Irenesingel 13, Haaksbergen

Prijs
 • Vraagprijs : € 350.000,- k.k.
 • Status: beschikbaar
 • Aanvaarding: in overleg
Oppervlakte en inhoud
 • Inhoud: 620 m3
 • Woon opp.: 138 m2
 • Perceel opp.: 574 m2
Rondom
 • Schuur/berging: geen
 • Garage: vrijstaand steen  (1)
 • Tuin: 574 m2
 • Hoofdtuin: 173 m2 , noord
Bouw
 • Soort: eengezinswoning
 • Type: vrijstaande woning
 • Bouwjaar: 1966
 • Bouwvorm: bestaande bouw
 • Isolatie: dakisolatie, gedeeltelijk dubbel glas
 • Dak: zadeldak
 • Materiaal: pannen
Indeling
 • Verdiepingen: 4
 • Kamers: 5
 • Slaapkamers: 4
 • Badkamers: 1
Onderhoud
 • Onderhoud binnen: goed
 • Onderhoud buiten: goed

WILT U DIT MOOIE VRIJE UITZICHT ?
KIJKMIDDAG ZATERDAG 21 SEPTEMBER AS - 13.00 - 15.00 UUR
U BENT VAN HARTE WELKOM

TOPLOCATIE - 6 SLAAPKAMERS MOGELIJK - NAAR EIGEN WENS TE MODERNISEREN - NABIJ BUITENGEBIED

In 1966 verrezen ze naast elkaar aan de Irenesingel: vier niet-alledaagse vrijstaande ‘blokkendozen’ op vier flinke kavels met prachtig uitzicht. Deze degelijke woningen, met véél ruimte in en om het huis, zijn gebouwd onder architectuur. Dat vind je terug in bijvoorbeeld de logische indeling en in opmerkelijke details. Zoals een gemetselde bloembak langs de zijgevel met metalen staanders, een rooster voor de voordeur dat zorgt voor daglicht in de kelder, het siermetselwerk rond het wc-raampje en de speelse trap met metalen spijlen en twee plateaus. De architect zelf nam destijds zijn intrek op huisnummer 13. Tot de huidige bewoners het in 1972 van hem kochten. “Mijn ouders hebben hier altijd met veel plezier gewoond. Dit was zó vertrouwd, écht hun thuis”, vertelt hun zoon. Hij herinnert zich maar al te goed hoe hij en zijn zus hier – zowel binnen als buiten - naar hartenlust konden spelen.

TWEEDE VERDIEPING:
Een flinke zolder
Als enige van de vier woningen is op nummer 13 begin jaren tachtig een kap (met een stalen constructie) geplaatst. Dat heeft een flinke zolder opgeleverd die dienst deed als berg- en speelruimte. Het dak is geïsoleerd. Beide topgevels zijn voorzien van glas, waardoor het aangenaam licht is op zolder. Bovendien is er een mooi uitzicht: aan de achterzijde kijk je uit over het dorp, aan de voorzijde over de buurschap Honesch. De zolder is vanaf de overloop bereikbaar met een vlizotrap.

EERSTE VERDIEPING:
Slapen & baden
Aan de ruime overloop grenzen vier slaapkamers. De royale aan de voorzijde gelegen master-bedroom heeft een wand met vier vaste kasten en een overdekt balkon. De deur naar de aangrenzende badkamer is buiten gebruik, maar dat kan eenvoudig worden hersteld. Ook slaapkamer nummer twee is gesitueerd aan de voorzijde en heeft dus eveneens een overdekt balkon. Deze ruime kamer heeft een dubbele vaste kast. Eén van de wanden is creatief bekleed met stroken hout (nee, géén schroten…). De derde ruime slaapkamer bevindt zich aan achterzijde/zijkant. Ook deze heeft een dubbele vaste kast. Net als kamer nummer vier die zich ter hoogte van het tweede plateau van de trap bevindt. Deze is ingericht als werkkamer en voorzien van een wastafel. Dan de badkamer: deze is in 2012 aangepast op gebruik door iemand met een lichamelijke beperking. Er is een inloopdouche, wastafel en een toilet. Wellicht biedt de eerste verdieping mogelijkheden voor een andere indeling. Hierdoor zou ruimte kunnen ontstaan voor een grotere badkamer, een walk-in closet of een vaste trap naar de zolder. Zomaar wat ideetjes…

