkast zijn vernieuwd. Binnenwanden zijn gestuukt en afgewerkt met glasweefsel. Plafonds zijn vernieuwd en geïsoleerd. En in 2019 is de achtergevel fors uitgebouwd, waardoor een royale en comfortabele woonkeuken is ontstaan.

Entree
In de zijgevel zit nog de originele voordeur, met een omlijsting van natuursteen en een klein afdak. In de achterliggende hal bevindt zich een moderne toiletruimte met zwevend toilet en fonteintje. Ook is er een wand met de meterkast en een aantal typische opbergkastjes. Verder grenst aan de hal een ruime kelder, lekker koel en droog. De hal geeft toegang tot zowel de bijkeuken aan de achterzijde als het woongedeelte aan de straatzijde.

Bijkeuken & woonkeuken
De bijkeuken heeft een kastenwand waarin onder meer de wasmachine en droger zijn ondergebracht. Een handig keukenblok is uitgevoerd in dezelfde stijl als dat van de woonkeuken. Extra daglicht komt binnen via een Solatube. Verder zijn er plafondspots. Vanuit de bijkeuken stap je via een openslaande deur het klinkerpad op dat langs de woning loopt. Wij gaan de andere kant op, naar de zeer royale woonkeuken. Een echte leefkeuken! De glasrijke achtergevel en een lichtstraat laten veel daglicht binnen. De massief essenhouten keuken, een hoekopstelling uitgevoerd in landelijke stijl, heeft warm-witte fronten en een zwart gemêleerd granieten werkblad. Ook de spoelbak is van hetzelfde graniet. Boven de extra brede inductiekookplaat (met speciale grillzones) is een schouw met een afzuiger. Boven het aanrechtgedeelte langs de zijgevel bevindt zich een raampartij. Het lichte balkenplafond is voorzien van dimbare inbouwspots. De aanbouw is uitstekend geïsoleerd en geheel voorzien van warmtewerende thermopanebeglazing. Ook is er een vaste airco-installatie. “Daar hebben we al veel plezier van gehad!” Dubbele openslaande tuindeuren geven toegang tot een groot terras van oude waalklinkers. De glas-in-lood bovenramen zijn gevat in thermopane. De grootformaat grijze plavuizen lopen door in de aangrenzende bijkeuken. Datzelfde geldt voor de vloerverwarming. “Vanaf de achterzijde is er nul inkijk. In de woonkeuken, en trouwens ook op het terras, kun je dus super vrij zitten. En dat midden in het dorp.”

Tussenkamer & living
Nu richting living. Deze is via een tussenkamer (met de originele stookplaats) verbonden met de woonkeuken. In dit vertrek, dat eveneens toegang geeft tot de eerder genoemde hal, is een werkplek ingericht. Via van glas-in-lood voorziene en suite schuifdeuren kom je in de zitkamer. In het grote voorraam is dubbelglas geplaatst. Het originele (blanke) glas-in-loodraam zorgt voor sfeer-van-weleer. Ook hier is een stookplaats. “De rookkanalen zijn blijven zitten, maar wij hebben ze nooit gebruikt. Voor de volgende bewoners is dat eventueel iets om naar te kijken.”

Slapen & baden
Op naar het authentieke, aangenaam lichte trappenhuis in de hal dat naar de eerste verdieping voert. Aan de overloop grenzen twee ruime slaapkamers (met een speelse nis), een werkkamer en een badkamer. Al deze vertrekken zijn voorzien van dimbare inbouw plafondspots en hebben ramen met roedeverdeling. De aan de voorzijde gelegen ouderkamer heeft een vaste kast. “Het leuke is dat je van hieruit de kerktoren kan zien.” In het slaapvertrek aan de achterzijde, het domein van hun twee dochtertjes, is een vaste airco geïnstalleerd. “De meiden willen graag bij elkaar slapen. Zoals je ziet is er ruimte genoeg.” In de kleinste kamer past geen bed, maar deze voldoet prima als werkkamer. “Klein maar fijn. En lekker licht. Hier zit ik de hele coronatijd al te werken…”, meldt Lori. Via een brede vaste trap is de geheel geïsoleerde en met vloerbedekking belegde zolder bereikbaar. Daar zijn twee ruime, knusse slaapkamers gerealiseerd. Beide hebben een kunststof draaikiepraam met geïntegreerde roedeverdeling, inbouwspots en vaste kastruimte. En dan blijft er nog een behoorlijke zolderruimte over, om te spelen of spullen op te slaan. Twee dakramen laten ruimschoots daglicht binnen. In een aparte kast is de cv-ketel geïnstalleerd. Achter de knieschotten is extra opbergruimte gecreëerd.

En dan nog even dit…
In de achtertuin bevindt zich een ambachtelijk gebouwde (pen- en gat) houten bergschuur met een flinke carport waar plek is voor twee auto’s. Deze is bereikbaar via een gemeenschappelijke oprit naast het huis (35a) van de buren. De beschutte tuin heeft plekken met zon maar ook natuurlijke schaduw. Er is een klinkerpad van oude waaltjes, een gazon en een borderrand. Voor de kinderen is een dubbele schommelplek gemaakt. “Vlakbij zijn trouwens enkele speelterreintjes. Maar achter het huis kunnen onze dochters heerlijk en veilig spelen.” De sfeer in de buurt is goed. “Sommige mensen wonen er al jarenlang, maar er zijn ook meerdere jonge gezinnen komen wonen. Dat de winkels zó dichtbij zijn is super makkelijk. En ga je de andere kant op, dan ben je voor je het weet in het buitengebied.”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1949
- perceeloppervlakte 392 m²
- inhoud circa 653 m³
- energielabel C

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.