Lansinkstraat 35 a, Haaksbergen

Prijs
  • Prijs op aanvraag
  • Status: verkocht
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 561 m3
  • Woon opp.: 152 m2
  • Perceel opp.: 497 m2
Rondom
  • Schuur/berging: 1 aangebouwd steen
  • Garage: carport  garage met carport  (3)
  • Tuin: 497 m2 , west
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: 2-onder-1-kapwoning
  • Bouwjaar: 1950
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: dakisolatie, muurisolatie, gedeeltelijk dubbel glas
  • Dak: samengesteld dak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 5
  • Kamers: 6
  • Slaapkamers: 5
  • Badkamers: 2
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

Karakteristieke helft van een dubbel in hartje Haaksbergen
Eigentijds wooncomfort in authentiek jarenvijftighuis

De typische jarenvijftigstijl van deze twee-onder-eenkapper die veel oorspronkelijke elementen heeft behouden, daarvoor vielen Anne en Marjoleine. “En waar vind je nou midden in het dorp een huis met zoveel ruimte op zo’n grote vrije kavel? Dat speelde zeker mee.” Voor ze erin trokken is de woning rigoureus gerenoveerd. Met respect voor authentieke details is eigentijds wooncomfort toegevoegd. De oude riolering van gresbuizen is compleet vernieuwd. Datzelfde geldt voor de elektriciteitsbedrading en de meterkast. Er is spouw- en dakisolatie aangebracht. Op de benedenverdieping is grotendeels dubbelglas geplaatst. De originele glas-in-loodramen zijn voorzien van voorzetramen. Deuren op de weerkant zijn vervangen door exemplaren van hardhout. Tenslotte is het huis van binnen en van buiten nieuw in de verf gezet. Afgelopen jaar is achter op het erf een enorme, volledig geïsoleerde houten kapschuur gebouwd, inclusief loungeruimte, zolder en carport. O ja, en er is een wateronthardingssysteem geïnstalleerd.

Details van toen
In het verleden was in de directe nabijheid een bouwbedrijf gevestigd. Begin jaren vijftig – de periode van de Wederopbouw - heeft de aannemer dit blok van twee gebouwd. Nummer 35a was voor hemzelf bestemd, in de andere helft ging zijn broer wonen. “Dat zie je terug in de degelijkheid van dit huis.” Bij aankomst springen meteen de vele glas-in-loodramen in het oog, evenals de ramen met roedeverdeling. Deze geven het huis een vriendelijke uitstraling. In de zijgevel zit nog de originele voordeur. Deze heeft een kleine stenen overkapping en opmerkelijke stenen sierlijsten. Ook hal vertoont nog veel details uit de bouwperiode. De ‘verjaarde’ toiletruimte is helemaal bij de tijd gebracht en luxe uitgevoerd. Onder de trap zit een nieuwsgierig-makend luikje. “Dat is de paraplukast van weleer. Kijk, onze stofzuiger past er precies in”, lacht Anne. Ook de ruime kelder is bereikbaar vanuit de hal. Zowel de hal als de aangrenzende keuken zijn belegd met een pvc vloer in warme houtlook.

Keuken & bijkeuken
We lopen door naar de volledig gemoderniseerde (dichte) keuken, passend bij de stijl van het huis. De lichte modern landelijke keuken heeft een werkblad uit zwart graniet en een zwarte XL spoelbak voorzien van een Quooker. Hetzelfde zwarte graniet is toegepast voor de vensterbanken. Ook het luxe Falcon fornuis sluit helemaal aan bij de nostalgische sfeer-van-weleer. Het fornuis heeft vijf gaspitten, waaronder een wokbrander, en een elektrische, van vele snufjes voorziene oven. Nog een deur verder bevindt zich de bijkeuken waar de wasautomaat en droger staan. In een soort tussenhalletje zit nog origineel tegelwerk: okergeel met een zwarte bies. Overigens zijn de keuken en bijkeuken ondergebracht in de van een pannendak voorzien originele aanbouw. Deze heeft aan de achterzijde een luik en een raampje, helemaal jaren vijftig. Karakteristiek is ook de hoge schoorsteen, ooit het rookkanaal voor het kookfornuis. “Die hebben we bewust laten zitten. Dat is toch een detail dat hoort bij dit huis.”

