Jacob van Ruysdaelstraat 36, Haaksbergen

Prijs
  • Vraagprijs : Verkocht
  • Status: verkocht
  • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
  • Inhoud: 363 m3
  • Woon opp.: 91 m2
  • Perceel opp.: 205 m2
Rondom
  • Schuur/berging: geen
  • Garage: vrijstaand steen  (1)
  • Tuin: 205 m2
  • Hoofdtuin: 104 m2 , noordwest
Bouw
  • Soort: eengezinswoning
  • Type: hoekwoning
  • Bouwjaar: 1969
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Isolatie: dubbel glas
  • Dak: zadeldak
  • Materiaal: pannen
Indeling
  • Verdiepingen: 3
  • Kamers: 4
  • Slaapkamers: 3
  • Badkamers: 1
Onderhoud
  • Onderhoud binnen: matig tot redelijk
  • Onderhoud buiten: matig tot redelijk

In de wijk Zienesch
Rustig gelegen eindwoning met ruimte en vrijheid

Deze eindwoning uit een rij van zes is gelegen aan een rustige straat in de wijk Zienesch. De huidige bewoners streken er neer in 1985. Ze vielen voor de ruimte achter het huis en de vrijheid. Maar er zijn meer pluspunten. Op de garage na is de woning geheel voorzien van kunststof buitendeuren, kozijnen en (draai)kiepramen, mét dubbelglas. Het Haaksbergse winkelhart ligt op loopafstand. En terwijl je zelf rustig woont, ben je vlot op de ontsluitingsweg richting Hengelo, de aansluiting met de N18 (Enschede/Achterhoek) en Goor.

Hal & woonkamer
Tot het huis behoort een eigen oprit en een kleine voortuin. Via de (kunststof) voordeur (kleine ruitjes) kom je in de hal. Hier is een keurige toiletruimte (2004) en een meterkast. Onder de open trap bevindt zich de garderobe. Een paneeldeur met glas-in-lood geeft toegang tot de lichte woonkamer. Aan de straatzijde is de zithoek ingericht. Vanaf de overzijde is geen inkijk te verwachten. Je kunt hier dus lekker vrij zitten. Dankzij uitbouw van de achtergevel door de vorige bewoners is de woonkamer behoorlijk ruim. Richting achtergevel, nabij de keuken, is plek voor een lange eettafel. Van hieruit heb je vrij zicht op de tuin. De afstand tot de achtergelegen woningen is vrij groot. Ook hier privacy dus. De wanden van de woonkamer zijn voorzien van sierpleister, het plafond is afgewerkt met een sierlijst.

Keuken, achter-entree, garage & achtertuin
Nu de halfopen keuken (2003), uitgevoerd in landelijke stijl. De fronten zijn crème van kleur, het granieten werkblad is donkergrijs gemêleerd. Datzelfde graniet zien we terug in de vensterbank van het zijraam. Er wordt gekookt op inductie. Op de vloer liggen terra-kleurige plavuizen. De keuken heeft veel werk- en opbergruimte. Een deur verder, ook weer een paneeldeur met glas-in-lood, kom je in de achter-entree. Hier is een grote vaste kast, waarin de wasmachine en droger zijn ondergebracht. “Dat werkt heel handig zo.” Via een openslaande buitendeur loop je de verharde, geheel omsloten achtertuin in. Hier staat een ruime stenen garage, met een kanteldeur aan de voorzijde en een loopdeur en twee ramen in de zijgevel. Er is een watervoorziening en een volière. Achterin de tuin komt de ochtendzon: dé plek voor een ontbijtje… Aan de zijkant van het huis is een achterom in de vorm van dubbele deuren. Handig dat je met een aanhanger achter de woning kunt komen.

Eerste verdieping & zolder
Terug naar de hal waar we binnen kwamen en vervolgens naar de eerste verdieping. Aan de overloop grenzen drie ruime slaapkamers, een badkamer en een vaste kast. Eerst de nette badkamer: deze is gemoderniseerd in 2004 en (net als de toiletruimte beneden) uitgevoerd in wit en grijs. Er is een inloopdouche, een wastafel met badmeubel, een toilet en een opengaand raam. De aan de achterzijde gelegen ouderkamer is ruim. Aan de voorzijde is een tweede, eveneens vrij ruime slaapkamer, belegd met laminaat. Kamer nummer drie bevindt zich boven de aanbouw aan de achterzijde. Een ruime, knusse kamer met een balkondeur. Er ligt een laminaatvloer en achter de schuine wand is extra opbergruimte gecreëerd. Een luik met vlizotrap op de overloop geeft toegang tot de zolder. Hoewel de nok niet al te hoog is, kun je er wel rechtop staan. Het vloeroppervlak is redelijk groot. In vergelijkbare huizen in de buurt is een vaste trap naar de zolder gemaakt en een dakkapel geplaatst. Die ingreep heeft een mooie extra kamer opgeleverd. Overigens is op zolder de cv-ketel geïnstalleerd.

En verder…
Alle ramen, beneden én boven, zijn voorzien van rolluiken. Enkele ervan functioneren niet helemaal naar behoren. In de buurt wonen jong en ouder bijeen. De sfeer is gemoedelijk. Bij elkaar aankloppen als er iets is, is heel gewoon. In de Van Ruysdaelstraat komt hoofdzakelijk bestemmingsverkeer. Het is er dan ook aangenaam rustig. Halverwege de straat bevindt zich een speelterreintje voor jonge kinderen. Op nog geen 100 meter verrijst binnen afzienbare tijd een moderne basisschool: Het Palet.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1969
- perceeloppervlakte 205 m²
- inhoud circa 363 m³
- energielabel F

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.