Klaproos 61, Haaksbergen

Prijs
  • Vraagprijs : Verkocht
  • Status: verkocht
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 639 m3
  • Woon opp.: 168 m2
  • Perceel opp.: 281 m2
Rondom
  • Schuur/berging: 1 vrijstaand hout
  • Garage: geen garage 
  • Tuin: 281 m2
  • Hoofdtuin: 100 m2 , noordwest
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: 2-onder-1-kapwoning
  • Bouwjaar: 1999
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas
  • Dak: zadeldak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 3
  • Kamers: 7
  • Slaapkamers: 6
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: goed
  • Onderhoud buiten: goed

Rustige, groene omgeving in de Hassinkbrink
Twee-onder-eenkapper met véél leefruimte

Toen ze in 1999 de vriendelijk ogende twee-onder-eenkapper kochten, bestond deze alleen nog maar op papier. De ligging van de kavel, de leuke erker, de ruimte in de woning, daarvan was het stel gecharmeerd. Ook de wijk Hassinkbrink, groen en ruim van opzet, sprak hen aan. Destijds nog met z’n tweetjes zagen ze een huis met genoeg plek voor eventuele kinderen. Ondertussen wonen ze er met z’n vijven.

Flink uitgebreid
In 2005 is de woning flink uitgebreid. Uitbouw van de achtergevel heeft een riante woonkeuken opgeleverd. Door de garage van een kap te voorzien, met zowel aan de voor- als achterzijde een dakkapel, is daar een royale extra slaapkamer ontstaan. Ook op de zolder is een dakkapel geplaatst voor nóg eens een flinke slaapkamer. Voor de woning is altijd uitstekend gezorgd. “Het idee was om hier samen oud te worden. En dat had ook prima gekund. Maar nu we de kans krijgen om nog één keer nieuw te bouwen, een vrijstaand huis, pakken we deze aan.”

Hal & living
Op de grote eigen oprit kunnen met gemak twee auto’s staan. Wie aanbelt staat droog onder de van inbouwspots voorziene carport. Overigens is van de aangebouwde stenen garage (met dubbele openslaande deuren) een bijkeuken/berging gemaakt. Daarover later meer. We beginnen in de hal, met een keurige toiletruimte (hangtoilet en fonteintje), trapkast en meterkast. De zandkleurige plavuizenvloer (Romaans verband) loopt van de hal door naar de living en woonkeuken. Een (paneel)deur verder kom je in de L-vormige living. De erker zorgt voor extra ruimte én een mooie lichtinval. Er is een strakke schouw met ingebouwde glazen sfeergashaard (op afstand bedienbaar). Vanuit de zithoek kijk je prachtig het (openbaar) groen in: een bomenrij, gras en groenblijvende heesters. Directe inkijk vanaf de overzijde is er niet. Kortom: hier kun je heerlijk vrij zitten. Dubbele schuifdeuren scheiden de living van de woonkeuken.

Woonkeuken
De royale woonkeuken heeft vloerverwarming. Dankzij de glasrijke achtergevel komt de tuin als het ware binnen. In 2015 is een nieuwe keuken geplaatst, een hoekopstelling in strak-moderne stijl. De offwhite fronten (hoogglans) combineren mooi met het antracietkleurige werkblad uit keramiek en de rvs details. Er is onder meer een (extra brede) inductiekookplaat en een stoomoven. Dimbare inbouwspots zorgen voor sfeervol licht. Via dubbele openslaande deuren (glas met roedeverdeling) stap je het terras (met gróót elektrisch zonnescherm) op. “We zitten erg graag in de keuken. Met mooi weer staan de tuindeuren lekker open. Dat je de schuifdeuren dicht kunt trekken heeft af en toe zijn voordelen. Dan zijn wij bijvoorbeeld aan het natafelen, terwijl de kinderen tv kijken in de woonkamer. Of zij zitten met vrienden in de keuken en wij aan de voorkant. Gewoon handig op zijn tijd.”