Living
Dan de ruime L-vormige living. De hardhouten kozijnen en dubbele openslaande tuindeuren in de achtergevel zijn destijds vernieuwd, uiteraard mét dubbelglas. Er staat een knusse houtkachel. Overigens zijn de schoorsteen en het rookkanaal volledig gerenoveerd. In de living ligt een ‘warme’ massief eikenhouten vloer. Aan de straatkant is een zithoek gecreëerd plus een handige werkplek. Achter is plek genoeg voor een grote eettafel. “We zijn een samengesteld gezin en dan heb je geregeld véél mensen in huis. Hier is ruimte om met z’n allen samen te zijn. Bovendien zijn er veel slaapplekken. Ieder heeft een eigen kamer. En we hebben een tweede badkamer gemaakt.” Dat gaan we zien op de eerste verdieping & zolder.

Eerste verdieping
De eerste verdieping is geheel voorzien van een pvc vloer en telt nu twee ruime slaapkamers. Het kleinste slaapvertrek is destijds namelijk ‘opgeofferd’ voor een smaakvolle eigentijdse badkamer. Deze heeft een extra brede wastafel met inbouwkraan, een luxe inloopdouche met een rainshower, handdouche en ‘slim’ bedieningspaneel. Ook is er vloerverwarming en afzuiging. Aan de overloop grenst eveneens een moderne separate toiletruimte. De van een vaste kast voorziene ouderslaapkamer heeft een eigen badkamer met een riant ligbad. Van hieruit kom je op het dakterras waar je heerlijk kunt loungen. Het terras is ommuurd en voorzien van een houten vlonder. Het slaapvertrek aan straatzijde heeft een vaste kast en een nis met een wastafel en de originele marmeren muurplaat. Op de bovenverdieping zijn voor de oorspronkelijke ramen met roedeverdeling voorzetramen geplaatst. Ook de oorspronkelijke bakelieten deurkrukken zijn behouden. Wat het gezin als prettig ervaart is de separate toiletruimte, qua stijl een kopie van het beneden-toilet.

Zolder met extra slaapruimte
Op zolder kom je via een brede vaste trap. Hier zijn drie knusse slaapvertrekken gemaakt, alle voorzien van een Velux tuimeldakraam met geïntegreerde zonwering. En dan blijft er nog een flinke overloop over. Hier is een vaste wastafel geplaatst, handig voor het tanden poetsen als iedereen thuis is. In de nok is - heel slim - een vierde kamer afgetimmerd, bereikbaar via een kleine vlizotrap. “Daar hebben we een gameruimte van gemaakt.”

XL kapschuur
Achter in de tuin staat een enorme schuur van Douglashout. Deze staat op een stenen fundering en is deels open, deels dicht. De buitenzijde is zwart geschilderd. Vloer, dak en wanden zijn geïsoleerd. Aan de tuinzijde bevindt zich een royale overdekte loungeruimte. “Met de houtkachel aan kun je er ook ’s winters fijn zitten.” Verder is de schuur ingericht als bergruimte voor onder meer de fietsen. Via een vaste trap beland je op de grote zolder met een zee aan bergruimte. Aan de achterzijde is een carport geïntegreerd. Iets verderop staat een tweede carport. De lange eigen oprit, waarvan ook de buren gebruik mogen maken, is nieuw bestraat en voorzien van een afwateringssysteem. “De aanleg van een zonne-energie-installatie zou ons volgende project worden. Alle leidingen liggen er al. Een kwestie van apparatuur aanschaffen en installeren. Maar dat is aan de volgende bewoners.”

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1950
- perceeloppervlakte 497 m²
- inhoud circa 561 m³

- parkeren 3 auto's op eigen terrein
- 1 garage en 2 carports aanwezig
- de woning is volledig voorbereid op zonne energie. Bekabeling voor PV ligt al op de plek en buizenstelsel ligt vrij tot aan de meterkast in de woning, Hier ligt een dikke 6m2 kabel klaar.

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.