Kruislandstraat 9, Haaksbergen

Prijs
 • Vraagprijs : Verkocht
 • Status: verkocht
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 404 m3
 • Woon opp.: 104 m2
 • Perceel opp.: 406 m2
Rondom
 • Schuur/berging: geen
 • Garage: vrijstaand steen  (1)
 • Tuin: 284 m2
 • Hoofdtuin: 113 m2 , zuidwest
Bouw
 • Soort: bungalow
 • Type: vrijstaande woning
 • Bouwjaar: 1958
 • Bouwvorm: bestaande bouw
 • Isolatie: dakisolatie, gedeeltelijk dubbel glas
 • Dak: zadeldak
 • Materiaal: pannen
Indeling
 • Verdiepingen: 3
 • Kamers: 4
 • Slaapkamers: 3
 • Badkamers: 1
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: goed
 • Onderhoud buiten: goed

Drie slaapkamers, veel vrijheid
Levensloopbestendige bungalow op prachtlocatie

Deze vrijstaande, levensloopbestendige bungalow is gelegen aan de rand van het Park Groot Scholtenhagen. Tel daar bij op de vrijheid en het weidse uitzicht aan de achterzijde. Dat maakt van Kruislandstraat 9 een unieke woonlocatie.

Lang blijven wonen
De laatste bewoner had écht haar zinnen gezet op deze bungalow. Het uitzicht sprak haar enorm aan. En de omvang van de tuin. Ook weer niet té groot, maar wel zo dat ze dat er genoeg te tuinieren is. Want dát was haar leven. Heel belangrijk vond ze ook de slaap- en badkamer op de begane grond. Zodat ze hier zo lang mogelijk kon blijven wonen. En wat meetelde: haar ouderlijk huis, de plek waar ze tot haar trouwen heeft gewoond, staat iets verderop in de buurtschap Langelo. Dat voelde prettig, zo dichtbij haar familie. Voor ze in 2003 haar huis betrok, is er gerenoveerd. Zo zijn destijds de keuken, toiletruimte, badkamer en meterkast vernieuwd.

Hal
Om te beginnen is er een flinke eigen oprit, eindigend voor de vrijstaande stenen garage. Maar we beginnen bij de voordeur. De originele uit 1958, met een rooster van smeedwerk. Maar wél met (dubbel) veiligheidsglas. De hal is licht. Hier zien we de eveneens originele trap-met-spijlen naar de bovenverdieping. Ook de meterkast, garderobenis en trapkast bevinden zich in de hal. Van hieruit zijn zowel het slaapvertrek als de woonkamer bereikbaar. Eerst maar eens een kijkje in de woonkamer.

Woonkamer
Meerdere glaspartijen zorgen voor aangenaam veel daglicht in de vrij ruime woonkamer. Aan de voorzijde is de zithoek ingericht. Dankzij de situering van de huizen aan de overzijde is hier nauwelijks inkijk. Aan de achterzijde, vlakbij de halfopen keuken, bevindt zich het eetgedeelte. Het uitzicht hier is écht heel mooi. Via de glasrijke achtergevel kijk je uit over een weiland, met verderop een bomengroep. Geregeld lopen hier pony’s of schapen. Alsof je op het platteland bent, terwijl je ‘gewoon’ in het dorp woont. Een openslaande deur geeft toegang tot het verharde terras en de achtertuin. Onnodig te vermelden dat je hier van hetzelfde uitzicht geniet.

Keuken & bijkeuken
Een toog scheidt de woonkamer van de keuken. Deze is uitgevoerd als een hoekopstelling met een apart bijpassend wandmeubel waarin de keukenapparatuur is geïntegreerd. De keuken, met lichte fronten, heeft veel opbergruimte. Er wordt gekookt op inductie. Een deur verder kom je in de bijkeuken annex achter-entree. Hier is de aansluiting voor de wasmachine en de droger en een uitstortgootsteen. Aan dit geheel betegelde vertrek grenst de keurige tijdloze toiletruimte (hangtoilet, mechanische afzuiging). Ook de badkamer is rechtstreeks bereikbaar vanuit de bijkeuken. Daarover binnenkort meer…