Bijkeuken & achtertuin
Vanuit de keuken is de aangrenzende bijkeuken (voorheen garage) bereikbaar. Deze is belegd met plavuizen. Er is een keukenblok met spoelbak en diepvriezer. Ook is er veel vaste kastruimte. Een praktisch vertrek dus. Een openslaande deur in de achtergevel geeft toegang tot de geheel omsloten achtertuin. Voor het ontwerp namen ze destijds een tuinarchitect in de arm. Zij luisterde heel goed naar de wensen van het tweetal. “We wilden echt iets gezelligs creëren, in elk geval géén standaard tuin. Het is helemaal ons plekje geworden!” Een pergola met klimmers zorgt voor een groene ‘omlijsting’ en beperkt meteen inkijk vanaf de achterzijde. Er zijn verrassende ‘groene kamers’, creatieve sierbestrating en meerdere zitplekken. Altijd is er ergens zon dan wel schaduw. Ook een houten bergschuur (op stenen fundering) heeft de architect mooi ingepast. Hier staan onder meer de fietsen. Aan de tuinzijde heeft de schuur een brede overstek (met inbouwspots) waar je fijn kan zitten. “Toen de kinderen jonger waren stond achter de schuur een grote trampoline en later een zwembad. Het basisontwerp van de tuin is nog hetzelfde. Wel is af en toe wat beplanting vervangen. En we hebben fruitboompjes geplant: appel, peer en pruim. Fruit uit eigen tuin, hartstikke leuk!” Overigens is aan de zijkant van de woning een achterom met afsluitbare houten poort. Ook hier een brede overstek met automatische inbouwspots.

Eerste verdieping & zolder
Nu naar boven, via de witte trap, met traploper en roeden. Aan de overloop grenzen vier slaapkamers en de badkamer. Van het kleinste (maar prima) slaapvertrek is een kastenkamer/kleedkamer gemaakt. “Dat bevalt super goed! En kijk, er is ook nog genoeg ruimte voor een thuiswerkplek. Want sinds de corona zitten we geregeld met z’n vijven thuis te werken. Dan merk je pas hoe heerlijk het is dat we hier de ruimte hebben.” De tweede en derde slaapkamer zijn ruim. Nummer vier, boven de garage gelegen, kun je gerust royaal noemen. Beide dakkapellen hebben draaikiepramen en elektrische rolluiken. Achter de knieschotten is extra opbergruimte. Dan de badkamer, in een neutrale tijdloze uitvoering. Er is een ligbad, inloopdouche, wastafel, toilet en designradiator. En verder een vaste kast en een ventilatieraampje. Een vaste open trap leidt naar de zolderverdieping. Hier is een ruime, vijfde slaapkamer gerealiseerd, met kunststof dakkapel (elektrisch rolluik) en extra opbergruimte achter de knieschotten. En dan is er nog een apart vertrek waar de wasmachine en droger staan. Ook hier is een prima thuiswerkplek ingericht. “Het is hier heerlijk rustig werken.”

En dan nog even dit…
Klaproos 61 heeft dak-, vloer- en spouwisolatie en is geheel voorzien van HR++ glas. Binnenwanden, zowel beneden als boven, zijn afgewerkt met sierpleister. Vensterbanken zijn van natuursteen. Alle verbouwingen/vernieuwingen zijn degelijk uitgevoerd door professionals. De woning is gelegen aan een rustige, verkeersarme straat (30 kilometergebied) met veel groen. Een basisschool bevindt zich in de wijk, net als kinderopvang en speelterreintjes. “Voor kinderen is dit een geweldige wijk om op te groeien. Ze hebben het hier altijd erg naar de zin gehad. En omdat je hier aan de rand van de Hassinkbrink zit, wandel je even verderop al het buitengebied richting Sint Isidorushoeve in.” Ook in de buurt voelt het gezin zich thuis. “Mensen kennen elkaar. Er is zeker saamhorigheid, maar ook veel respect voor privacy. Dat maakt deze buurt juist zo fijn.”

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 1999
- Perceeloppervlakte 281 m²
- Inhoud circa 639 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.