DE BEGANE GROND:

Hal, living & kelder
Via een retrotrap beland je vanaf de eerste verdieping in een flinke hal, waar de voordeur is voorzien van gezandstraald glas in streepmotief. De toiletruimte is gedateerd. Vervolgens kom je de royale en lichte L-vormige woonkamer binnen. Hier ligt een massief houten vloer van Afrikaans hardhout, gelegd in blokmotief. Er is een strakke schouw (met een leuk nisje) en een houtgestookte open haard. De zijgevel is voorzien van een bijzonder raam. In de glasrijke voorgevel zitten dubbele openslaande deuren die toegang geven tot een verhard terras. Het balkon (over de volle breedte van de bovenverdieping) zorgt ervoor dat je er droog kunt zitten. En dat de zon ’s zomers niet pal naar binnen schijnt. Aan de voorzijde is altijd beweging van wandelaars, fietsers en op afstand het verkeer dat over de (binnenkort afgewaardeerde) oude N18 rijdt. Richting keuken is het eetgedeelte ingericht. Hier is ook de deur die naar de kelder leidt. Qua vloeroppervlak is de kelder groot, maar je kunt niet overal rechtop staan. Het vertrek is droog en heeft veel bergruimte (hier lag onder meer de wijnvoorraad…). Een luik geeft toegang tot de kruipruimte terwijl een extra raam daglicht binnen laat.

Keuken & bijkeuken
De achterzijde van het huis is enkele meters uitgebouwd om ruimte scheppen voor een vrij grote (dichte) keuken. De eiken keuken is opgesteld in een U-vorm. Een groot raam biedt uitzicht op de achtertuin. Alles functioneert, maar qua leeftijd is de keuken aan vervanging toe. Aangrenzend bevindt zich de bijkeuken. Deze heeft een klein aanrechtblok, een uitstortgootsteen, een wasmachine- en vaatwasseraansluiting en een nieuwe cv ketel (2018).

Garage & achtertuin
Vanuit de bijkeuken loop je zó de vrije achtertuin in. Hier vind je een verhard terras, een gazon en een borderrand. Tegen de achtergevel van het huis is een van inbouwspots voorziene overkapping gebouwd die doorloopt richting garage. De ruime vrijstaande stenen garage heeft een kanteldeur en een aparte loopdeur in de zijgevel. Ramen laten daglicht binnen. Tegen de achterzijde is een overkapping gebouwd. Tot de woning behoort een lange eigen oprit. Ook is er een extra parkeerplek gemaakt in de voortuin.

Functioneel
De woning is altijd goed onderhouden, maar nauwelijks gemoderniseerd. Wel is beneden dubbelglas geplaatst en is boven een aantal zachtboardplafonds vervangen door gips. Wanden zijn veelal van schoonmetselwerk of stuukwerk. De bekleding van balkons en gevels is van kunststof. Ook de boeien aan de achtergevel en garage zijn afgewerkt met kunststof. Om het huis rollatorvriendelijk te maken zijn alle drempels verwijderd. Kortom: veel in dit huis is functioneel, maar niet meer helemaal van deze tijd.

En verder…
Meerdere basisscholen, een kinderopvang en een Bso zijn nabij gelegen. Het Haaksbergse winkelhart ligt op vier minuten loopafstand. En als je de straat oversteekt ben je gelijk in het groene buitengebied. Verder is het zo’n vijf minuten fietsen naar het Scholtenhagenpark met zijn sportaccommodaties en kinderboerderij. Ook het Haaksbergerveen en het prachtige gebied rond de watermolen bevinden zich dichtbij.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1966
- perceeloppervlakte 574 m²
- inhoud circa 620 m³

Groottes en oppervlaktes zijn berekend door een extern buro gebaseerd op de NEN 2580.
In de koopakte zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.