Slapen & baden op de begane grond
Slapen en baden op de benedenverdieping, dat was een uitkomst voor de laatste bewoner. Zoals eerder gemeld is de slaapkamer toegankelijk via de hal aan de voorzijde. Dit slaapvertrek heeft een schuifkastenwand én een vaste kast. Een deur verderop kom je in de ruime aangrenzende badkamer. Net als de toiletruimte is de keurige badkamer tijdloos uitgevoerd in offwhite tinten. Er is een royale inloopdouche, een wastafel met kastenombouw en een handdoekenradiator. De badkamer is voorzien van inbouwplafondspots en mechanische afzuiging. En zoals we al zeiden: een tweede deur geeft toegang tot de bijkeuken/achter-entree.

De bovenverdieping
Nu naar boven, via de retro-trap. Aan de overloop grenzen twee zonder meer ruime, verwarmde slaapkamers en een inloopkast. Het eerste slaapvertrek heeft een dubbele vaste kast. En een Velux tuimeldakraam met geïntegreerd verduisterend rolgordijn. Slaapkamer nummer twee heeft een wastafel en uitzetramen in de topgevel. Achter de keurig afgetimmerde knieschotten is extra opbergruimte gecreëerd, aan weerszijden over de volle lengte van het huis. Dan de inloopkast. Naast opbergruimte is hier de cv-ketel (2020) geïnstalleerd. Er is dus wél een wastafel op deze hoogste etage. Een eventuele douchruimte is hier mogelijk door plaatsing van een dakkapel.

Garage & tuin
Tenslotte de ruime, vrijstaande stenen garage. Deze is voorzien van een met dakpannen belegde kap. Aan de voorzijde zitten dubbele openslaande deuren, in de zijgevel een loopdeur. Bovendien zorgen twee ramen voor daglicht. De garage heeft zowel elektriciteit als water. De ruimte tussen de garage en de woning is verbonden door middel van een afsluitbare houten deur: de achterom. De tuin aan de achterzijde van de bungalow is geheel verhard met klinkers. Zeg maar een zéér royaal terras. De tuin vóór en opzij van het huis is enkele jaren terug onderhoudsvriendelijk gemaakt, met grind en vaste planten. Overigens is er meer dan genoeg buitenruimte voor bijvoorbeeld een overkapping of een tuinhuis. Om – in alle vrijheid - maximaal te genieten van de mooie groene omgeving.

Tenslotte…
Deze bungalow is geheel voorzien van dubbelglas (deels HR++). Het dak is geïsoleerd met steenwol. Alle ramen in de woonkamer hebben rolluiken, deels elektrisch. Binnen zijn natuurstenen vensterbanken geplaatst. Rondom het huis is een breed klinkerpad aangelegd. Buitendeuren, -kozijnen en ramen zijn van hout. De gevelbekleding aan één zijkant is van kunststof. Deze woning is in 1958 door de eerste bewoner, een ervaren metselaar, eigenhandig gebouwd. We zien traditioneel - en dus degelijk - metselwerk. Met een spatplint van bruinrode baksteen, de gevels uitgevoerd in geel. In 2023 (dit jaar dus) is de bungalow, inclusief garage, geheel voorzien van nieuwe zinken dakgoten en regenpijpen.
In de buurt – een mix van jongere en oudere bewoners - heerst een vriendelijke sfeer, met respect voor elkaars privacy.
Kruislandstraat 9, dan woon je op steenworp afstand van het Scholtenhagen-park. Prima startpunt voor een ommetje rond de recreatievijver (met kinderboerderij). En natuurlijk voor een flinke wandeling of fietstocht. Zwemparadijs De Wilder en puike sportaccommodaties (o.a. voetbal, tennis, hockey, golf, schietsport) zijn vlakbij. En wat verderop bevinden zich de Oostendorper watermolen en landgoed Het Lankheet. Maar ook in het Haaksbergse winkelhart ben je binnen 5 fietsminuten.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1958
- perceeloppervlakte 406 m²
- inhoud circa 404 m³
- energielabel E

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.