Kroonprins 39, Haaksbergen

Prijs
 • Vraagprijs : Verkocht
 • Status: verkocht
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 610 m3
 • Woon opp.: 166 m2
 • Perceel opp.: 1100 m2
Rondom
 • Schuur/berging: geen
 • Garage: vrijstaand steen  (1)
 • Tuin: 1100 m2
Bouw
 • Soort: bungalow
 • Type: vrijstaande woning
 • Bouwjaar: 1969
 • Bouwvorm: bestaande bouw
 • Dak: zadeldak
 • Materiaal: pannen
Indeling
 • Verdiepingen: 3
 • Kamers: 5
 • Slaapkamers: 4
 • Badkamers: 1
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: goed
 • Onderhoud buiten: goed

Rust, ruimte, privacy
Royale maar gedateerde bungalow in de Kroonprins
In 1973 kwam het gezin vanuit de Randstad weer terug naar Twente. Rust, ruimte en privacy vonden ze aan de Kroonprins, de eerste en enige bungalowwijk van Haaksbergen. Deze wijk is verrezen in de zestiger jaren en bestaat uit een gevarieerde mix van vrijstaande huizen, type bungalow, alle gelegen op een royale kavel. Een aantal ervan is de afgelopen jaren fraai gemoderniseerd. Andere hebben hun oorspronkelijke karakter behouden. Zo ook Kroonprins 39, een degelijk gebouwd huis dat om modernisering vraagt, maar wel potentie heeft. Zoals de mogelijkheid tot slapen en baden op de begane grond.

Favoriete plekje
“Dat leuke huis zo midden op die gróte hoekkavel. Een pláátje vonden we het destijds”, herinnert Coby zich. “Al die jaren heb ik hier met veel plezier gewoond.” De bungalow is omringd door een groot gazon en bomen en heesters in allerlei soorten en maten. Haar favoriete plekje is het grote beschutte terras. Het is via een openslaande deur rechtstreeks bereikbaar vanuit de living. “Je kan daar al vroeg in het voorjaar zitten. Heerlijk vrij en je kijkt zo mooi in het groen. Er zijn veel vogels in de tuin en we hebben een eekhoorn. Ja, dat terras kon ik nog wel eens gaan missen”, vermoedt ze.

Omgeving
Coby vertelt over de gezelligheid in de buurt. Over winkelcentrum De Veldmaat, met een grote supermarkt, een bakker, kapper en drogist, dat op amper vijf minuten lopen ligt. Over het platteland dat zich op hooguit 300 meter bevindt en het daarachter gelegen natuurgebied het Buurserzand. “Wat hebben we daar vroeger mooi gewandeld met de hond.” Verder is er in de buurt een buitenpoli van het MST annex gezondheidscentrum, twee basisscholen en sportvoorzieningen. Door de Kroonprins rijdt alleen bestemmingsverkeer, wat het tot een rustige straat maakt. Ontsluitingswegen richting dorpshart en de steden Enschede en Hengelo zijn vlakbij.

Typisch jaren zestig
Nu over de bungalow zelf. Deze is eerlijk gezegd sinds 1973 niet meer gemoderniseerd en ook niet geïsoleerd. Wel is regulier onderhoud als schilderen gepleegd. Kortom: een gedateerd huis waarin je nog tal van typische details uit de beginperiode aantreft. Bijvoorbeeld in de keuken, waar de vloer bestaat uit kleine grijs gespikkelde tegeltjes, hier en daar opgeleukt met een opvallend kleurtje. Ook de onmiskenbare Bruynzeel keuken is nog in gebruik. De keukendeur bevat gezandstraald glas in streepmotief. Retro is eveneens de trapleuning met metalen spijlen, de klassieke kolomradiatoren en de originele natuurstenen vloer in de hal.

Hal en keuken
Laten we daar maar beginnen: in de ruime en lichte hal met garderobenis, waaraan alle vertrekken op de begane grond grenzen. De grote toiletruimte, de trapkast en de cv-ruimte. En de (dichte) keuken waar we het al over hadden. Overigens staat daar ook de wasautomaat en zijn er verschillende vaste kasten in ‘Bruynzeelkleuren’. Via een openslaande deur stap je naar buiten. Daar staat een vrijstaande stenen garage/berging, met een kanteldeur en in de zijgevel een loopdeur.

Living, bridge- en werkkamer
De living kan je gerust royaal noemen. “Vanaf de straat kan je nauwelijks naar binnen kijken. Er is echt privacy. En wat ik zo fijn vind: gedurende de dag draait de zon helemaal rond de woning. Dat maakt het licht binnen.” Gezellig vind ze ook de sfeerhaard op gas. Voor het grote raam aan de voorzijde is een uitvalzonnescherm geplaatst. Via een brede doorgang kom je vanuit de living in een separaat ruim vertrek. Dit is in gebruik als bridgekamer en eveneens toegankelijk vanuit de hal. Verder grenst aan de hal een ruime werk-/slaapkamer. Beide vertrekken hebben uitzicht op de tuin.

Boven
De bovenverdieping telt drie slaapvertrekken. De aan de straatzijde gelegen kamer is behoorlijk ruim en heeft een wastafel. Hier zijn twee nieuwe ramen geplaatst, voorzien van dubbelglas en een hor. Achter een luik bevindt zich bergruimte. Slaapkamer nummer twee is niet al te groot, maar qua ruimte wel oké. Via een deur beland je in de flinke bergruimte onder het dakbeschot. Het derde – prima - slaapvertrek heeft iets weg van een zolderkamer. Er is een tuimeldakraam met dubbelglas. Schuine wanden zijn deels afgetimmerd om extra bergruimte te creëren. Verder bevindt zich op de overloop een dubbele vaste kast. De badkamer is deels aangepast voor gebruik door iemand met een beperking. Er is een ligbad, een inloopdouche, wastafel en toilet. Op deze verdieping zijn de originele deuren behouden gebleven.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1969
- perceeloppervlakte 1.100 m²
- inhoud circa 610 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.